Ορκίστηκαν σήμερα τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης (ΦΩΤΟ)

Ορκίστηκαν σήμερα τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης (ΦΩΤΟ)

Την συμμετοχή φορέων και πολιτών στο έργο που καλείται να υλοποιήσει η περιφέρεια Κρήτης κατά την επόμενη τετραετία, ζήτησε σήμερα ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο.

Μιλώντας κατά την τελετή ο κ. Αρναουτάκης κάλεσε όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου σε συνεργασία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ελάτε να καταλύσουμε στην πράξη τους διαχωρισμούς». Δεσμεύθηκε πως «το Περιφερειακό Συμβούλιο θα είναι ισχυρό και αποφασιστικό όργανο. Ένα πεδίο δημιουργικής σύνθεσης των προτάσεων και των θέσεων των μελών του, όπου με γόνιμο διάλογο και συλλογικότητα θα λαμβάνονται οι αναγκαίες αποφάσεις».

Κατά την ομιλία του ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε πως η περιφέρεια δεν θα μείνει αμέτοχη σε ότι αφορά την ανάπτυξη της Κρήτης και δεν θα αυτοπεριοριστεί στα στενά όρια των αρμοδιοτήτων, αλλά θα διεκδικήσει και θα έχει λόγο, θέσεις και προτάσεις σε κάθε κρίσιμο τομέα, δίνοντας βαρύτητα σε ζωτικής σημασίας θέματα για το νησί όπως η κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, η αναβάθμιση των θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών, η εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας, η προσέλκυση επενδύσεων, η διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και η απόκτηση των απαιτούμενων κοινωνικών υποδομών, η ενίσχυση των πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων, ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος και η αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα.

Ο κ. Αρναουτάκης στην ομιλία του έδωσε έμφαση στη συνεργασία σε κάθε επίπεδο, ενώ υπογράμμισε πως το επιχειρησιακό σχέδιο της περιφέρειας Κρήτης εδράζεται σε 12 προγραμματικούς άξονες.

Ο περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στην υλοποίηση του Βόρειου Οδικού Άξονα από την Κίσσαμο ως τη Σητεία που όπως είπε, «είναι πρωταρχική επιδίωξη για το αμέσως επόμενο διάστημα».

Αναφέρθηκε ακόμα στην αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα και της αγροδιατροφής, στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη αλλά και στην ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική.

Στις προτεραιότητες της περιφέρειας περιλαμβάνονται ακόμα, η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, η δημιουργία νέων έργων, η ενίσχυση των εκπαιδευτικών υποδομών όλων των βαθμίδων, ο εκσυγχρονισμός των δομών υγείας, η κοινωνική συνοχή και η καταπολέμηση της φτώχιας, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη της καινοτομίας μέσα από τη στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης, καθώς και οι ολοκληρωμένες χωρικές παρεμβάσεις που στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες.

«Με κοινή βούληση και συστράτευση, με έντιμη διαχείριση και διαφάνεια, με ορθολογισμό και πραγματισμό μπορούμε να καταστήσουμε την Κρήτη αναπτυξιακό φάρο, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Μεσογείου», υπογράμμισε κατά την ομιλία του ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top