Οργανωμένα ταξίδια: «Άνοιγμα» του τουρισμού του… Αγίου Πνεύματος

Οργανωμένα ταξίδια: «Άνοιγμα» του τουρισμού του… Αγίου Πνεύματος

Ο κλάδος του τουρισμού προετοιμάζεται, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν μαζί και η ελπίδα των εμπλεκόμενων, έστω και μουδιασμένα. Η πασχαλινή περίοδος, ως είθισται, εκτός από το «Πάσχα στο χωριό» είναι ιδανική και για αποδράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία έχουν, ήδη, προετοιμάσει οργανωμένα πακέτα, κυρίως για Ελλάδα. Ωστόσο, «με κλειστή εστίαση και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, δεν έχουμε ελπίδες» αναφέρουν στο GRTimes.gr τουριστικοί πράκτορες.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

«Εάν η Κυβέρνηση ανακοίνωνε σήμερα, αύριο, την άρση απαγόρευσης μετακινήσεων από νομό σε νομό, θα είχα τουλάχιστον πέντε λεωφορεία με εκδρομές για την περίοδο του Πάσχα» αναφέρει στο GRTimes.gr ο Δημήτρης Βλάχος, ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, και με εμπειρία ως στέλεχος στη διοργάνωση ταξιδιών και γενικότερα.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, ενδιαφέρον για την περίοδο του Πάσχα υπάρχει, «ο κόσμος ενδιαφέρεται, είναι σκασμένος, όμως με κλειστή εστίαση και απαγορευμένες μετακινήσεις, η κατάσταση είναι δύσκολη» λέει ο κ. Βλάχος επισημαίνοντας ότι από την πλευρά τους φροντίζουν για τις απολυμάνσεις των λεωφορείων και τηρούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής. Υπενθυμίζεται ότι βάσει πρωτοκόλλων, η πληρότητα στα λεωφορεία είναι στο 65% της δυναμικότητας τους.

Από Αγίου Πνεύματος και μετά

Μπορεί οι ανακοινώσεις και οι φιλοδοξίες της ελληνικής κυβέρνησης να εστιάζουν για άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου, ωστόσο το ίδιο αισιόδοξο κλίμα δεν επικρατεί στους επιχειρηματίες του χώρου.

«Εφόσον ανοίξει η εστίαση και επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, τότε μπορούμε να πούμε ότι το Μάιο θα μπούμε σιγά σιγά σε διάθεση ταξιδιού» αναφέρει χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr ο κ. Βλάχος εξηγώντας ότι θα είναι ο μήνας για ημερήσιες, μονοήμερες, διήμερες αποδράσεις, ούτως ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για το ουσιαστικό άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού.

Στραμμένο το βλέμμα σε οργανωμένα ταξίδια σε Ελλάδα αλλά και επιλεκτικούς προορισμούς στο εξωτερικό από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 21 Ιουνίου φέτος η ημέρα του Αγίου Πνεύματος) και μετά, ετοιμάζουν πυρετωδώς και οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

«Για τι Πασχαλιάτικο πακέτο να μιλάμε, με κλειστή εστίαση και απαγόρευση μετακινήσεων» αναρωτιέται ο Βελισσάριος Χωρινός ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού οργανισμού της Θεσσαλονίκης.

Όπως ο ίδιος εξηγεί στο GRTimes.gr τα οργανωμένα πακέτα ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή περίοδο, «από του Αγίου Πνεύματος και έπειτα», ενώ σ’ ότι έχει να κάνει με τις εκδρομές τους, ο κ. Χωρινός κρατάει τα χαρτιά του κλειστά αφήνοντας ωστόσο, ανοιχτά παράθυρα, περί κρουαζιέρας και επιβίβασης/αποβίβασης από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Χαμένο το Πάσχα

Οι διαδικτυακές συζητήσεις μεταξύ τουριστικών πρακτόρων και εμπλεκόμενων του κλάδου, όπως αεροπορικές εταιρίες, ξενοδόχοι, φορείς κτλ., βρίσκονται στο επίκεντρο των ημερών.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, λίγες μέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, η τουριστική βιομηχανία της χώρας, βασισμένη έστω και μόνο στον εγχώριο τουρισμό, δεν πρόκειται να ξεκινήσει.

«Το Πάσχα είναι χαμένο» αναφέρει χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της ΕΤΓΜ-Θ Βύρων Θεολόγης εξηγώντας ότι τα όποια τουριστικά πακέτα είχαν προγραμματιστεί για την περίοδο του Πάσχα έχουν «παγώσει», βάσει της τρέχουσας κατάστασης και των επιβαρημένων επιδημιολογικών δεδομένων.

Ο κ. Θεολόγης ‘βλέπει’ άνοιγμα του τουρισμού στα οργανωμένα ταξίδια, από τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου λέγοντας ότι η βασική δεξαμενή των πελατών τους – οι των 50 ετών και άνω- θα έχουν προχωρήσει με τους εμβολιασμούς, ούτως ώστε να υπάρξει περισσότερη ασφάλεια και καλύτερος προγραμματισμός σχετικά με το ταξίδι.

«Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τουλάχιστον έως τα μέσα Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου» αναφέρει στο GRTimes.gr ο κ. Θεολόγης προσθέτοντας ότι τα προγράμματα των ταξιδιωτικών γραφείων για τη φετινή τουριστική σεζόν θα εστιάζουν κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα, τόσο σε αεροπορικά όσο και σε οδικά πακέτα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ