Π.Μπογιατζίδης – 3η ΥΠΕ: Θετική η αποτίμηση των κινητών μονάδων εμβολιασμού

Π.Μπογιατζίδης – 3η ΥΠΕ: Θετική η αποτίμηση των κινητών μονάδων εμβολιασμού

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Θετική είναι η αποτίμηση του προγράμματος δράσεων των κινητών μονάδων εμβολιασμού, σε Πέλλα, Πιερία και Φλώρινα, όπως τόνισε στο GRTimes ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης – «Στενότητα» στα ραντεβού σε ΑΧΕΠΑ – Ιπποκράτειο, κανένα πρόβλημα στα άλλα εμβολιαστικά κέντρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύση Ευγενίδη.

Ο ένας αδελφός διασωληνωμένος στην Πτολεμαΐδα και ο άλλος στο νοσοκομείο της Κοζάνης. Είναι μόλις ένα από τα πολλά παραδείγματα που επικαλέστηκε ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, επισημαίνοντας ότι δυστυχώς, πολύς κόσμος αντιλαμβάνεται την αξία του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, μόνο όταν νοσήσει κάποιο συγγενικό του πρόσωπο και χρειαστεί να νοσηλευτεί διασωληνωμένο.

Ο κ. Μπογιατζίδης, μιλώντας στο GRTimes, έκρινε ως ιδιαίτερα θετική τη δράση που έκαναν την περασμένη εβδομάδα οι κινητές μονάδες εμβολιασμού της 3ης ΥΠΕ, σε Πέλλα, Πιερία και Φλώρινα, τονίζοντας ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν, παράλληλα με τους εμβολιασμούς κατοίκων που κάνουν ήδη κινητές μονάδες σε καθημερινή βάση.

«Πήγε καλά όλη η προσπάθεια που έγινε και οι αντίστοιχες ενημερώσεις με τους φορείς στις παραπάνω περιοχές. Και ένα άτομο και δύο και δέκα άτομα να συμμετάσχουν, το κέρδος είναι τεράστιο» ανέφερε ο κ. Μπογιατζίδης, προσθέτοντας πως οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία και καθώς τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης είναι χαμηλά, έχει τεράστια αξία η συμμετοχή του κόσμου.

Όπως είπε, οι περισσότεροι που δεν έχουν εμβολιαστεί, δυστυχώς αντιλαμβάνονται την αξία του εμβολίου, όταν κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο νοσήσει και χρειάζεται να διακομιστεί σε νοσοκομείο και στη συνέχεια διασωληνωθεί. Προέτρεψε μάλιστα τους πολίτες να μπουν στην ιστοσελίδα της 3ης ΥΠΕ ή σε οποιαδήποτε άλλη και να δουν τα ποσοστά των ανθρώπων που βρίσκονται στις ΜΕΘ, για να διαπιστώσουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ απέδωσε δε πολύ μεγάλη σημασία στη συνεργασία με τους φορείς, τόσο με τους Ιατρικούς Συλλόγους, όσο και με τους τοπικούς παράγοντες οι οποίοι σε Πέλλα, Πιερία και Φλώρινα φρόντισαν ώστε να υπάρχει ενημέρωση του κόσμου και άρα διάχυση στις τοπικές κοινωνίες, της σημαντικότητας του εγχειρήματος.

Ο κ. Μπογιατζίδης τέλος, επισήμανε ότι η πίεση είναι δεδομένη και καθημερινή στα νοσοκομεία της περιοχής ευθύνης του, γεγονός που οδηγεί τις υγειονομικές αρχές να προσαρμόζονται αναλόγως των εξελίξεων και να αναπροσαρμόζουν τα σχέδια τους σύμφωνα με τις ανάγκες.

Δ.Ευγενίδης – Λίγα τα διαθέσιμα ραντεβού σε Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ

Την ίδια στιγμή, όπως δήλωσε στο GRTimes.gr  ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης, εξαντλούνται πολύ γρήγορα τα διαθέσιμα ραντεβού για εμβόλιο, στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο.

«Στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα, όπως στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία οι πολίτες βρίσκουν ραντεβού πολύ πιο εύκολα και δεν υπάρχει κανένα θέμα» τονίζει.

Όσον αφορά τους λόγους για την προτίμηση των πολιτών για τα δύο νοσοκομεία, αναφέρει πως ένα ενδεχόμενο αφορά στην αίσθηση ασφάλειας που μπορεί να προσφέρουν κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού και πιθανότατα ίσως είναι και οι πρώτες επιλογές γιατί ειδικά το Ιπποκράτειο εξυπηρετεί ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού της Θεσσαλονίκης.

«Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν εμβόλια» και όποιος θέλει να κλείσει ραντεβού, βρίσκει διαθέσιμο, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευγενίδης: Υπάρχει ενδιαφέρον για την τρίτη δόση του εμβολίου αλλά… (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Εμβολιασμοί: Κινητές μονάδες σε χωριά της Β. Ελλάδας

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ