Ορεστιάδα: Μαζικές παραιτήσεις κοινοταρχών για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου

Ορεστιάδα: Μαζικές παραιτήσεις κοινοταρχών για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου

Ολομέτωπη είναι πλέον η σύγκρουση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ορεστιάδα με τα κυβερνητικά σχέδια που περιλαμβάνουν επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, ειδικότερα μετά τις παραιτήσεις που υπέβαλαν 29 πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής. 

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης 

“Πράγματι οι πρόεδροι έχουν θέσει στη διάθεση της δημοτικής αρχής τις παραιτήσεις τους” επιβεβαίωσε στο GRTimes ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι δεν θα τις κάνει αποδεκτές, καθώς πρόκειται για συμβολική κίνηση, τονίζοντας παράλληλα “πως θα παραμείνουν για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη κατά της απόφασης για επέκταση της δομής του Φυλακίου”. 

Στο μεταξύ, στην ανακοίνωση που υπογράφεται από 29 προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, τονίζεται μεταξύ άλλων πως “όσο εμείς καλόπιστα αναμέναμε μια καθαρή απάντηση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, είναι ξεκάθαρο πως οι διαδικασίες και οι αποφάσεις προχώρησαν. Από εμάς, χωρίς εμάς. Αποφάσεις που θα καθορίσουν τη ζωή και τη ζωή των παιδιών μας, το μέλλον του τόπου μας. Λυπούμαστε για την απαξίωση και την ανεντιμότητα με την οποία μας αντιμετώπισε τελικά ο κ. Μηταράκης επιβεβαιώνοντας δυστυχώς τις χειρότερες προβλέψεις μας”. 

Συμπληρώνεται δε πως “ήρθατε, προσπαθήσατε, αλλά τελικά δεν μας πείσατε. Μας απογοητεύσατε με τα επιφανειακά επικοινωνιακά παιχνίδια και πολιτικάντικα τεχνάσματα. Σε ποιούς νομίζετε πώς απευθύνεστε; Αυτά είναι για άντρες πολιτικούς παλαιάς κοπής. Ο κόσμος του 2021 ξέρει, βλέπει, κρίνει, καταλαβαίνει την αληθινή ματιά και τον ξεκάθαρο λόγο. Kαι ως ακρίτες αξίζαμε μιας άλλης μεταχείρισης. Αξίζαμε ΣΕΒΑΣΜΟ”.

Να σημειωθεί δε, ότι την ανακοίνωση μαζί με τις παραιτήσεις υπογράφουν οι πρόεδροι των κοινοτήτων, Φυλακίου, Ορεστιάδος, Καστανεών, Καβύλης, Ν. Βύσσας, Ριζίων, Δικαίων, Στέρνας, Άρζου, Ελαίας, Νεοχωρίου, Βάλτου, Αμπελακίων, Ζώνης, Θουρίου, Κομάρων, Κυπρίνου, Μεγάλης Δοξιπάρας, Ν. Χειμωνίου, Ορμενίου, Πενταλόφου, Πλάτης, Πτελέας, Σπηλαίου, Θεραπειού, Μαρασιών, Μηλέας, Πετρωτών και Χάνδρας.    

“Από ότι δείχνουν τα πράγματα ο διάλογος τον οποίο ξεκινήσαμε με την κυβέρνηση για το ζήτημα αυτό, ήταν προσχηματικός καθώς διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες που γίνονται από το υπουργείο για την επέκταση της δομής. Μια απόφαση, που εκτός από παράλογη θεωρούμε ότι θα είναι και εθνικά επιζήμια για τη χώρα μας” συμπληρώνει στο GRTimes, ο δήμαρχος Ορεστιάδας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή (5/3)

Στο μεταξύ μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες από την Επιτροπή Αγώνα που έχει συσταθεί από τον δήμο Ορεστιάδας και τους τοπικούς φορείς, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ερχόμενη Παρασκευή (5/3) στην κεντρική πλατεία της πόλης και με κεντρικό σύνθημα “ούτε επέκταση, ούτε νέες δομές στα σύνορα”.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες:

Στη σύσκεψη συμμετείχαν  

 • Οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων 
 • Ο πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου 
 • Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου 
 • Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας 
 • Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου 
 • Ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Έβρου
 • Ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφέρειας 
 • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας 
 • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών 
 • Ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας «η Ένωση»  
 • Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Έβρου 
 • Εκπρόσωπος της Β΄ ΕΛΜΕ

Μετά από αναλυτική συζήτηση, με απόλυτη ομοψυχία και σύμπνοια, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ : Εκδήλωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, την Παρασκευή 5/3/2021 και ώρα 12:00. Σύσταση οργανωτικής επιτροπής για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αποτελούμενη από τους προέδρους (ή εκπροσώπους αυτών) των φορέων του Δήμου Ορεστιάδας. 

Η Οργανωτική Επιτροπή θα ανακοινώσει  άμεσα, τις λεπτομέρειες  για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας      

Η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ορεστιάδας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ