ΟΛΘ: Ως τον Σεπτέμβριο ανάδοχος για τον 6ο προβλήτα (VIDEO)

ΟΛΘ: Ως τον Σεπτέμβριο ανάδοχος για τον 6ο προβλήτα (VIDEO)

Ανάδοχος για το μεγάλο έργο επέκτασης του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ, θα αναδειχθεί πριν το Σεπτέμβριο, δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Αθ. Λιάγκος παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Μάλιστα ο κ. Λιάγκος δήλωσε πως καταβάλλεται προσπάθεια για την ανάδειξη προσωρινού ανάδοχου πολύ πριν το Σεπτέμβριο.

Αμέσως μετά την ενημέρωση του Υπουργού και του Γ.Γ. Λιμένων Ε. Κυριαζόπουλου, ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει τον ΟΛΘ στο έργο του, είτε πρόκειται για τις υποχρεωτικές επενδύσεις των 180 εκατ ευρώ, είτε για τις μη υποχρεωτικές , πρόσθετες επενδύσεις των 100 εκατ. και πλέον που σχεδιάζει η ΟΛΘ ΑΕ.

Ειδικά σε ότι αφορά το επενδυτικό πλάνο των 300 εκατ. , που «αποκάλυψε» ο Υπουργός, ο κ. Λιάγκος είπε ότι θα γίνουν σε βάθος χρόνου και αφορούν νέο μηχανικό εξοπλισμό και ηλεκτρονικά συστήματα 3ης γενιάς καθώς στόχος είναι, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να δέχεται ultra mother vessels των 24.000 TEU’s.

O κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες του ΟΛΘ , σαν εμπορευματικού κόμβου για τα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Ευρώπη.

Επίσης, μίλησε για τα οφέλη που προκύπτουν από τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμένων για να πει ότι ως το τέλος του έτους θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και για το λιμάνι του Βόλου , ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου.

Σε ότι αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης ο Υπουργός πρόσθεσε σε προηγούμενες δηλώσεις του ότι στόχος του ΥΝΑΝΠ είναι η μόνιμη και σταθερή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Αιγαίο, μέσω πολυετών συμβάσεων με την ανάθεση δημόσιας υπηρεσίας αλλά και την παράλληλη δρομολόγηση νέων πλοίων.

Δείτε τα βίντεο: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΥΝΑΝΠ Γιάννης Πλακιωτάκης στον ΟΛΘ (VIDEO)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ