Ομιλία του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, στο προσυνέδριο στα Ιωάννινα

Ομιλία του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, στο προσυνέδριο στα Ιωάννινα

“Η σημερινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού μας, εκπέμπει την συνολική του αντίληψη για τα πράγματα, την συνολική του θεώρηση για τους νέους ανθρώπους και το πώς αντιλαμβάνεται τις επόμενες γενιές στην Ελλάδα, στην Ελλάδα που αλλάζει” ανέφερε μεταξύ άλλων στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο (27/11) στα Ιωάννινα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Μαρινάκη:

Κύριε πρόεδρε, κύριε πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής, αξιότιμε γραμματέα, κύριε γενικέ, κύριε πρόεδρε της Βουλής, κύριοι υπουργοί, κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Όπως αντιλαμβάνεστε, η σημερινή μου ομιλία αναγκαστικώς θα τροποποιηθεί. Και αυτό που οφείλω να κάνω μέσα από την καρδιά μου πριν από όλα είναι να πω ένα πολύ μεγάλο ειλικρινές ευχαριστώ στον Πρωθυπουργό της χώρας, στον πρόεδρό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο για όσα είπε σήμερα, για την τεράστια τιμή που κάνει σε εμένα, στο πρόσωπό μου, στην οργάνωσή μας, στους νέους ανθρώπους στους οποίους πιστεύει. Αλλά όχι μόνο για αυτό.

Επιτρέψτε μου να αναφερθώ γενικότερα και θα είμαι όσο πιο σύντομος μπορώ. Γιατί η σημερινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού μας εκπέμπει τη συνολική του αντίληψη για τα πράγματα, τη συνολική του θεώρηση για τους νέους ανθρώπους και το πώς αντιλαμβάνεται τις επόμενες γενιές στην Ελλάδα, στην Ελλάδα που αλλάζει.

Λίγες ημέρες μετά την εκλογή μου στη θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, όχι πολλά χρόνια πριν, λίγο περισσότερο από δύο χρόνια, τον επισκέφτηκα στο γραφείο του. Ήταν λίγους μήνες Πρωθυπουργός και κανείς δεν ήξερε τι θα ακολουθήσει σε αυτή τη χώρα.

Αυτό, λοιπόν, που μου είπε είναι ότι περισσότερη αξία από την ίδια τη θέση, από τον ίδιο το ρόλο έχει ο ρόλος που θα επιλέξουμε εμείς να έχουμε, ο ρόλος που εκείνος θέλει να μας δώσει, το ρόλο του πρωταγωνιστή, το ρόλο του διαμορφωτή.

Και ξέρετε, αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του Πρωθυπουργού της χώρας από όσα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα προηγούμενα χρόνια. Από όσα ειδικά είδαμε από την αμέσως προηγούμενη Κυβέρνηση. Περάσαμε από τα λόγια, τα ωραία λόγια για τους νέους, την εργαλειοποίηση των νέων ανθρώπων, στις πράξεις. Στην αληθινή εμπιστοσύνη, στον ουσιαστικό ρόλο.

Η σημερινή, λοιπόν, τιμή που μου κάνει, που πρώτα ο Θεός θα επικυρωθεί από το ανώτατο όργανο της Πολιτικής Επιτροπής, όπως είπα αντανακλά μια ευρύτερη νοοτροπία.

Και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του χθες με το σήμερα και η μεγάλη ελπίδα για το αύριο. Όλη αυτή η νοοτροπία αποδεικνύεται στις πράξεις και δεν είναι κάτι το οποίο βρίσκεται μόνο στα λόγια. Και έγινε -όχι μόνο σήμερα- έγινε από την πρώτη στιγμή. Με στήριξη σε όλες τις μεγάλες πρωτοβουλίες της ΟΝΝΕΔ, σε όλες τις μεγάλες καμπάνιες. Με τους ανθρώπους του Προέδρου, του Πρωθυπουργού, τους συνεργάτες του να είναι δίπλα μας.

Θέλω εδώ να ευχαριστήσω τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής τον Γιώργο Στεργίου για τη συνεργασία μας. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Γενικό μας Διευθυντή τον Γιάννη Μπρατάκο. Όλους τους ανθρώπους του κόμματος που ήταν δίπλα μας, του διαγραμματειακού, και είναι δίπλα μας και συνεχίζουμε και συνεργαζόμαστε, της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, τους συνεργάτες του Προέδρου και Πρωθυπουργού που με πρώτο τον κύριο Δημητριάδη και όλους τους υπόλοιπους κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα στήριξαν τις πρωτοβουλίες της ΟΝΝΕΔ. Ζήτησαν το σύνολο των νέων ανθρώπων να είναι παρόντες, παρούσες και παρόντες, σε ό,τι κάναμε. Με σαφέστατη οδηγία να μην μείνει κανένας πίσω, να μην είναι κανένας εκτός, να μην υπάρχει κανένας νέος άνθρωπος που να μην ακούσουμε.

Η απόφαση για μια μικρή χρονική μετάθεση του Συνεδρίου νομίζω ότι αποδεικνύει ότι είμαστε ξεχωριστοί. Γιατί μπορούμε ταυτοχρόνως να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία το πιο σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα στην πράξη έχοντας διοργανώσει, ήδη, ένα συνέδριο με πάρα πολλές διαδικασίες ψηφιακές όπως το προηγούμενο, χωρίς υλικό.

Έχοντας κάνει εσωκομματικές εκλογές χωρίς κανένα πρόβλημα, με μια συμμετοχή που άγγιξε και ξεπέρασε το 20% με ψηφιακό τρόπο. Όμως, το Συνέδριο είναι μια άλλη διαδικασία. Το Συνέδριο είναι μια ζωντανή διαδικασία και δανείζομαι τη φράση του Προέδρου μας εχθές στη Νομαρχιακή των Ιωαννίνων, ότι όσο και να εξελιχθεί η Νέα Δημοκρατία σε ψηφιακό κόμμα η επαφή με τις οργανώσεις, με τους ανθρώπους της δεν υποκαθίσταται.

Εδώ, λοιπόν, θα είμαστε να επεκτείνουμε τον προσυνεδριακό διάλογο τους επόμενους μήνες, να πάμε σε όλη την Ελλάδα, να συνεχίσουμε να συνομιλούμε με τα μέλη μας και γεροί να βρεθούμε στο Συνέδριό μας σε λίγους μήνες με όλο και περισσότερους συνέδρους και παρατηρητές.

Φίλες και φίλοι, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕδίτες,

Δεν θέλω να σας κουράσω. Θα σταθώ σε κάποια συγκεκριμένα σημεία. Βρισκόμαστε σήμερα, εδώ. Στο προσυνέδριο στα Γιάννενα, δύο χρόνια μετά, περίπου δύο χρόνια μετά την έναρξη της δυσκολότερης περιόδου για την ανθρωπότητα. Είμαστε πάλι εδώ ενωμένοι, δια ζώσης, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε πολλά να πούμε για όσα κάναμε, και, όχι μόνο, για όσα θα κάνουμε.

Πολιτεία και πολίτες σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, προχωρώντας σε μία νέα εποχή, όχι μόνο για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά, κυρίως, για τη χώρα.

Την εποχή των μεγάλων αλλαγών, των τολμηρών αποφάσεων, των δύσκολων αποφάσεων, των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, της ψηφιακής επανάστασης, των μεγάλων επενδύσεων, της προόδου της οικονομίας και της εξέλιξης της χώρας από ουραγό των διεθνών εξελίξεων, σε πρωταγωνίστρια.

Στη νέα εποχή λοιπόν της ασφάλειας, της ειρήνης, της υγείας, της ζωής, η χώρα αλλάζει και αλλάζει στα δύσκολα και σε πείσμα πολλών αυτή η αλλαγή είναι γρήγορη, αποφασιστική και γίνεται με σταθερά βήματα. Τόσο σταθερά, αλλά και τόσο γρήγορα ταυτόχρονα που τρομάζει αυτούς οι οποίοι βρίσκονται πολιτικά απέναντι, στην Αξιωματική Αντιπολίτευση προκαλώντας τους αμηχανία κυριολεκτικά. Και αυτό φαίνεται με όσα λένε και με τον τρόπο που αντιδρούν. Με όσα αντιπροτείνουν, χωρίς να αντιπροτείνουν τίποτα για το κορυφαίο ζήτημα της ανθρωπότητας, που είναι η διαχείριση της πανδημίας και όλα τα υπόλοιπα.

Δεν θέλω, όμως, να αφιερώσω χρόνο από την ομιλία μου στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Έχουμε χρέος απέναντι στα μέλη μας να μιλήσουμε για όσα έχουν γίνει και όσα θα γίνουν τα επόμενα χρόνια.

Το κόμμα μας και η Κυβέρνηση αυτής της χώρας αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι το μοναδικό, αληθινά, προοδευτικό κόμμα. Ένα κόμμα το οποίο όταν βρέθηκε στην Κυβέρνηση του τόπου, πήρε μεγάλες αποφάσεις. Και διαχρονικά προσπάθησε να κυβερνήσει, δημιουργώντας και προοπτική για το μέλλον, που ούτως ή άλλως χωρίς αυτό δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος να προχωράς παρακάτω.

Από το 1974 μέχρι σήμερα μείναμε σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας. Τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, την ενίσχυση του κράτους δικαίου, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, ουσιαστικά, όχι στα λόγια, την παραγωγική οικονομία για όλους, την πρόνοια, την ασφάλεια και την ενίσχυση των θεσμών της φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας.

Αν κάτι είχαν αυτά τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από το τελευταίο μας Συνέδριο, τα χρόνια αυτά τα δύσκολα, ήταν ότι μέσα σε ένα μικρότερο χρονικό διάστημα είδαμε όλες αυτές τις αξίες να γίνονται πράξη στην καθημερινή πολιτική του τόπου.

Στο Σύστημα Υγείας, το οποίο ενισχύθηκε όσο ποτέ στη δυσκολότερη συγκυρία και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Και πίσω από αυτούς τους αριθμούς κρύβονται άνθρωποι, πόσοι νέοι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, πόσες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που η φιλεύσπλαχνη αριστερή Κυβέρνηση του κύριου Τσίπρα δεν έκανε τίποτα, την ενίσχυση από τον ιδιωτικό τομέα. Το πρότυπο πρόγραμμα εμβολιασμού, τις καμπάνιες του εμβολιασμού. Και εδώ θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλα μας τα μέλη από όλη την Ελλάδα για την υποστήριξη τέτοιων μεγάλων πρωτοβουλιών.

Την ασφάλεια και τη διεθνή εικόνα της χώρας η οποία, όπως είπαμε, άλλαξε με συγκεκριμένες συμφωνίες, με την Ελλάδα και τον Πρωθυπουργό της χώρας να πρωταγωνιστεί σε όλες αυτές. Είναι γνωστές. Είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο, η Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία, η ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων, η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, με μείωση κατά 90% των ροών. Μπορούμε να μιλάμε για πάρα πολλά και σε αυτόν τον τομέα. Ασφάλεια όμως και εντός των συνόρων χωρίς καμία εκδικητική διάθεση, χωρίς διαχωρισμούς.

Θα ήθελα επίσης να σταθώ στην οικονομία και στην ανάπτυξη γιατί μιλάμε σε ένα προσυνέδριο για νέους ανθρώπους. Ο κύριος Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία εργαλειοποιώντας τους νέους ανθρώπους, χρησιμοποιώντας τον νέο ως κάτι δικό του, ως κτήμα του. Και ήταν ο Πρωθυπουργός ο οποίος τιμώρησε με την πολιτική του όσο κανείς στη μεταπολίτευση τους νέους ανθρώπους.

Η σημερινή Κυβέρνηση ήρθε χωρίς να ξέρει κανείς τι συνθήκες θα αντιμετωπίσει και μείωσε μπορούμε να μετρήσουμε περίπου 30 φόρους, έμμεσους και άμεσους.

Άλλαξε το ασφαλιστικό, το έκανε δικαιότερο. Έκανε τομές στα εργασιακά. Έβαλε σε πρώτη προτεραιότητα το ξεπάγωμα και την εκκίνηση μεγάλων επενδύσεων και είναι πολύ σημαντικό που όλα αυτά τα λέμε από την Ήπειρο, που όπως εχθές είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας και κορυφαίοι υπουργοί είναι πραγματικά μία κοιτίδα παραγωγής και τεχνολογικής εξέλιξης.

Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Υπήρχε σχέδιο. Υπήρχε η συμφωνία αλήθειας η οποία χτίστηκε βήμα – βήμα προεκλογικά.

Όλα αυτά αρχίζουν και φαίνονται. Η μείωση της ανεργίας, συμβαίνει αυτή τη στιγμή και μήνα με το μήνα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια έχει όλο και πιο αυξανόμενους ρυθμούς.

Σε όλο αυτό όμως, στην οικονομία δεν έμεινε κανένας πίσω. Και η Κυβέρνηση αυτή στήριξε αναλογικά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη Κυβέρνηση, Κυβέρνηση της χώρας, τους αδύναμους συμπολίτες μας ή τους συμπολίτες μας που βρέθηκαν σε δυσκολότερη θέση κατά την περίοδο της πανδημίας.

Το τελευταίο που θα ήθελα να σταθώ είναι και το θέμα του σημερινού Προσυνεδρίου, οι επόμενες γενιές, οι νέοι. Και δεν θα το κάνω μόνο ως Πρόεδρος της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας αλλά θα το κάνω ως νέος άνθρωπος, ως νέος εργαζόμενος, ως νέος ελεύθερος επαγγελματίας.

Άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή και με πολύ μεγάλη υπερηφάνεια γιατί ανήκω σε αυτό το κόμμα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης πριν από λίγους μήνες να κάνει δύο πράγματα απευθυνόμενος στους νέους που δεν το έχει κάνει κανένας άλλος. Να τους λέει για το τι έκανε για εκείνους με μετρήσιμα αποτελέσματα. Να κάνει και για λογαριασμό άλλων αυτοκριτική για το πολιτικό σύστημα που έχουμε συνηθίσει γενικότερα να κουνάμε το δάχτυλο στους πολίτες.

Και να ανακοινώνει συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης των νέων ανθρώπων. Αντιμετωπίζοντάς τους -όχι ως μια ξεχωριστή κατηγορία- αλλά ως πρωταγωνιστές. Το πρώτο ένσημο, τις νέες θέσεις εργασίας, όλα όσα έχουν να κάνουν με τη μεταβίβαση περιουσίας, την επέκταση, τη συνέχιση της μείωσης φορολογικών συντελεστών και πολλά ακόμα τα οποία θα αναφερθούμε στο άμεσο μέλλον.

Θα ήθελα να τονίσω, επίσης, ότι όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν χωρίς κράτος δικαίου. Και θέλω εδώ να σταθώ σε τρεις συγκεκριμένες πτυχές της πολιτικής της Κυβέρνησης πριν κλείσω.

Το ένα είναι η αποκατάσταση όλων όσων έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα. Πολλές εκ των αλλαγών μάλιστα ήταν και δικές μας προτάσεις και νομίζω ότι για πρώτη φορά μια Κυβέρνηση ακούει τους νέους ανθρώπους, ακούει μια νεολαία και υιοθετεί τις προτάσεις που θεωρεί σωστές. Και θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ.

Αυτό, λοιπόν, σημαίνει αληθινή πρόοδος. Προοδευτικός και φιλεύσπλαχνος δεν είναι αυτός που βγαίνει στο δρόμο ενθυμούμενος τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, όταν για τους θύτες τους νομοθέτησε την αποφυλάκισή τους ή ηπιότερες ποινές. Αλλά αυτός που έρχεται να αποκαταστήσει τις αδικίες.

Ένα, επίσης, προοδευτικό Νομοσχέδιο είναι το Εργασιακό Νομοσχέδιο που αναφέρθηκε, αναφέρεται σε όλους τους εργαζόμενους και τους πραγματικά αδύναμους και αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της δουλειάς τους και όλες τις απειλές στον εργασιακό τους χώρο.

Θα ήθελα να κλείσω αναφερόμενος σε αυτό το οποίο συμβαίνει περισσότερα από δύο χρόνια στην ΟΝΝΕΔ, ευχαριστώντας όλα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ, όλες και όλους τους συνεργάτες, όλα τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής, αναφερόμενος στις περιοδείες που κάνουμε, στις επισκέψεις μας σε όλη την Ελλάδα. Το οποίο θεωρούμε ότι είναι καθήκον και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια με πολλούς μήνες περιορισμών, κύριε Πρόεδρε, καταφέραμε και βρεθήκαμε σε 26 Νομούς της χώρας. Οι περιοδείες αυτές δεν ήταν μια απλή ευκαιρία για κομματικές συγκεντρώσεις. Αντιθέτως ήταν μια ευκαιρία κάθε φορά για συζήτηση με όλες και όλους τους νέους του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Από όλες αυτές, ούτως ή άλλως τις επισκέψεις προέκυψε και το project 2030gr που μας κάνατε την τιμή να είστε ο πρώτος ομιλητής.

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και αυτό θα συνεχίσω να κάνω και από τα νέα καθήκοντα τα οποία θα υπηρετήσω. Ούτως ή άλλως η Νέα Δημοκρατία είναι τα μέλη της, είναι οι άνθρωποί της, είναι η ιστορία της αλλά είναι και το όραμά της για το μέλλον.

Σας ευχαριστώ πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη υπέρ του εμβολιασμού (VIDEO)

Μεϊμαράκης: Mε την ΟΝΝΕΔ μπροστά, κερδίζουμε το μέλλον

Συζήτηση Μητσοτάκη με 5 νέους στο προσυνέδριο της ΝΔ στα Ιωάννινα (ΦΩΤΟ)

Κορωνοϊός: 5.870 νέα κρούσματα – 82 θάνατοι – 641 διασωληνωμένοι

Επιδημιολογικός χάρτης: 1.019 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη – 1.624 στην Αττική

Νέο ρεκόρ στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Βατόπουλος: Ποτέ μη λες ποτέ για το lockdown (VIDEO)

Μανωλόπουλος: Ένας ιός που μεταλλάσσεται πάρα πολύ, κάποια στιγμή καταστρέφεται (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top