Παγώνη: Ανοσία 50% στα τέλη Ιουνίου – “Καλώς πάμε σε άνοιγμα”

Παγώνη: Ανοσία 50% στα τέλη Ιουνίου – “Καλώς πάμε σε άνοιγμα”

Την άποψη ότι τα κρούσματα δεν θα πάρουν την “άνω βόλτα”, καθώς προβλέπεται σχετική ανοσία για το 50% του πληθυσμού ως τα τέλη Ιουνίου, εξέφρασε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο GRTimes. “Καλώς πάμε σε άνοιγμα”, υποστηρίζει μεταξύ άλλων.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

Δεν θα παρατηρηθεί “έκρηξη” κρουσμάτων με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων όπως αναφέρει η Ματίνα Παγώνη στο GRTimes, καθώς αφενός θα υπάρξει μέριμνα για την τήρηση των μέτρων προστασίας και αφετέρου το εμβολιαστικό σχέδιο θα οδηγήσει σε σχετική ανοσία της τάξεως του 50% ως τα τέλη του Ιουνίου.

“Σαφώς και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αύξηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά αν συνεχίσουμε με τον τρόπο που δρούμε τώρα δεν θα δούμε έκρηξη κρουσμάτων. Μέχρι και τα τέλη Ιουνίου, αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, θα έχει επιτευχθεί ανοσία για το 50% του πληθυσμού. Μάλλον σταθεροποίηση και μετά αποκλιμάκωση. Καλώς πράττουμε και απελευθερώνουμε κάποιες δραστηριότητες, ήταν αυτό το οποίο υποστήριζα κι εγώ προσωπικά από την αρχή”, αναφέρει.

Η ίδια, επικροτεί την απόφαση να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό για τους 30-39 και στη συνέχεια για τους 40-49.

“Είναι πολύ σωστή απόφαση. Αυτή η μερίδα του πληθυσμού εργάζεται, κινείται, συναναστρέφεται περισσότερο. Όσον αφορά στην επιφυλακτικότητα για τα εμβόλια, ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι είναι η μόνη λύση. Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις που να δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα. Ακόμη και αν συσχετίζονται τα περιστατικά θρόμβωσης είναι τόσο λίγα, που είναι αμελητέα. Σοβαρές παρενέργειες μπορεί να παρουσιάσει ένα πολύ μικρό κομμάτι του πληθυσμού και από μία ασπιρίνη”, εξηγεί, τ

Συνεχίζεται η πίεση στο νοσοκομείο Γεννηματάς 

Το άνοιγμα των δραστηριοτήτων δεν σημαίνει λήξη της πανδημίας, όπως επισημαίνει, καθώς στα νοσοκομεία η πίεση εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Όπως αναφέρει η Ματίνα Παγώνη, το νοσοκομείο Γεννηματάς παρουσιάζει πληρότητα στις 200 κλίνες του στις κλινικές Covid, ενώ οι 32 κλίνες που διαθέτει στο σύνολο στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι επίσης γεμάτες.

“Γι’ αυτό πρέπει το έργο του εμβολιασμού να κινηθεί ακόμη πιο γρήγορα. Πλέον όμως δεν είναι θέμα της Ελλάδας, εξαρτάται από το εξωτερικό. Είναι θέμα διαθεσιμότητας”, καταλήγει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ