Ομοσπονδία Γονέων Κεντ. Μακεδονίας: «Ο πόνος μας οργή, όχι άλλα εγκλήματα στις πλάτες των παιδιών μας»

Ομοσπονδία Γονέων Κεντ. Μακεδονίας: «Ο πόνος μας οργή, όχι άλλα εγκλήματα στις πλάτες των παιδιών μας»

Η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του 11χρονου μαθητή που έχασε τη ζωή του χθες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

Η Ομοσπονδία αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της, πως ο θάνατος του παιδιού και ο τραυματισμός των συμμαθητών του τους πλημμυρίζει «οργή και αγανάκτηση» και τους κάνει να αναρωτιούνται γιατί θα πρέπει εν έτει 2022 να στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους.

Επισημαίνουν, πως το συγκεκριμένο περιστατικό στις Σέρρες «δεν προέκυψε από το πουθενά» και πως είναι, όπως αναφέρουν, συνέχεια σε μία αλυσίδα γεγονότων.

Επίσης, τονίζουν ότι οι γονείς «δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια» και καλούν όλους τους γονείς να «οργανώσουν τον αγώνα τους για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για όλα τα παιδιά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή το έγκλημα στο 9ο Δημοτικό σχολείο Σερρών εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του 11χρονου μαθητή που έχασε τη ζωή του.

Ο θάνατος του παιδιού και ο τραυματισμός των συμμαθητών του μας κάνει να πλημμυρίζουμε οργή και αγανάκτηση και αναρωτιόμαστε γιατί θα πρέπει εν έτει 2022 να στέλνουμε τα παιδιά μας σε σχολεία που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε την ασφάλειά τους;;

Προκαλεί απορία η ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών ότι θα αναζητηθούν οι ευθύνες. Κατά τη γνώμη μας, την κύρια ευθύνη φέρει τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις που πέρασαν την ευθύνη για τη συντήρηση των σχολείων στους Δήμους, περικόπτοντας κάθε χρόνο τη χρηματοδότηση. Φέρουν οι Δημοτικές Αρχές που αποποιούνται ευθυνών, με μοναδική απάντηση ότι τα ταμεία των σχολικών επιτροπών είναι άδεια.

Ρωτάμε: θα μιλούσαμε σήμερα με τους ίδιους τραγικούς όρους αν ο στοιχειώδης έλεγχος/ επισκευές για τη λειτουργία των σχολείων γινόταν από το καλοκαίρι, όπως πάγια ζητούν γονείς και εκπαιδευτικοί; Αν γινόταν με ευθύνη του κράτους ή τουλάχιστον σε μέρες που το σχολείο ήταν κλειστό; Τελικά ποιος αποφασίζει και ποιος παίρνει την ευθύνη για ζητήματα που αφορούν τα σχολικά κτήρια, δηλαδή τα κτήρια που τα παιδιά μας περνούν τη μισή τους μέρα;

Το σημερινό τραγικό έγκλημα δεν προέκυψε από το πουθενά! Είναι η συνέχεια σε μια αλυσίδα γεγονότων, όπως η πτώση ανεμιστήρα πριν 2 χρόνια στη Θεσσαλονίκη ή οι εικόνες μαθητών να προσπαθούν να διαφύγουν από πλημμυρισμένα σχολεία πατώντας πάνω σε θρανία.

Εμείς οι γονείς δηλώνουμε ότι δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν είναι της μοίρας μας γραφτό να ζούμε έτσι.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων καλεί όλους τους γονείς τον κόμπο που νιώθουν σήμερα στο στομάχι με το άκουσμα της τραγικής είδησης, να τον μετατρέψουν σε δημιουργική δράση! Να μαζικοποιήσουν τους Συλλόγους τους, να δυναμώσουν τις Ενώσεις τους, να οργανώσουν τον αγώνα τους για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για όλα τα παιδιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σέρρες: Θρήνος για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή-Πραγματογνώμονες στο σημείο της τραγωδίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μητσοτάκης για το θάνατο μαθητή στις Σέρρες: Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει

Εισαγγελική παρέμβαση για τη φονική έκρηξη σε σχολείο στις Σέρρες

Στο Γ.Ν. Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ο 6χρονος που τραυματίστηκε από την έκρηξη στις Σέρρες

Τραγωδία στις Σέρρες: Η μετατροπή του λέβητα σε σύστημα γεωθερμίας, αιτία της φονικής έκρηξης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Υπ. Εσωτερικών-Παιδείας & Θρησκευμάτων για δυστύχημα στις Σέρρες: Θα διερευνηθούν τα αίτια και θα αποδοθούν ευθύνες

Σέρρες: Έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου – Eνα παιδί νεκρό και δύο τραυματισμένα (ΦΩΤΟ) 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top