“Ομαλά κυλάει η διαδικασία διακομιδής ασθενών στην Αρωγή”

“Ομαλά κυλάει η διαδικασία διακομιδής ασθενών στην Αρωγή”

Έχοντας διανύσει ήδη το πρώτο 24ωρο από τη στιγμή που, η ιδιωτική κλινική “Αρωγή” άνοιξε τις πύλες της προκειμένου να υποδεχθεί ασθενείς με Covid-19 και να αποσυμφορήσει τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία, η διοικητική διευθύντρια της Euromedica, Σταυριάνα Μπακατσέλου αναφέρει στο GRtimes.gr ότι η διαδικασία κυλάει ομαλά. 

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

“Η διαδικασία διακομιδής ασθενών από τα δημόσια νοσοκομεία στην κλινική Αρωγή συνεχίζεται ομαλά και χωρίς προβλήματα” σημειώνει η κ. Μπακατσέλου και αναφορικά με το αν οι εγκαταστάσεις ήταν έτοιμες να υποδεχθούν περιστατικά Covid-19 πρόσθεσε ότι “είμαστε ούτως ή άλλως ένα πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης, και ως τέτοιο, η λύση της Αρωγής ήταν η ενδεδειγμένη γι’ αυτό το  ζήτημα. Βεβαίως χρειαστήκαμε χρόνο, διότι οι χώροι έπρεπε να εκκενωθούν και οι εργαζόμενοι να εκπαιδευτούν, αλλά όλα κυλούν ομαλά”. 

Σε ερώτηση αναφορικά με το που έχουν μεταφερθεί οι ασθενείς που νοσηλευόταν μέχρι πρότινος στην Αρωγή, η διοικητική διευθύντρια της κλινικής σημείωσε “ότι όσοι ολοκλήρωσαν την θεραπεία τους, με τη σύμφωνη γνώμη της ιατρικής και νοσηλευτικής ομάδας, πήραν εξιτήριο. Όσοι χρειάζονταν περαιτέρω νοσηλεία, μεταφέρθηκαν σε άλλα Κέντρα Αποκατάστασης. Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς από την στιγμή που μιλάμε για διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό στην Αρωγή”. 

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η κλινική έχει ήδη γεμίσει ή υπάρχουν ακόμη κλίνες ελεύθερες, η κ. Μπακατσέλου σημείωσε ότι “η κλινική δεν έχει γεμίσει ακόμη, όμως αυτό αναμένεται να συμβεί σταδιακά τις επόμενες ημέρες”. 

Το πλάνο για τις διακομιδές 

Όπως δημοσίευσε χθες το GRTimes.gr, τα νοσοκομεία έχουν συστήσει τριμελείς επιτροπές οι οποίες καλούνται να επιλέξουν με ιατρικά κριτήρια, ποιοι ασθενείς μπορούν να διακομισθούν στην Αρωγή για συνέχιση της νοσηλείας τους. 

Οι λίστες των ασθενών διαβιβάζονται στο ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από λίγες ημέρες στο Πουρνάρι Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με το πλάνο 100 ασθενείς με Covid-19 θα έχουν διακομισθεί στην Αρωγή μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε. Η χωρητικότητα της ιδιωτικής κλινικής αυτή τη στιγμή είναι 200 κλίνες όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί με το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο αν παραστεί ανάγκη, η χωρητικότητα μπορεί να αυξηθεί σε 250 κλίνες. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ