Όμιλος Κουρτίδη: Η νέα ‘πρόκληση’ και ο τομέας της φιλοξενίας για τον Karl Chehab

Όμιλος Κουρτίδη: Η νέα ‘πρόκληση’ και ο τομέας της φιλοξενίας για τον Karl Chehab

Η εξέλιξη των έργων καθώς και τα νέα πρότζεκτ που κατασκευάζει ο Όμιλος Κουρτίδη στην παραλία Οφρύνιο της Καβάλας, παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη εκδήλωση της εταιρίας. «Είναι μια πολύ μεγάλη και δημιουργική πρόκληση για εμένα» δηλώνει στο GRTimes.gr ο νέος γενικός διευθυντής Karl Chehab, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα στον τομέα του hospitality του Ομίλου αλλά και στο πρότζεκτ Alexandrou Chora.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Οι προβολείς του τουριστικού γίγνεσθαι στην περιοχή της Καβάλας, και συγκεκριμένα στην παραλία Οφρύνιο, πέφτουν στον Όμιλο Κουρτίδη, ο οποίος πρόσφατα γιόρτασε τα 26α γενέθλια λειτουργίας του καθώς και τα 10 χρόνια από την ίδρυση της κτηματομεσιτικής εταιρείας RE/MAX Choice. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η εξέλιξη των δεκάδων έργων αλλά και όλα τα πρότζεκτ που κατασκευάζει ο Όμιλος Κουρτίδη στην περιοχή και συγκεκριμένα στην παραλία Οφρυνίου, στη Νέα Ηρακλείτσα, στην Καβάλα και γενικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Ανάμεσα στα νέα πρότζεκτ πρωτοστατεί το multiplex τουριστικό συγκρότημα Alexandrou Chora που όπως έχει ήδη αναδείξει το θέμα το GRTimes.gr  πρόκειται για μια επένδυση ύψους 60 – 65 εκατ. ευρώ. Μια επένδυση η οποία θα περιλαμβάνει τη δημιουργία δυο πολυτελέστατων ξενοδοχείων, ενός πρότυπου village 200 κατοικιών και ενός θεματικού πάρκου όπου θα αναδεικνύεται ο ιστορικός πλούτος της περιοχής.

Ο άνθρωπος «κλειδί»

Ο Όμιλος Κουρτίδη, εκτός από τα νέα του πρότζεκτ επενδύει και στο ανθρώπινο δυναμικό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της εταιρίας, ο πρόεδρος Νίκος Κουρτίδης και η αντιπρόεδρος Κωνσταντίνα Δημητρόβα παρέδωσαν συμβολικά το «κλειδί»  αλλά και την ευθύνη για το ξεκίνημα του μεγαλεπήβολου πρότζεκτ σε ένα από τα κορυφαία στελέχη του ελληνικού τουριστικού κλάδου με πολυετή εμπειρία. Πρόκειται για τον Γαλλολιβανέζο Karl Chehab ο οποίος αναλαμβάνει τον τομέα του Hospitality του Ομίλου καθώς και την φάση ολοκλήρωσης και λειτουργίας του Alexandrou Chora.

«Για μένα είναι μια πολύ μεγάλη και δημιουργική πρόκληση, συναντάω ανθρώπους δημιουργικούς, ανθρωποκεντρικούς» δηλώνει στο GRTimes.gr ο νέος γενικός διευθυντής Karl Chehab ο οποίος ξεκινάει με πολύ όρεξη τον τομέα της φιλοξενίας, των VIP Services αλλά και της Costa Ofrynio Booking, εταιριών του Ομίλου Κουρτίδη.

Όπως δηλώνει στο GRTimes.gr, το VIP Services απευθύνεται στους πελάτες του Ομίλου και αφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και εξυπηρέτηση, από τη διοργάνωση μιας εκδρομής μέχρι υπαίθριες και θαλάσσιες δραστηριότητες αλλά και ενοικίαση ιδιωτικού αεροπλάνου κτλ.

Σχετικά με την Costa Ofrynio Booking, εξειδικευμένη εταιρία διαχείρισης ακινήτων, όπως αναφέρει ο κ. Chehab, αυτήν τη στιγμή διαχειρίζονται περί τις 100 κατοικίες εξηγώντας πως ο εκάστοτε αγοραστής των εξοχικών κατοικιών αναθέτοντας στην εταιρία τη διαχείριση και τουριστική εκμετάλλευση του ακινήτου του έχει εγγυημένη απόδοση 6% επί της επένδυσης του, όταν στην αγορά το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο ήμισυ, δηλαδή 3%.

Το όραμα της Alexandrou Chora

Τα θεμέλια για το μεγαλόπνοο έργο Alexandrou Chora, τέθηκαν το 2014, τα οποία και εκτείνονται σε 175 στρέμματα στην παραλία Οφρυνίου. Το τουριστικό συγκρότημα είναι χωρισμένο σε τέσσερις διαφορετικές ενότητες με το Alexandrou Chora Resort να εκτείνεται σε 25 στρέμματα.

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr το εν λόγω resort αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2024 ενώ το χρονοδιάγραμμα για το συνολικό πρότζεκτ περιλαμβάνοντας το Alexandrou Spa Hotel (σ.σ. συνολικά Alexandrou Chora Resosrt και Alexandrou Spa Hotel θα διαθέτουν 150 δωμάτια), αλλά και τη δημιουργία του Alexandrou Chora Village ενός «πράσινου», «έξυπνου» και πρότυπου για τα ελληνικά δεδομένα οικισμού με 200 πολυτελείς κατοικίες και του Alexander Theme park, ενός μεγάλου θεματικού πάρκου που θα αναδείξει την ευρύτερη περιοχή μέσα από τον ιστορικό πλούτο που διαθέτει, τα αρχαιολογικά ευρήματα και την παγκόσμια ισχύ του ονόματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2028.

Σημειώνεται ότι στον Όμιλο που έχει έδρα στο Οφρύνιο Καβάλας ανήκουν οι εταιρίες Remax Choice, Oiko Kourtidis, Costa Ofrynio Booking,  VIP Services, Golden Investment Services (GIS).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοurtidis Group: Η επένδυση των 50 εκ. που θα δώσει λάμψη στην Τούζλα

Kourtidis Group: Νέα εποχή για την παραλία Οφρυνίου με τουριστική καμπάνια και επενδύσεις

Παραλία Οφρύνιο: Viral το ποντιακό βίντεο κλιπ με τις ομορφιές της περιοχής

Ασημένιος Τουρισμός: 13,6 δις ευρώ για την Ελλάδα ο τουρισμός τρίτης ηλικίας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top