Όμιλος Μουζενίδη: Έντονες αναταράξεις και αναστολή λειτουργίας στα καταστήματα του εξωτερικού

Όμιλος Μουζενίδη: Έντονες αναταράξεις και αναστολή λειτουργίας στα καταστήματα του εξωτερικού

Μόνο ως «βόμβα» δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πολύ πρόσφατη αναστολή λειτουργίας που έχουν εξαγγείλει τα καταστήματα του εξωτερικού του Ομίλου Μουζενίδη. Αφενός η πανδημία του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις στον τουρισμό περισσότερο από ένα χρόνο, αφετέρου ο αδόκητος θάνατος του ιδρυτή του Ομίλου, Μπόρις Μουζενίδη, οδηγούν σε… έντονες αναταράξεις και σε αναστολή λειτουργίας.

Οι έγκυρες πληροφορίες του GRTimes.gr επισημαίνουν πως τα καταστήματα του εξωτερικού του Ομίλου Μουζενίδη έχουν ανακοινώσει μεν, αναστολή λειτουργίας, ήδη από την περασμένη Πέμπτη 17/6, ωστόσο, στην Ελλάδα, τα καταστήματα δουλεύουν κανονικά.

Τουριστικά προγράμματα εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν, δεν έχουν δημιουργηθεί, ενώ και η αεροπορική εταιρία του Ομίλου, η Ellinair, ενώ ήταν να ξεκινήσει τις πτήσεις της από Ρωσία και Ουκρανία, από τα τέλη Μαΐου, μέχρι στιγμής, δεν έχει σηκώσει τα φτερά της, με αποτέλεσμα να παραμένουν τα αεροσκάφη καθηλωμένα.

Τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Ιουλίου, πτήσεις δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν με την αεροπορική εταιρία που ίδρυσε το 2013 ο εκλιπών Μπόρις Μουζενίδης, με σκοπό τη μεταφορά τουριστών της Mouzenidis Travel.

Παραιτήσεις και παρατεταμένες αναστολές εργασίας

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την ημέρα που ‘έφυγε’ ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου, Μπόρις Μουζενίδης, ξεκίνησαν οι έντονες αναταράξεις. Οι συνεχείς παραιτήσεις υψηλόβαθμων στελεχών του Ομίλου, οι απολύσεις, οι παρατεταμένες αναστολές εργασίας, εν μέσω έναρξης της τουριστικής σεζόν, η αφαίρεση ξενοδοχείων ανά την Ελλάδα από το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου κτλ. ήταν σημάδια κατάρρευσης. Που προφανώς, ο κλάδος του τουρισμού δεν ήθελε να το πιστέψει…

Ο Όμιλος Μουζενίδη, ο οποίος διακινούσε τον μεγαλύτερο όγκο τουριστών από Ρωσία αλλά και Ουκρανία, συγκεκριμένα για το 2019, είχε ταξιδέψει περισσότερους από 500.000 Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα.

Το αισιόδοξο σενάριο που επικρατούσε περί τις αρχές της σεζόν, πριν καν δοθεί το ‘πράσινο φως’ για άρση του ανώτατου ορίου των 4.000 ταξιδιωτών από Ρωσία και αφίξεις μόνο σε 9 αεροδρόμια της επικράτειας, ήταν να απορροφηθεί το 45% επί του συνόλου του 2019. Σενάριο μάλλον μη πραγματοποιήσιμο…

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Μουζενίδη αποτελείται από είκοσι εταιρίες, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, και αντιπροσωπευτικά γραφεία σε ελληνικές περιφέρειες, καθώς και εκτός Ελλάδας, σε 18 χώρες.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής του Ομίλου Μπόρις Μουζενίδης «έφυγε» από τη ζωή στις 27 Μαρτίου 2021, από ανακοπή καρδιάς, λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top