Με αισιοδοξία για το 2024, αλλά και στοχευμένες δράσεις για το 2023 παρουσιάστηκε σήμερα ο απολογισμός δράσεων για τη χρονιά που μας πέρασε από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης. «Είναι μόνο η αρχή, η Θεσσαλονίκη έχει το καλύτερο ‘χαρμάνι’, συνέργειες και τεχνογνωσία» τονίστηκαν από την ΠΚΜ με έναν κοινό σκοπό: την καλύτερη δυνατή προβολή της Θεσσαλονίκης παγκοσμίως.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Η σημερινή παρουσίαση του απολογισμού δράσεων του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) για το 2023 τα είχε όλα: θετικά μηνύματα, θετικές επιδόσεις, είχε όμως και… αποκαλύψεις, με ‘απειλητική επιστολή’ που αποκάλυψε η πρόεδρος του ΟΤΘ Βούλα Πατουλίδου, προερχόμενη από την ΕΞΘ.

«Έχουμε καταφέρει να βάλουμε τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, κυρίως ως city break προορισμό, αλλά είναι μόνο η αρχή, δεν είναι το ταβάνι μας, είναι η βάση που χτίζουμε το τουριστικό μας προϊόν» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισημαίνοντας πως φέτος, με βάσει τις προκρατήσεις, ο τουρισμός φαίνεται ότι θα κινηθεί σε εκρηκτικά επίπεδα.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις του τουρισμού πέρυσι στην χώρα μας δεν ήταν παρά η αρχή και είναι, με βάσει τις προκρατήσεις, φαίνεται ότι ο τουρισμός για το 2024, θα κινηθεί σε εκρηκτικά επίπεδα, πολύ πάνω και από την καλύτερή μας τουριστική χρονιά, το 2019.

«Το στοίχημα τώρα είναι να δούμε πώς σε συνεργασία με όλους τους φορείς και οι θεσμοί, θα μπορέσουμε να υποδεχθούμε όλους αυτούς τους τουρίστες. Γιατί τελικά, αυτοί θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές – πομποί του μηνύματος της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας» επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην πρόεδρο του ΟΤΘ και αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου τόνισε πως απέδειξε στην πράξη ότι «μια γυναίκα που δεν είχε καμία σχέση με τον τουρισμό μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όχι μόνο αντιλήφθηκε μετά από συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, το πώς αλλά κυρίως το πόσο σημαντικό είναι μέσα από τις συνέργειες να καταφέρνουμε να βγάζουμε μια εικόνα της Θεσσαλονίκης που είναι στο επίπεδο και το ύψος της ποιότητας, του ανθρώπινου δυναμικού της, των υποδομών της».

Πρωταθλητισμός και στον τουρισμό

«Συνομιλούμε με μια πρωταθλήτρια, γιατί τελικά, κάνει πρωταθλητισμό και στον τουρισμό, η Βούλα Πατουλίδου, με εξαιρετικά αποτελέσματα και είναι μόνο το προοίμιο, είναι η βάση γι’ αυτό που έρχεται» ,τόνισε με τη σειρά της η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΠΚΜ Βίκυ Χατζηβασιλείου επισημαίνοντας πως υπάρχει μια αγαστή συνεργασία μεταξύ ΠΚΜ και ΟΤΘ.

«Η Θεσσαλονίκη έχει το καλύτερο δυνατό χαρμάνι, τα  έχει όλα και γεωμορφολογική ομορφιά και σπανιότητα, και αρχαιολογία, και πολιτισμό, και βυζαντισμό, και γαστρονομία, έχει το καλύτερο χαρμάνι» επισήμανε η κα. Χατζηβασιλείου.

Ένωση δυνάμεων

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΟΤΘ, όπως επισήμανε όταν ανέλαβε την προεδρία του Οργανισμού το 2017, με απόφαση του Περιφερειάρχη, πήρε την απόφαση για ένωση δυνάμεων και συνεργειών. Ένωσαν δυνάμεις ΠΚΜ, δήμος Θεσσαλονίκης, ΟΛΘ,  ΔΕΘ, Περιφερειακή Ένωση Δήμων, Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, ΕΒΕΘ.

«Ενώσαμε τις δυνάμεις, όταν κάνεις δυο βήματα πίσω, τότε όλοι έχουν χώρο και να αναπνεύσουν και να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν» ανέφερε η κα. Πατουλίδου.

Κοντά στον ΟΤΘ το υπουργείο Τουρισμού

Η στενή συνεργασία που επιδιώκει το υπουργείο Τουρισμού με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης επισημάνθηκε στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίας στην κατάμεστη αίθουσα του MoMus (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) που βρίσκεται εντός της ΔΕΘ – Helexpo.

Σε διαδικτυακή σύνδεση που υπήρξε τόσο με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη όσο και με την υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη αναφέρθηκε το πόσο σημαντική είναι η συμβολή του ΟΤΘ για την προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης.

Σύντομους χαιρετισμούς έκαναν ο αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Γιάννης Παπαγεωργίου επισημαίνοντας πως ο Πρωθυπουργός έχει υψηλά στην ατζέντα του τη Θεσσαλονίκη, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη Στέφανος Χατζημανώλης ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη καλύτερης συνδεσιμότητας της πόλης ακτοπλοϊκώς, αεροπορικώς και σιδηροδρομικώς.

Ο απολογισμός των δράσεων για το 2023

Οι καινοτόμες καμπάνιες, τα ψηφιακά μέσα, οι συμμετοχές σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, οι συνέργειες με τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, η διοργάνωση fam/press trips στη Θεσσαλονίκη, η ανάδειξη του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της πόλης συμπεριλαμβάνονταν στις στοχευμένες δράσεις του ΟΤΘ, τις οποίες και ανέδειξε το GRTimes.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Στοχευμένη τουριστική προβολή με «οδηγό» τον ΟΤΘ

Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών κατά της ίδρυσης των μη κρατικών ΑΕΙ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης – Μωσαϊκό Πολιτισμών: Ένα λεύκωμα με τις πιο λαμπρές στιγμές της πόλης (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top