Παγκόσμια μέρα Εθελοντισμού: Πρωτοβουλία ανθρωπιάς και ευαισθησίας από το Δήμο Παύλου Μελά

Παγκόσμια μέρα Εθελοντισμού: Πρωτοβουλία ανθρωπιάς και ευαισθησίας από το Δήμο Παύλου Μελά

“Το εγώ να γίνει εμείς,”. Με αυτό το σύνθημα ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλεί όλους σε μια εκπληκτική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Δήμο και συγκεκριμένα στο φιλόξενο θεατράκι Τσακίρης όπου στο πλαίσιο μίας πρωτοβουλίας ανθρωπιάς και ευαισθησίας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου θα βραβευτούν όλοι όσοι με τις πράξεις τους μας θυμίζουν τη σημασία της ανθρωπιάς στις μέρες μας, όπως σημειώνει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ρεπορτάζ: Στρατής Λημνιός

“Τιμούμε και επιβραβεύουμε αυτούς που υπηρέτησαν με ανιδιοτέλεια την κοινωνία και τη φύση, εθελοντικούς συλλόγους και μεμονωμένα πρόσωπα, για την προσφορά τους σε πολυποίκιλους χώρους, στην κοινωνική μέριμνα, την Υγεία, τους ΑΜΕΑ, την πολιτική προστασία, το περιβάλλον και το πράσινο, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.

Το πνεύμα του εθελοντισμού ενισχύθηκε στην πατρίδα μας, κατά τη διάρκεια των πολλαπλών κρίσεων και ιδιαίτερα της πανδημίας του κορωνοϊού και αυτό αποτελεί μια κατάκτηση που πρέπει να διαφυλαχθεί και την επόμενη ημέρα, καθώς είναι ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ, προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως θεσμός βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλον στον πολίτη και για το λόγο αυτό οφείλει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών σε εθελοντικές δράσεις και δραστηριότητες.

Στον Δήμο Παύλου Μελά επιβραβεύουμε και ενθαρρύνουμε κάθε συλλογική ή και ατομική προσπάθεια που πηγάζει από τη διάθεση για κοινωνική προσφορά και θεωρούμε ότι η κουλτούρα του εθελοντισμού είναι το άλμα από το εγώ στο ΕΜΕΙΣ, με θετικότατο πρόσημο και παραγωγικό αποτέλεσμα που εισπράττει η κοινωνία.

Οι εθελοντές αποτελούν μια ισχυρή βάση της τοπικής μας κοινωνίας, είναι ο δείκτης του πολιτισμού μας και έτσι είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μου που θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τους εθελοντές μας και να εκφράσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας, την ευγνωμοσύνη μας για την ανεκτίμητη προσφορά τους η οποία αποτελεί απάντηση στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα”, καταλήγει ο δήμαρχος Παύλου Μελά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρωτοβουλία ανθρωπιάς και ευαισθησίας από το Δ. Παύλου Μελά: Εκδήλωση στο θέατρο Τσακίρης για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top