Ομο/νδία Γονέων Κ. Μακεδονίας: Λύση εδώ και τώρα με τα self-tests

Ομο/νδία Γονέων Κ. Μακεδονίας: Λύση εδώ και τώρα με τα self-tests

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Την άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εδώ και τώρα λύση στο μείζον θέμα που προέκυψε μετά τη σημερινή απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να σταματήσει τη διάθεση των δωρεάν self – tests από τα φαρμακεία, εξέφρασε στο GRTimes ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς.

«Εντάξει είναι τραγικό και επιβεβαιώνεται ό,τι λέγαμε μέχρι σήμερα για την υπόθεση που αφορά τα self – tests. Με τον τρόπο που διανέμονταν, πολλοί ήταν εκείνοι οι γονείς που αναγκάστηκαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη προκειμένου να τα προμηθευτούν» ανέφερε αρχικά στο GRTimes ο κ. Κοκονάς.

Και πρόσθεσε πως «εμάς το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μη γίνονται οι γονείς μπαλάκι μεταξύ αποφάσεων που είτε παίρνονται από την κυβέρνηση, είτε παίρνονται από τα φαρμακεία, είτε από άλλους φορείς που πιθανόν να διαθέσουν τα τεστ. Εμάς μας νοιάζει που οι γονείς σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, μια ανάσα πριν από τις Πανελλήνιες μένουν έκθετοι. Σαν να μην έφταναν δηλαδή όσα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, τώρα πολλαπλασιάζεται ο προβληματισμός μας».

Σ’ ότι αφορά τον χρόνο κατά τον οποίο πρέπει να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο κρίσιμο ζήτημα, τέσσερις ημέρες πριν από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ο κ. Κοκονάς σημείωσε. «Εδώ και τώρα, χωρίς καμιά χρονοτριβή, η κυβέρνηση οφείλει να βρει τρόπο να διανείμει τα self-tests. Δεν είναι δική μας ευθύνη να ψάχνουμε να τα βρούμε».

Τέλος αναφορικά με το αν υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο που θα διατεθούν τελικά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, υπογράμμισε στο GRTimes πως «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε, δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός. Και αυτό που θα συστήσουμε είναι να μην πληρώσει κανείς γονέας από την τσέπη του τα self-tests».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ