Oruc Reis: Μία ανάσα από το Καστελλόριζο

Oruc Reis: Μία ανάσα από το Καστελλόριζο

Κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία, με το Οruc Reis να πλέει πολύ κοντά στο Καστελόριζο και έναν νέο χάρτη, στον οποίο φαίνεται να έχει «μαρκάρει» το μισό Αιγαίο και όλη την περιοχή από την Κρήτη μέχρι την Κύπρο.

Σημειώνεται πως βάσει της τουρκικής Navtex που εκδόθηκε στις 11 Οκτωβρίου, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε απόσταση 6,5 μιλίων από το Καστελόριζο, διεξάγοντας ερευνητικές εργασίες στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Το απόγευμα της Κυριακής, το Oruc Reis έδειχνε να βγαίνει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, στη συνέχεια όμως άρχισε να στρίβει ξανά αριστερά, διαγράφοντας πορεία προς τα νοτιοδυτικά.

Κατά τη διαδικασία στροφής, το τουρκικό ερευνητικό πέρασε σε απόσταση 16-17 μιλίων από το νησί του Καστελόριζου, ενώ από το ανατολικότερο νησάκι του Συμπλέγματος της Μεγίστης, τη Στρογγύλη, παραλίγο να «σπάσει» και τα 12 μίλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε σε απόσταση περίπου 13 μιλίων.

Όπως υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω της πορείας του τουρκικού ερευνητικού σκάφους έχει διττό στόχο:

Καταρχάς να δείξει ότι η Αθήνα έχει δικαιώματα μόνο στη χωρική θάλασσα των 6 μιλίων και δεύτερον πως η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια.

Στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός, εκτιμώντας πως ο Ερντογάν θα συνεχίσει τις προκλητικές του ενέργειες, με βασικό στόχο να οικοδομήσει μια ατζέντα με όλο και περισσότερες αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις έναντι της Αθήνας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πολύ σοβαρή εξέλιξη την κίνηση της Άγκυρας να ορίσει αυθαίρετα, με νόμο μάλιστα, την τουρκική περιοχή δικαιοδοσίας για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο μέχρι το μέσον του αρχιπελάγους, στο όριο του 25ου μεσημβρινού.

Με τους χάρτες που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας Αντίλ Καραϊσμάλογλου, η Άγκυρα επιδιώκει να έχει εκείνη τον πρώτο λόγο στην περιοχή που ανήκει στη δικαιοδοσία της Αθήνας για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι ήδη από το 1988, όπως επισημαίνει η Τουρκία είχε εκδώσει αυτό τον χάρτη όσον αφορά στο Αιγαίο, τον οποίο ουδέποτε αποδέχτηκε η Ελλάδα.

 

Ουσιαστικά ο Ερντογάν αμφισβητεί άμεσα την ελληνική δικαιοδοσία για επιχειρήσεις SAR (Search and Rescue) στο Αιγαίο.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του επεσήμανε πως είναι σαφές ότι η Τουρκία, με την τελευταία αυτή κίνηση που έχει αμιγώς πολιτικά κίνητρα, δεν διστάζει να προκαλέσει σύγχυση, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο τουρκικών αυθαιρεσιών και παρανόμων διεκδικήσεων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες άλλωστε ευθύνονται για την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της τελευταίας περιόδου.

Οι τουρκικές ενέργειες θα προσκρούσουν και πάλι στην διεθνή νομιμότητα με την οποία η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους κάποτε να συμφιλιωθεί.

Αντίδραση Μαξίμου

“Οι τουρκικές ενέργειες έχουν πολιτικά κίνητρα, και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Θα προσκρούσουν και πάλι στην διεθνή νομιμότητα με την οποία η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους κάποτε να συμφιλιωθεί” διαμηνύει το ελληνικό ΥΠΕΞ. Σαφής καταδίκη και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για μια ακόμη προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.

Οι επιτελείς στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πως το προσεχές διάστημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ οι τελευταίες κινήσεις του Ερντογάν δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου.

Πάντως η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί την ψυχραιμία της και εξακολουθεί να ενεργεί μέσω της διπλωματικής οδού.

Το μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα προς την Τουρκία και τη διεθνή κοινότητα είναι ότι δεν επιδιώκει τη στρατιωτικοποίηση της κρίσης και την πολεμική αναμέτρηση. «Η κόκκινη γραμμή είναι η εθνική κυριαρχία και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονόητα τα εθνικά χωρικά ύδατα, τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα 6 ναυτικά μίλια», είπε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αντίδραση Κουμουνδούρου 

Οι δηλώσεις αυτές από τον υπουργό Επικρατείας, στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, εξελήφθησαν από την αντιπολίτευση ως υποχωρητικές. Ιδίως από τη στιγμή που έχει καταστεί προφανές ότι με την περιοχή νότια του Καστελόριζου που έχει οριοθετηθεί με την τουρκική NAVTEX της 11ης Οκτωβρίου για την εκτέλεση σεισμικών ερευνών από το «Oruc Reis» ο Ερντογάν αμφισβητεί σωρευτικά δύο πράγματα: ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα πέραν της χωρικής τους θάλασσας στα 6 ναυτικά μίλια και ότι η Ελλάδα έχει δικαίωμα να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της στα 12 ναυτικά μίλια.

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει το παν για να δείξει ότι δεν προκαλεί την Τουρκία. Το ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ισχυροί της Ε.Ε. είναι ποιος προκαλεί», τονίζει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, εξηγώντας ότι οι δηλώσεις Γεραπετρίτη περιέγραψαν την έσχατη κόκκινη γραμμή της Αθήνας. «Είναι παιχνίδι προκλήσεων στο οποίο εμείς δεν τσιμπάμε», σημειώνει συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα τρία σενάρια που εξετάζει το Πεντάγωνο

Μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας αναμένουν ότι οι Τούρκοι θα συνεχίσουν τις σεισμικές έρευνες σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας νότια από το Καστελόριζο. Μέχρι την Παρασκευή, το «Oruc Reis» με τα βοηθητικά πλοία «Ataman» και «Cengiz Han» και τα πέντε τουρκικά πολεμικά που τα συνοδεύουν εμφανώς δεν είχαν προσεγγίσει το Καστελόριζο εγγύτερα μιας ακτίνας 20 ναυτικών μιλίων. Αυτό είναι το ένα από τα τρία σενάρια που αξιολογούνται ως τα πιθανότερα από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Το δεύτερο αφορά σε πλου του «Oruc Reis» με τον τουρκικό στολίσκο που το συνοδεύει σε ακτίνα μικρότερη των 12 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο. Στην περίπτωση αυτή η Αγκυρα θα αμφισβητήσει και εμπράκτως το δικαίωμα της Ελλάδας, βάσει της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μέχρι τα 12 ν.μ. Το ακρότατο σημείο της βορειοδυτικής ζώνης ερευνών του «Oruc Reis», όπως αποτυπώνεται στην τουρκική NAVTEX που ισχύει μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, φτάνει σε απόσταση 6,5 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο. Το ερώτημα είναι αν ο Ερντογάν θα επιλέξει την πραγματοποίηση ερευνών από το «Oruc Reis» στο όριο της ελληνικής χωρικής θάλασσας ωθώντας την κατάσταση στα άκρα.

Το τρίτο και δυσμενέστερο σενάριο για την εξέλιξη της κρίσης αφορά την πιθανότητα διεξαγωγής σεισμικών εργασιών δυτικά του 28ου μεσημβρινού. «Αν δεν ανακοπεί η τουρκική προκλητικότητα τώρα, η επόμενη τουρκική NAVTEX θα περιγράφει μια περιοχή δυτικά του 28ου μεσημβρινού», προέβλεψε ο ναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, τέως σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, μιλώντας στο protothema.gr.

Σε αυτή την περιοχή η Αθήνα -με βάση τη συμφωνία της 6ης Αυγούστου που υπέγραψαν ο Νίκος Δένδιας και ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι- έχει οριοθετήσει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με το Κάιρο. Στο ενδεχόμενο αυτό, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η Τουρκία θα ενεργοποιήσει τις ελληνικές κόκκινες γραμμές.

Ποια θα είναι η εξέλιξη τις επόμενες εβδομάδες είναι δύσκολο να προδιαγραφεί. Ιδίως από τη στιγμή που το επόμενο δεκαπενθήμερο, πέραν των αμερικανικών εκλογών, υπάρχουν ημερομηνίες-ορόσημα που η τουρκική κυβέρνηση είναι πιθανό να θελήσει να εκμεταλλευτεί. Πρώτος κρίσιμος σταθμός είναι οι επόμενες ώρες αφού στην Αθήνα αξιολογούν ως βάσιμη την πιθανότητα η τουρκική πλευρά να οξύνει τα πράγματα διαφοροποιώντας τον τομέα ερευνών όπου κινείται το ««Oruc Reis».

Στις 22 Οκτωβρίου εκπνέει η ισχύουσα τουρκική NAVTEX. Με βάση την τακτική που ακολουθεί ο Ερντογάν μοιάζει αρκετά πιθανό η προαναγγελία για τις σεισμικές έρευνες των Τούρκων να παραταθεί. Θα διαρκέσουν οι εργασίες του «Oruc Reis» μέχρι την επέτειο του «Οχι» στις 28 Οκτωβρίου; Πολύ περισσότερο, θα κλιμακώσει η Αγκυρα την επιθετικότητά της με κάποια «συμβολική» κίνηση την επομένη 29 Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής εορτής για την Τουρκία;

Ο ρόλος Τσαβούσογλου

Η διγλωσσία του τουρκικού καθεστώτος δημιουργεί πολλά ερωτήματα για το πού το πάει ο Ερντογάν. Την προπροηγούμενη Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, τρεις ημέρες πριν την έξοδο του «Oruc Reis», ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποτίθεται ότι είχε δώσει διαβεβαιώσεις στον Νίκο Δένδια ότι η Αγκυρα θα δώσει ημερομηνία για την έναρξη των διερευνητικών επαφών.

Αντ’ αυτού, ο πρόεδρος της Τουρκίας διέβη τον Ρουβίκωνα διατάζοντας και πάλι την έξοδο του τουρκικού στόλου με προμετωπίδα το ερευνητικό «Oruc Reis» για σεισμικές εργασίες νότια του Καστελόριζου. «Στον Τσαβούσογλου δεν αρέσει που ο Ιμπραχίμ Καλίν όχι μόνο έχει ρόλο, αλλά εκτός από εκπρόσωπος του Ερντογάν έχει αναγορευτεί σε άτυπο σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας», υποστηρίζει υπηρεσιακό στέλεχος της ελληνικής διπλωματίας.

«Το Τσαβούσογλου είναι παρατσούκλι του Ερντογάν, δεν είναι όνομα κανονικό», επισημαίνει παλαιός κοινοβουλευτικός, αμφισβητώντας ότι μεταξύ του προέδρου της Τουρκίας και του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας μπορεί να υπάρχει κάποιου είδους απόκλιση ή αμφισημία.

«Οι Ευρωπαίοι κινητοποιήθηκαν μετά τη γνωστοποίηση της τυχαίας σύγκρουσης της φρεγάτας “Λήμνος” με την τουρκική φρεγάτα “Kemal Reis”», υποστηρίζει στρατιωτικός με τον οποίο συνομίλησε το «ΘΕΜΑ» αναφορικά με την κρίση του Αυγούστου και την τότε διαμεσολάβηση των Γερμανών. «Αν τους δώσεις το μήνυμα ότι θα δεχτείς τα πάντα, τότε θα υποστείς τα πάντα», τονίζει από την πλευρά του ο ναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος.

«Τα πράγματα είναι πολύ ανησυχητικά. Πλέον δεν μιλάμε απλώς για την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου, υπάρχει κίνδυνος για σύρραξη», προειδοποιεί έμπειρος διπλωμάτης. Οσο ο Ερντογάν τραβάει την κατάσταση στα άκρα προσπαθώντας να ταπεινώσει την Ελλάδα και να πετύχει μια πολιτική και διπλωματική νίκη με το «Oruc Reis» και την επίδειξη στρατιωτικής ισχύος ουδείς μπορεί να μένει ήσυχος.

«Είμαστε στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν πριν από 30 ημέρες ή τα Ελληνοτουρκικά έχουν διολισθήσει σε χειρότερο σημείο;» θέτει ρητορικά το ερώτημα έμπειρος διπλωματικός παράγοντας, προσθέτοντας ότι η κλιμάκωση θα μπορούσε να αποφευχθεί αν υπήρχε κάποιου είδους αμερικανική προειδοποίηση, ίσως μέσα από τα κανάλια των μυστικών υπηρεσιών. Πολύ περισσότερο αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι την Παρασκευή οι Τούρκοι έκαναν δοκιμαστική βολή του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400. «Ο Ερντογάν πάει για πόλεμο. Αφού δεν κάνει κάτι η Ε.Ε. να τον αποτρέψει, ο πρόεδρος της Τουρκίας θα κάνει κάτι παραπάνω. Οσο χώρο του δίνουν, τόσο χώρο παίρνει», επισημαίνει αξιωματούχος με γνώση των παρασκηνιακών διεργασιών. Εάν οι ισχυροί παίξουν το χαρτί του εκβιασμού, ο Ερντογάν ίσως αναγκαστεί να κάνει πίσω. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα φανεί σύντομα τι διπλωματικό κεφάλαιο διαθέτει ακόμη η Ελλάδα προς αξιοποίηση.

ΠΗΓΗ: CNN, Protothema.gr, marinetraffic.com

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11:1524/11

Κίνητρα για προσέλκυση εργαζόμενων και επαγγελματιών από το εξωτερικό Κοινωνία ,Πολιτική ,Φορολογία

11:0024/11

Νέα Προποντίδα: Rapid Tests στους Εκπαιδευτικούς των Ειδικών σχολείων (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

10:4524/11

Έστησαν παράνομη λέσχη εν μέσω καραντίνας – 18 συλλήψεις (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

10:3224/11

Σε εξέλιξη διακοπές νερού στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:3024/11

Γώγος: Δεν μπορεί να γίνει άρση του lockdown στις 30 Νοεμβρίου Ελλάδα ,Κορωνοϊός

10:3024/11

Ολοκληρώνεται η καταβολή των αναδρομικών και η επιστροφή των μειώσεων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

10:2124/11

Αντιεξουσιαστές ανέλαβαν την ευθύνη για τη μολότοφ στο ΑΤ Συκεών Θεσσαλονίκη

10:0124/11

Λάρισα: Τριάντα πέντε κρούσματα κορωνοϊού σε δομή ΑμεΑ Ελλάδα ,Κορωνοϊός

09:5124/11

Αιφνίδιος έλεγχος του ΕΟΔΥ στο δημαρχείο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

09:4524/11

Σ.Αραβία: Οι αντάρτες στην Υεμένη έριξαν πύραυλο σε εγκατάσταση της Aramco Διεθνή

09:3124/11

«Άγιος Παντελεήμων»: Τι αναφέρει για τα 60 κρούσματα Covid Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

09:3024/11

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: 1η Διαδικτυακή εκδήλωση της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Θεσσαλονίκη

09:1524/11

Κρήτη: Μέχρι 4 Δεκέμβρη οι αιτήσεις των πληγέντων Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

09:0024/11

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων για τον Δεκέμβριο Ελλάδα ,Οικονομία

08:4524/11

Ο Ν. Δένδιας ενημερώνει την Πέμπτη τους εκπροσώπους των κομμάτων Κόμματα ,Πολιτική

08:3024/11

Δ. Θεσσαλονίκης: Διαδικτυακές παραστάσεις Χριστούγεννα 2020 «Μαγεμένες Γιορτές» Θεσσαλονίκη

08:3024/11

ΥΠΟΙΚ: Τα 8 «όπλα» για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου Βουλή ,Κοινωνία ,Φορολογία

08:1524/11

Δερμιτζάκης: Παράταση έως τις 7 Δεκεμβρίου για το lockdown Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Χωρίς κατηγορία

08:0024/11

Covid 19: Παιδοψυχολόγος που νόσησε συμβουλεύει γονείς και παιδιά (VIDEO) Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

07:4524/11

Θεσσαλονίκη: Ξεκινάνε block trains από τον ΟΛΘ για τη Σόφια Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

07:3024/11

Πιερία: Μεροκάματα του πόνου και φόβος για χιλιάδες λουκέτα Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

07:1524/11

Healthy ροφήματα πλούσια σε ηλεκτρολύτες Health-Fitness ,Θέματα GR Times ,Υγεία

07:1024/11

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μ. Χρυσοχοΐδης Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:0524/11

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην ΕΟ 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας Β.Ελλάδα ,Σημαντικά

07:0124/11

Θετικός στον κορωνοϊό o Γ. Πλακιωτάκης Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

07:0024/11

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη Ελλάδα ,Σημαντικά

23:5923/11

Κορωνοϊός-Ιταλία: Η μαφία εκμεταλλεύεται την έκτακτη κατάσταση (VIDEO) Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:5023/11

ΥπΑΑΤ: Συνεχίζεται η υποβολή αιτημάτων για ενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς της χώρας Αγροτικά ,Πολιτική

23:4023/11

ΗΠΑ – Κορωνοϊός: Ο Λευκός Οίκος διοργανώνει δεξίωση την ώρα που οι πολίτες μένουν... Διεθνή

23:3823/11

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Κυβέρνηση: Κοροϊδεύει τον κόσμο Κόμματα ,Πολιτική

23:3023/11

Κύπρος – Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκαν 262 νέα κρούσματα Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2823/11

Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας Δήμοι ,Ελλάδα ,Κορωνοϊός

23:2023/11

Δήμος Αριστοτέλη: Αλλαγή όψης με έργα εσωτερικής οδοποιίας στην Αρναία Β.Ελλάδα ,Δήμοι

23:1023/11

Επικοινωνία φον ντερ Λάιεν – Μισέλ με Μπάιντεν Διεθνή ,ΕΕ

23:0923/11

Αίτημα Ο.Ε.ΕΣ.Π. για ολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κορωνοϊός

23:0023/11

ΝΑΤΟ: Μηχανισμός αποσυμπίεσης για να αποτραπούν επεισόδια στην Αν. Μεσόγειο Διεθνή

22:5623/11

Παρίσι: Μετανάστες επιχείρησαν να στήσουν σκηνές στην πλατεία Δημοκρατίας – Δείτε... Διεθνή

22:5523/11

Εξαδάκτυλος: 170 οι ιδιώτες γιατροί που ζήτησαν να συνδράμουν στο ΕΣΥ Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

22:5023/11

Το Νόησις βραβεύει μαθητικά εκπαιδευτικά videos Θεσσαλονίκη

22:4023/11

Κορωνοϊός: Θρήνος για τον χαμό του 25χρονου – Συγκλονισμένος ο αδερφός του Κοινωνία ,Κορωνοϊός

22:3523/11

Λουξεμβούργο – Κορωνοϊός: Κλείνουν μπαρ, εστιατόρια και γήπεδα Διεθνή

22:3023/11

Νεκρός από κορωνοϊό 32χρονος στα Τρίκαλα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

22:2623/11

Σε καραντίνα ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:2523/11

Θεσσαλονίκη: Σταθερή η κατάσταση του μητροπολίτη Κίτρους Κοινωνία ,Κορωνοϊός

22:2023/11

ΕΟΔΥ: 1.194 rapid test σήμερα σε 11 Περιφερειακές Ενότητες Κοινωνία ,Κορωνοϊός

22:1223/11

Κ. Μαργαρίτης: Συγχαρητήρια σε Κεραμέως, Ζαχαράκη, Βουτσινό Ελλάδα ,Παιδεία

22:1023/11

Μ. Βρετανία: Την άρση του εθνικού lockdown στις 2/12 ανακοίνωσε ο Μπ. Τζόνσον Διεθνή

22:0723/11

Δωρεάν τεστ Covid-19 για τους καρκινοπαθείς ζητά ΕΑΕ Κορωνοϊός ,Υγεία

22:0023/11

Πάπας Φραγκίσκος: Έφτασα κι εγώ κοντά στον θάνατο και κατανοώ ασθενείς με κορωνοϊό Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:5623/11

ΕΛ.ΑΣ: Ξεπέρασαν τις 1.500 οι χθεσινές παραβάσεις των μέτρων Ελλάδα ,Κορωνοϊός

21:5023/11

Cyber Week: Συμβουλές για ασφαλείς ηλεκτρονικές συναλλαγές Κοινωνία

21:4023/11

Σχέδιο Πισσαρίδη: Οι 3 άμεσες προτεραιότητες και οι 20 στόχοι έως το 2030 Οικονομία

21:3223/11

Θεσ/νίκη: Ενδέκατη νύχτα με απαγόρευση κυκλοφορίας (VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

21:3023/11

Ενεργοί Μπαμπάδες: Παραβίαση δικαιώματος ενημέρωσης του γονέα που δεν ασκεί την επιμέλε... Κοινωνία

21:2123/11

Παραχώρηση 200 επιπλέον κλινών από Euromedica για ασθενείς covid-19 Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

21:2023/11

Περιφέρεια Κρήτης: 2,5 εκ. ευρώ για ψηφιακό εξοπλισμό σε σχολικές μονάδες Περιφέρειες

21:1023/11

ΕΠΟ: «Aνθρακες ο θησαυρός για όσους επιδιώκουν ασταμάτητα τη διάλυση του ποδοσφαίρου» Αθλητισμός

21:0523/11

Ο πολιτικός που αποκάλεσε «κοριτσάκι» την Αν. Μπουσδούκου Παραπολιτικά

21:0023/11

ΜέΡΑ25: Η Δεξιά θέλει να σβήσει τα πάντα μετά το ΄74 Κόμματα ,Πολιτική

20:5023/11

Google: Νέα υπηρεσία βοηθά τα παιδιά να γνωρίζουν πού βρίσκονται οι γονείς τους Τεχνολογία

20:4023/11

Σταϊκούρας: Εξυγιαντικό πρόσημο και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά στην ΕΑΒ Οικονομία ,Πολιτική

20:4023/11

Πακιστάν: Αποχαιρετιστήριο πάρτι για τον «μοναχικό ελέφαντα» Διεθνή

20:3023/11

Πανελλαδικές 2021: Πότε αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων Παιδεία ,Σημαντικά

20:2623/11

Χ. Κέλλας: Στη μάχη κατά του κορωνοϊού δεν περισσεύει κανένας Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Πολιτική

20:1923/11

Ξεκινά πειθαρχική έρευνα για το πάρτι γενεθλίων του Δημ. Βερβεσού Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

20:1023/11

«Πυρά» Εργατικού Κέντρου Σάμου στον Γ. Βρούτση Κοινωνία ,Οικονομία

20:0723/11

Σωματείο Ταξί Θεσσαλονίκης: Η υπομονή μας τελειώνει Επιχειρήσεις ,Περιφέρειες

20:0023/11

ΑΠΘ: Διαδικτυακές εκδηλώσεις για την Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

19:5023/11

Έτοιμη να υποδεχτεί δύτες η βαθύτερη πισίνα του κόσμου (VIDEO) Διεθνή

19:4823/11

Τι προβλέπει η έκθεση Πισσαρίδη – Μητσοτάκης: Να μείνει εκτός κομματικής αντιπαράθεσης Πολιτική

19:4123/11

Τρ.Πειραιώς: Ζημίες στο 9μηνο λόγω προβλέψεων covid-19 Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

19:4023/11

ΠΟΦΕΕ: Επιστολή στον Κ. Μητσοτάκη- Κάντε πράξη το ευχαριστώ! Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

19:3723/11

ΣΥΡΙΖΑ για εισαγγελική παρέμβαση: «Aυταρκική η συμπεριφορά» της κυβέρνησης Ελλάδα ,Πολιτική

19:3023/11

ΥΠΟΙΚ: Αύξηση των δαπανών Υγείας κατά 788 εκατ. € το 2020 Οικονομία

19:2923/11

«ΕΞΥΠΠ Σαμαράς»: Webinar για την ψυχική υγεία στην covid εποχή Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κορωνοϊός

19:2023/11

Λειτουργούσε παράνομα οίκος ανοχής- Πρόστιμα 1,5 εκ. € για παράβαση μέτρων Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

19:1023/11

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση στην αιμοδοσία του «Ζήσε Αθλητικά» στο ΣΕΦ Αθλητισμός ,Κοινωνία

19:0923/11

Κοντοζαμάνης: Εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε προσωπικό και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ελλάδα ,Επικαιρότητα ,Κορωνοϊός

19:0023/11

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες κρούσματα σε θεραπευτήριο Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Περιφέρειες

18:5023/11

ΥΝΑΝΠ: Στα 55 εκατ. ευρώ η συνολική στήριξη της ακτοπλοΐας για το 2020 Ναυτιλία

18:4023/11

Δραματικό διάγγελμα Λεβέν: Η Σουηδία δοκιμάζεται από την πανδημία Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:3523/11

Χαρδαλιάς: Οι γιορτές πλησιάζουν αλλά το διακύβευμα είναι η υγεία Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:3223/11

Παπαευαγγέλου: Το ΕΣΥ θα συνεχίσει να πιέζεται για 1-2 εβδομάδες Επικαιρότητα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

18:3023/11

Κατάταξη 1.600 ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις το 2021 Ελλάδα ,Κοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ