Ολυμπιάδα Χαλκιδικής: «Ευελπιστούμε στην καλή μας… τύχη»

Ολυμπιάδα Χαλκιδικής: «Ευελπιστούμε στην καλή μας… τύχη»

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής μετά και την υπερχείλιση του ρέματος στην είσοδο του χωριού, λόγω της πίεσης της έντονης βροχόπτωσης. «Αυτή τη στιγμή δημιουργούμε αναχώματα στα σημεία που φοβόμαστε» δήλωσε πριν λίγο στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας Γιάννης Πετράκης επισημαίνοντας ότι η περιοχή βρίσκεται κάτω από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Αυτή την ώρα η έντονη βροχόπτωση στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής έχει σταματήσει, ωστόσο, όπως ενημερώνει το GRTimes.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιάννης Πετράκης, αναμένονται και πάλι έντονα καιρικά φαινόμενα από σήμερα το μεσημέρι έως και τα μεσάνυχτα.

Όπως είχε αναρτήσει το GRTimes.gr, το κεντρικό ρέμα που περνάει μέσα από το χωριό σε τρία σημεία, υπερχείλισε και δημιουργήθηκε ένα ρέμα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κάποια σπίτια στην Ολυμπιάδα.

«Πλημμύρισαν καμιά δεκαριά σπίτια» αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας εξηγώντας ότι τα περισσότερα ήταν εξοχικά, δεν υπήρχαν μέσα άνθρωποι, και άρα δεν κινδύνεψαν ζωές.

Σχετικά με τον 55χρονο που κινδύνεψε, όπως ενημερώνεται το GRTimes.gr, πήρε τον σκύλο του αγκαλιά και βγήκε από την κατοικία του, όπου στο συγκεκριμένο σημείο η στάθμη του νερού είχε ξεπεράσει το μισό μέτρο.

Αναχώματα στα επικίνδυνα σημεία

Στην περιοχή και στα σημεία που χαρακτηρίζονται άκρως επικίνδυνα γίνονται αναχώματα και όπως πληροφορεί το GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας, εκτός από το ρέμα που υπερχείλισε και βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού, ένα ακόμη ρέμα λίγο έξω από τον οικισμό έχει πολύ νερό, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Το συγκεκριμένο ρέμα πλημμυρίζει συχνά, οπότε θα πρέπει και σ’ αυτό να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα.

«Ευελπιστούμε στην καλή μας τύχη» δηλώνει χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας Γιάννης Πετράκης ο οποίος εύχεται να μην ζήσουν ξανά τις καταστάσεις που είχαν βιώσει πριν δυο χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δ. Αριστοτέλη: Επί ποδός ο μηχανισμός στην Ολυμπιάδα, υπό το φόβο υπερχείλισης ρεμάτων

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top