Π. Σταμπουλίδης: 14 Μαΐου τέλος το Click Away και το Click Inside

Π. Σταμπουλίδης: 14 Μαΐου τέλος το Click Away και το Click Inside

Στα μέτρα του lockdown και στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Επί της ουσίας ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε ότι στις 14 Μαΐου τελειώνουν οι αγορές με τις μεθόδους Click Away και Click Inside. “Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15 Μαΐου» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΘΕΜΑ με την υποσημείωση ότι «οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμη».

Επίσης θα επανεξεταστούν τα SMS, ενώ αναφορικά με το τρίωρο που έχουν οι καταναλωτές σήμερα στη διάθεσή τους προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τόνισε ότι προς το παρόν για το θέμα αυτό δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Σήμερα η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων

Στο μεταξύ νέες αποφάσεις αναμένονται σήμερα μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, με τη συμμετοχής της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Πολιτισμού, Νικόλα Μαυρομανωλάκη, προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για τους όρους με τους οποίους θα ανοίξουν μουσεία, θέατρα, θερινά σινεμά και συναυλίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει:

  • Άνοιγμα μουσείων 14 Μαΐου,
  • Άνοιγμα τουτουρισμού στις 15 Μαΐου. Για την ίδια μέρα υπάρχει και η σκέψη για κατάργηση του SMS με βάση και την επιδημιολογική εικόνα,
  • 17 Μαΐου επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια. Επανέρχεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.
  • Το άνοιγμα των παιδικών σταθμών τοποθετείται χρονικά στις 20 – 24 Μαΐου,
  • Τα θερινά σινεμά υπολογίζονται γύρω στις 21/5,
  • Για τις 28 Μαΐου υπάρχει η σκέψη είναι να ανοίξουν τα θέατρα και οι συναυλίες σε εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, στο τραπέζι είναι η επέκταση του ωραρίου μετά τις 23:00, που ισχύει τώρα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ