Ουρές στα φαρμακεία για αλλαγή του εμβολίου της Astrazeneca: Έκκληση φαρμακοποιών

Ουρές στα φαρμακεία για αλλαγή του εμβολίου της Astrazeneca: Έκκληση φαρμακοποιών

H πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό COVID-19 δεν δίνει τη δυνατότητα αλλαγής εμβολίου, υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) προκειμένου να αποτρέψει  τους πολίτες να μην προσέρχονται στα φαρμακεία για την αντικατάσταση του εμβολίου.

Τις τελευταίες μέρες είναι πολλοί οι πολίτες οι οποίοι προσέρχονται στα φαρμακεία προκειμένου αλλάξουν το ραντεβού που έχουν κλείσει με εμβόλιο της Astrazeneca.

«Επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλοί πολίτες να προσέρχονται στα φαρμακεία μετά τον προγραμματισμό τους για εμβολιασμό για να αντικαταστήσουν το εμβόλιο το οποίο έχει επιλεγεί από το σύστημα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διευκρινίζει ότι η πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό COVID -19 δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ.

Επομένως και προστίθεται πως για επιδημιολογικούς λόγους και για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και συγχρωτισμού παρακαλούνται οι πολίτες να μην προσέρχονται στα φαρμακεία για την αντικατάσταση του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη Παρασκευή έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 65-69.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ