8.600 υπογραφές για να σωθεί το Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (VIDEO)

8.600 υπογραφές για να σωθεί το Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης

Την έντονη ανησυχία των φοιτητών και των διδασκόντων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας έχει προκαλέσει η απουσία του τμήματος από το τελικό πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής για τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας. Όπως λένε οι φοιτητές η απουσία του τμήματος στο οποίο σπουδάζουν οδηγεί σε… λουκέτο και αυτό θα έχει άμεσα αποτελέσματα στο μέλλον τους αλλά και στα πτυχία τους, που θεωρούν πως θα είναι πλέον χωρίς αντίκρυσμα.

Το Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα τμήματα με την καλύτερη και μεγαλύτερη απορρόφηση αποφοίτων από την αγορά εργασίας, αφού η ανεργία στον κλάδο είναι μηδενική. «Κάποιος απόφοιτος θα μείνει άνεργος μόνο εάν ο ίδιος δεν θελήσει να ασχοληθεί με το αντικείμενο» αναφέρει η πρόεδρος του Τμήματος Ιωάννα Λεονταρίδου. Είναι άλλωστε ενδεικτικό πως στην τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας ήταν πρώτο στην απορρόφηση αποφοίτων από την αγορά εργασίας με το δεύτερο τμήμα να πέχει σημαντικά στην τελική αξιολόγηση.

Στο Τμήμα που λειτουργεί από το 1980 σπουδάζουν περισσότεροι από 800 φοιτητές. Οι σπουδές είναι τετραετείς και οι απόφοιτοι είναι περιζήτητοι σε έναν κλάδο που συνεχώς αναπτύσσεται με τη βιομηχανία των καλλυντικών να κάνει τζίρους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Στο Τμήμα, στο οποίο κάθε χρόνο εισάγονται περισσότεροι από 130 φοιτητές σπουδάζουν και παιδιά από την Κύπρο τα οποία εισέρχονται στη Σχολή μετά από εξετάσεις.

 

Φοιτητές και φοιτήτριες είναι στα… κάγκελα και αγωνιούν για το μέλλον τους, αφού μια ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας  του Τμήματος θα έχει άμεσες συνέπειες στο μέλλον τους και στο αντίκρυσμα των πτυχίων τους. «Κανείς δεν μας εγγυάται τη συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος. Με αυτές τις ενέργειες βάλλονται τα εργασιακά μας δικαιώματα» λέει η φοιτήτρια Κυριακή Αθανασίου. Όπως η ίδια υποστηρίζει το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο που δημιουργείται και ανακοινώθηκε πρόσφατα από τους κκ. Γαβρόγλου και Τσίπρα προβλέπει τη λειτουργία Σχολής Επιστημών Υγείας με Τμήματα Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Βιοϊατρικών Επιστημών, Φυσικοθεραπείας, Κλινικής Διατροφής και Διαιτολογίας, όχι όμως Αισθητικής και Κοσμητολογίας. Ζητούν την ένταξη του Τμήματός τους σε εκείνο των Βιοϊατρικών Επιστημών, όπως έγινε και στο αντίστοιχο τμήμα των Αθηνών.

Βασικός λόγος για την μην ένταξη του Τμήματος στο τελικό πόρισμα της επιτροπής για το υπό δημιουργία νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο είναι η απουσία μελών ΔΕΠ, ώστε το Τμήμα να καταστεί αυτοδύναμο. Σύμφωνα με την κ. Λεονταρίδου είναι η μόνη καθηγήτρια αφού οι περισσότεροι συνάδελφοί της έφυγαν λόγω συνταξιοδότησης και το κενό δεν αναπληρώθηκε.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη έστειλαν σχετικό ψήφισμα στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου και έχουν ξεκινήσει διαδικτυακή συλλογή υπογραφών. Μέχρι στιγμής ξεπερνούν τις 8.600 υπογραφές.  Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή μετά από σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρου Καράογλου.

 

Παρακάτω η επιστολή των φοιτητών στον Κ. Γαβρόγλου:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top