Οργανωμένα ταξίδια: Τριήμερα από 89 ευρώ και ελπίδες για… κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Οργανωμένα ταξίδια: Τριήμερα από 89 ευρώ και ελπίδες για… κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Λίγες μέρες πριν τις επίσημες αργίες της 26ης Οκτωβρίου (για τη Θεσσαλονίκη) και της 28ης Οκτωβρίου, το ενδιαφέρον του κόσμου για εκδρομές και αποδράσεις είναι ελάχιστο, σχεδόν μηδαμινό.

Οι ‘πράσινες’ και ‘κίτρινες’ περιοχές στην Ελλάδα, οι ελκυστικές τιμές για πακέτα αλλά και μεμονωμένες εξορμήσεις και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής δίνουν ελπίδες στα τουριστικά γραφεία. Το GRTIMES.GR μιλάει με τουριστικούς πράκτορες της Θεσσαλονίκης.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Αισθητά μειωμένο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου να ταξιδέψει και να ξεφύγει από την καθημερινότητα έστω και με ολιγοήμερες αποδράσεις σε θελκτικούς προορισμούς της Ελλάδας, και μάλιστα σε περιοχές οι οποίες, βάσει του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την Covid-19, είναι χαρακτηρισμένες ως ‘πράσινες’ (Επίπεδο 1. Ετοιμότητας) και ως ‘κίτρινες’ (Επίπεδο 2. Επιτήρησης).

Ο κόσμος είναι μουδιασμένος, φοβάται να ταξιδέψει, δεν υπάρχει παρά ελάχιστο ενδιαφέρον αναφέρουν στο grtimes.gr εμπλεκόμενοι του τουριστικού κλάδου με πολυετή εμπειρία στη διοργάνωση ταξιδιών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ενδεικτική εικόνα της φετινής ιδιόρρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού είναι ο αριθμός των ταξιδιωτών που ταξίδεψαν πέρυσι για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και ο φετινός που υπολογίζεται ότι θα ταξιδέψει.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές του χώρου στο grtimes.gr πέρυσι ταξίδεψαν σε προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού περί τους 6.500 ταξιδιώτες. «Φέτος, όλοι μαζί – τα ταξιδιωτικά γραφεία- ζήτημα είναι αν θα πιάσουμε τους 500» αναφέρει χαρακτηριστικά τουριστικός πράκτορας στο grtimes.gr ο οποίος διοργανώνει εκδρομές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ελπίδα για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

«Προερχόμαστε από μια μείωση της τάξεως του 95% για το καλοκαίρι (Ιούλιος, Αύγουστος), το Σεπτέμβριο αλλά και την 28η Οκτωβρίου» αναφέρει στο grtimes.gr ο Δημήτρης Βλάχος τουριστικός πράκτορας που διατηρεί ταξιδιωτικό γραφείο στην παραλιακή λεωφόρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση δε δείχνει να καλυτερεύει, και ακόμη και οι ευνοϊκές ημερομηνίες – τουλάχιστον για τους Θεσσαλονικείς- που συμπίπτουν φέτος οι αργίες της 26ης Οκτωβρίου (ημέρα Δευτέρα) και της 28ης Οκτωβρίου, δεν φαίνεται να ‘ξεσηκώνουν’ – τουλάχιστον μέχρι στιγμής- το ενδιαφέρον του κόσμου.

«Ελπίζουμε στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, και αυτό, όχι για να σωθεί η παρτίδα, αλλά για να μην χαθούν πολλά χρήματα» εξηγεί την κατάσταση με προβληματισμό στο grtimes.gr ο κ. Βλάχος.

Τριήμερα από 89 ευρώ

Θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την υγειονομική ασφάλεια των ταξιδιωτών και βεβαίως των εργαζομένων τους (οδηγών, συνοδών, ξεναγών κτλ.) οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προωθούν είτε πακέτα οργανωμένα είτε μεμονωμένες κρατήσεις σε ξενοδοχεία σε δελεαστικές τιμές.

«Ελλάδα, ο κόσμος θα πάει εκεί που οι περιοχές είναι ‘πράσινες’ (σ.σ. στο Επίπεδο 1. Ετοιμότητας στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την Covid-19) και βλέπουμε ότι υπάρχει ένα μικρό ενδιαφέρον» αναφέρει στο grtimes.gr ο Βαγγέλης Μπιβολάρης συνεργάτης μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού της Θεσσαλονίκης.

Όπως ενημερώνει το grtimes.gr ο κ. Μπιβολάρης ενδιαφέρον υπάρχει για την Πελοπόννησο, είτε για το 5ήμερο Πανόραμα Πελοποννήσου είτε για το 4ήμερο Ναύπλιο – Μυκήνες – Ορεινή Αρκαδία, για την Κέρκυρα ενώ για τα Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια ενώ υπήρχε κινητικότητα λόγω της πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων στο νομό οι κρατήσεις πάγωσαν.

Η Στερεά Ελλάδα με τη Ναύπακτο και την Ορεινή Ναυπακτία, όπως αναφέρει ο κ. Βλάχος «είναι εκδρομή που την έχω γεμίσει» ενώ όπως ο ίδιος προσθέτει οι τριήμερες εκδρομές, για Βόρεια Εύβοια – Αιδηψό για παράδειγμα, ξεκινούν από 89 ευρώ/άτομο συμπεριλαμβάνοντας τη μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο το οποίο θα πληροί όλους τους υγειονομικούς όρους (σ.σ. η πληρότητα στο λεωφορείο περιορίζεται στο 65% της χωρητικότητας), τη διαμονή, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, συνοδό, περιηγήσεις κτλ.

Στην τιμή των 89 ευρώ πωλούνται επίσης εκδρομές για Τρίκαλα-Καλαμπάκα-Μετέωρα ενώ ο Βόλος με το Πήλιο κυμαίνονται στα 99 ευρώ/άτομο.

Επίσης, εκτός από τα οργανωμένα πακέτα εκδρομών, τα ταξιδιωτικά γραφεία διαθέτουν ειδικές τιμές σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, για όλους όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν με δικό τους όχημα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ