Την ανάληψη πρωτοβουλιών από όλους τους φορείς προς εξομάλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος ενόψει και των εργασιών για το Flyover, ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, ο κ. Μπίλλιας αναφέρθηκε στην ενοποίηση του δικτύου των φωτεινών σηματοδοτών, ώστε να ελέγχονται από έναν φορέα και να λειτουργούν με κεντρικό έλεγχο.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Λευτέρης Γεωργιάδης, στάθηκε στο ζήτημα των φορτοεκφορτώσεων, σημειώνοντας ότι ο κανονισμός δεν εφαρμόζεται από τα καταστήματα εστίασης.

«Αν αυτό το ζήτημα ελεγχθεί μέχρι να εφαρμοστούν και τα υπόλοιπα μέτρα, θα έχουμε μία μικρή βελτίωση» τόνισε συγκεκριμένα επί του θέματος, ενώ πρόσθεσε πως «δεν μπορεί ο κάθε χονδρέμπορος να προκαλεί κυκλοφοροριακό χάος».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, συμπλήρωσε πως το μέτρο για τις φορτοεκφορτώσεις δεν τηρείται γιατί «απαγορεύεται η στάση φορτηγών άνω του 1,5 τόνου, γεγονός που τριπλασιάζει τα φορτηγά που μπαίνουν στην πόλη». Συμπλήρωσε δε, ότι «η Θεσσαλονίκη, έχει μια μεγάλη αγορά που είναι υποχρεωμένη να τροφοδοτείται γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να λειτουργήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top