Όμιλος Μουζενίδη: Μαύρα σύννεφα στον Όμιλο – Η ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους

Όμιλος Μουζενίδη: Μαύρα σύννεφα στον Όμιλο – Η ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους

Με ανακοίνωση – επιστολή προς τους εργαζόμενους, τους πελάτες και τους συνεργάτες του η διοίκηση του Mouzenidis Travel, μετά την υπαγωγή της εταιρίας σε καθεστώς εξυγίανσης με δικαστική απόφαση, εξηγεί τις εξελίξεις και τονίζει ιδιαίτερα ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η εξόφληση των προμηθευτών και η αποκατάσταση του brand Mouzenidis.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την απώλεια του ιδρυτή του Ομίλου Μουζενίδη, Μπόρις Μουζενίδη, ο Όμιλος, από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, τον Μάρτιο 2020 πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου μέχρι σήμερα, όπως επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, κάνει ό,τι είναι δυνατό για να επιστρέψει στην κανονική του λειτουργία, έχοντας πτώση του κύκλου εργασιών 95 %.

Η εταιρία Mouzenidis Travel, ο μοναδικός tour operator στην Ελλάδα, που ασχολείται αποκλειστικά με τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα, όπως επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση του Ομίλου, θα πρέπει άμεσα να διακόψει την εξυπηρέτηση πελατών της, να προσαρμόσει τον τρόπο λειτουργίας της και να ξεκινήσει τη διαδικασία ομαδικής ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του GRTimes.gr, οι εργαζόμενοι του Mouzenidis Travel, μέχρι τη στιγμή του ρεπορτάζ, δεν έχουν λάβει κάποια επίσημη ανακοίνωση, με αποτέλεσμα, αύριο, Πέμπτη 24 Ιουνίου, να πάνε κανονικά στην εργασία τους. Σημειώνεται ότι στην εταιρία Mouzenidis Travel απασχολούνται περίπου 100 άτομα προσωπικό.

Η ανακοίνωση του Ομίλου

Η σχετική ανακοίνωση – επιστολή του Ομίλου προς τους εργαζόμενους, τους πελάτες και συνεργάτες, η οποία έχει αναρτηθεί στο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Αγαπητοί πελάτες, συνεργάτες, εργαζόμενοι,

από την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 τον Μάρτιο 2020 πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου μέχρι σήμερα, η εταιρεία μας κάνει ό, τι είναι δυνατό για να επιστρέψει στην κανονική της λειτουργία, έχοντας πτώση του κύκλου εργασιών 95 %.

Το Mouzenidis Travel είναι ο μοναδικός Tour Operator στην Ελλάδα, που ασχολείται αποκλειστικά με τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι η πανδημία έχει επηρεάσει όλες τις δραστηριότητές μας, με αποτέλεσμα σχεδόν μηδενικές εισροές κεφαλαίων για ένα χρόνο.

Η μόνη οικονομική ενίσχυση που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής είναι το οριζόντιο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, καθώς και η αναστολή των προθεσμιών ελέγχου και η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργασίας με προσωπικό έγινε προφανής βοηθητική, δεδομένου του περιορισμένου κύκλου εργασιών. Ωστόσο, για τον κύκλο εργασιών μας, αυτά τα ποσά ήταν ανεπαρκή για να καλύψουν ακόμη και τις βασικές λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης μας.

Σημειωτέον ότι το 90% των αγορών στις οποίες που λειτουργούμε παρέμειναν κλειστές καθ ‘ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου 2020.

Σε σχέση με τα ανωτέρω και με στόχο την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης μας, καθ ‘ όλη τη διάρκεια του έτους διεξάγαμε διαρκείς διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία στο πλαίσιο της εξεύρεσης λύσης με βασικό στόχο την κάλυψη των πελατών και των προμηθευτών μας, ομοίως με τον τρόπο που έχουν ληφθεί τέτοια μέτρα σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ.

Σήμερα, παρά το γεγονός ότι συχνά φαινόταν ότι βρισκόμασταν κοντά στην επίλυση του προβλήματος, δεν ήταν δυνατόν να εκπληρωθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Αγώνας για επιβίωση

Ο αγώνας για την εξεύρεση λύσης, όπως ξεκίνησε ο ιδρυτής της εταιρείας μας, Μπόρις Μουζενίδης, που απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο, συνεχίζει με την ίδια αγάπη, αφοσίωση, αίσθημα ευθύνης και δέσμευση από πλευράς οικογενειών του και προϊσταμένων εταιρικών τμημάτων.

Η αποκατάσταση της φίρμας Μουζενίδη προς τους συνεργάτες, τους πελάτες και τους εργαζόμενους, καθώς και η αποκατάσταση της φερεγγυότητας που πάντα χαρακτηρίζει αυτό το όνομα, αποτελεί βασική προτεραιότητα για όλους μας.

Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να επικεντρωθούμε σε αυτό που πρέπει να κάνουμε, στους στόχους, το πρόγραμμα επανέναρξης της επιχειρηματικής συνέχειας, πρέπει άμεσα να διακόψουμε την εξυπηρέτηση πελατών μας, να προσαρμόσουμε τον τρόπο λειτουργίας μας και να ξεκινήσουμε τη διαδικασία ομαδικής ανασυγκρότησης.

Το γεγονός ότι φέτος, την καλοκαιρινή περίοδο του 2021, στις αγορές στις οποίες λειτουργούμε στο 90 % και κυρίως στη ρωσική αγορά, εξακολουθούν να εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα, χωρίς να κυκλοφορούν εμπορικές πτήσεις από και προς Ρωσία, συνέβαλε ακόμη περισσότερο σε αυτήν την απόφαση.

Με στόχο να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας

Με στόχο την αποκατάσταση των επιχειρήσεων και την εξόφληση των χρεών μας, τη διεξαγωγή αυτού του αγώνα μόνοι μας, εμείς δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Θα τηρήσουμε την υπόσχεση που δόθηκε στον πρόεδρό μας στον αγαπητό μας πρόεδρο, κάνοντας ό, τι καλύτερο μπορούμε για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, και σύντομα η εταιρεία μας θα ενημερώσει όλους τους πιστωτές μας για το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης χρεών.

Τέλος, θέλουμε να σημειώσουμε ότι οι υπόλοιπες εταιρείες του Ομίλου Μουζενίδη και του δικτύου εξωτερικού λειτουργούν κανονικά, συνεχίζοντας αδιάλειπτα το έργο τους, και παρά τη δύσκολη στιγμή στοχεύουν στην ενίσχυση του Ομίλου».

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ