ΟΤΘ: Το «πλούσιο» πορτφόλιο για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης

ΟΤΘ: Το «πλούσιο» πορτφόλιο για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης

Υποστήριξη συνεδρίων, αθλητικών διοργανώσεων και φεστιβάλ, συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, ενίσχυση της προβολής της Θεσσαλονίκης σε υφιστάμενες αλλά και νέες αγορές, στήριξη στην αύξηση της κρουαζιέρας και το σημαντικότερο, η αναγνώρισή του στην Ελλάδα, ως ο πρώτος Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Προορισμού (Destination Management Organization DMMO). Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης παρουσιάζει σήμερα τον απολογισμό του για το 2022.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου ([email protected])

Ενταγμένη, ήδη εδώ και ένα χρόνο, στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της γαστρονομίας, προορισμός city break, σκηνικό για κινηματογραφικές παραγωγές, άφιξη κρουαζιερόπλοιων, προσέλκυση συνεδριακού τουρισμού και όχι μόνο, η Θεσσαλονίκη βάζει στόχο για περαιτέρω ανάδειξη του προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο.

Η Θεσσαλονίκη ενισχύει την εικόνα της σε σημαντικές αγορές – στόχους του εξωτερικού, και πρωταγωνιστικό ρόλο για αυτήν την επίτευξη παίζει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ). Ξεκινώντας από την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, θα αναφερθούμε σε δυο μεγάλες δράσεις προβολής, συνολικής διάρκειας ενός μήνα, όπου η Θεσσαλονίκη προβλήθηκε σε 41 στάσεις στο μετρό και σε 30 κόκκινα λεωφορεία διερχόμενα από κεντρικές στάσεις του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια του National Geographic Traveller Food Festival και της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού World Travel Market, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Θεσσαλονίκη «κυκλοφορεί» στις λεωφόρους του Λονδίνου

Για επίσης, μια πολύ δυνατή αγορά για την πόλη της Θεσσαλονίκης, το Ισραήλ, ο ΟΤΘ, διοργάνωσε δημοσιογραφικό ταξίδι για το τηλεοπτικό κανάλι i24news και για έγκριτα δημοσιογραφικά μέσα της χώρας ενώ φιλοξένησε εκπροσώπους της  ισραηλινής αεροπορικής εταιρίας Sun D’Or.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ισραηλινές Αερογραμμές – Sun D’ Or: Απευθείας σύνδεση Θεσσαλονίκη – Τελ Αβίβ με «Χρυσό Ήλιο»

Για την προσέλκυση περαιτέρω τουριστών από τη Γερμανία, μεταξύ άλλων,  διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης επαγγελματιών του τουρισμού, συμμετείχε στην ITB Digital Business Day, στην εικονική έκθεση FVW TravelTalk Virtual Counter Days κτλ.

Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία είναι αγορές – στόχοι του ΟΤΘ για την προσέλκυση περαιτέρω τουριστών, ενώ σ’ ότι αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την χρονιά που μας πέρασε, ο ΟΤΘ φιλοξένησε την τηλεοπτική παρουσιάστρια Diane Kochilas και την εκπομπή «My Greek Table», τον εκδότη του περιοδικού International Wine Review και τη δημοσιογράφο γαστρονομίας και πολιτισμού του afar.com Anya von Bremzen.

Με στόχευση το 2030

Με στόχευση το 2030, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, τη χρονιά που μας πέρασε, παρουσίασε το πλάνο δράσεων όπως αυτό αποτυπώθηκε μέσα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, όπως είχε αναδείξει στο ρεπορτάζ του το GRTimes.gr, παρουσιάστηκε  μελέτη με τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης, τα δυνατά της σημεία, τα χαρακτηριστικά της, τις αγορές που προσελκύει αλλά και τις μελλοντικές αγορές στόχοι, ενώ παράλληλα καταγράφηκαν και τα αδύνατα σημεία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

37η Philoxenia – ΟΤΘ/TOURLAB: Η Θεσσαλονίκη με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Το 2022 κατέγραψε σειρά δράσεων για τον ΟΤΘ, όπως τη βράβευση του με τέσσερα (4) συνολικά βραβεία στον κορυφαίο θεσμό για τον τουρισμό με τα Tourism Awards, τις στρατηγικές του συνέργειες  για την ανάδειξη της πόλης στο διεθνή χάρτη της κρουαζιέρας, τη συνεργασία του με τα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού και βεβαίως την αναγνώρισή του ως ο πρώτος στην Ελλάδα Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Προορισμού (DMMO).

Σήμερα, ο απολογισμός των δράσεων

Ο απολογισμός των δράσεων του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης για το 2022, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη – TCB: Έκοψε την ετήσια βασιλόπιτά του έπειτα από τρία χρόνια (ΦΩΤΟ)

Ιωάννινα: Ψηφιακή καμπάνια τουριστικής προβολής στο Ισραήλ

ΟΤΘ & Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Holiday World Show 2023

Θεσσαλονίκη – Κρουαζιέρα: Διανύοντας τον μήνα αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top