Α. Κόπτσης: Τι συμβαίνει με τα σχολεία που τίθενται σε αναστολή λειτουργίας

Α. Κόπτσης: Τι συμβαίνει με τα σχολεία που τίθενται σε αναστολή λειτουργίας
Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση για την αναστολή λειτουργίας 36 δημοτικών σχολείων και 69 νηπιαγωγείων δίνει μιλώντας στο GRTimes.gr, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης. Τι αναφέρει για τα προβλήματα σχολικής στέγης και την προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά.

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία και όχι να βάλει «λουκέτο» όπως γράφηκε σε πολλά μέσα, σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της Κεντρικής Μακεδονίας, εξηγεί στο GRTimes.gr o Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Τονίζει καταρχάς ότι τα δημοτικά που δεν θα λειτουργήσουν φέτος είναι συνολικά 36 και όχι 56, καθώς τα υπόλοιπα αφορούν σχολεία που δεν λειτούργησαν ποτέ, από την ίδρυση τους (*δείτε τους πίνακες στο τέλος του άρθρου).

«Κάποιοι ή διάβασαν λάθος την απόφαση ή το κάνουν σκόπιμα. Στην απόφαση που εκδώσαμε, στην τελευταία στήλη αναφέρει ότι τα περισσότερα είναι σε αναστολή λειτουργίας από την ίδρυση τους. Δηλαδή κάποτε, πριν από κάποια χρόνια, ιδρύθηκαν στα χαρτιά κάποια σχολεία που όμως ποτέ δεν λειτούργησαν στην πράξη, γιατί πχ δεν προέκυψαν μαθητές, γιατί δεν έγιναν κτίρια από την πολιτεία κτλ. Άρα ο μεγάλος όγκος αυτών, είναι από παλαιότερες χρονολογίες, ενώ κάποια είναι από πέρυσι, πρόπερσι που δεν είχαν παιδιά» δηλώνει ο κ. Κόπτσης.

Όπως διευκρινίζει, φέτος στην πραγματικότητα είναι μόνο 10 νηπιαγωγεία και 7 δημοτικά που δεν θα λειτουργήσουν, ενώ λειτουργούσαν πέρυσι.

Από τα 10 νηπιαγωγεία, τα 3 δεν έχουν κανέναν μαθητή, τα 3 έχουν από έναν μαθητή, τα 3 έχουν τρεις μαθητές και το 1 έχει δύο μαθητές.

Από τα 7 δημοτικά, τα τρία είναι στην Πιερία το 1 είχε τρία παιδιά, το άλλο τέσσερα και το άλλο επτά και οι μαθητές θα μεταφέρονται με έξοδα της πολιτείας σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων, στο κεφαλοχώρι της περιοχής.  Ένα σχολείο στη Χαλκιδική είχε έναν μόλις μαθητή, ένα στη Θεσσαλονίκη με κτιριακό πρόβλημα και τέλος δύο στην Πέλλα, το ένα με 5 και το άλλο με 8 μαθητές, τα οποία είναι σε ελάχιστη απόσταση και με πολύ εύκολο δρόμο από ένα πολυθέσιο δημοτικό.

«Δεν μπορείς να παρανομείς και να κάνεις κινήσεις σε βάρος των μαθητών»

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης αναφέρει πως κάθε περίπτωση σχολείου εξετάζεται ξεχωριστά και πως σε κάθε περίπτωση υπάρχουν νόμοι και προϋποθέσεις που πρέπει να εφαρμόζονται, ενώ οι ειδικές συνθήκες, όπως πχ σε απομακρυσμένα σχολεία, επιτρέπουν τις εξαιρέσεις, με μοναδικό γνώμονα την ποιοτική εκπαίδευση.

«Ένα μονοθέσιο νηπιαγωγείο για να λειτουργήσει, χρειάζεται 14 μαθητές και όσα έχουν 1,2 και 3 παιδιά, αναστέλλουμε τη λειτουργία τους μετά από πρόταση των διευθυντών Εκπαίδευσης, δίνοντας τη δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς των παιδιών, σε ένα πολύ κοντινό νηπιαγωγείο, με πολλά παιδιά, που μπορεί να είναι διθέσιο και που στην πραγματικότητα είναι ένα νηπιαγωγείο που θα προσφέρει ποιοτικότερη εκπαίδευση» λέει ο κ. Κόπτσης, προσθέτοντας ότι δεν γίνεται να έχεις νηπιαγωγό για μόνο έναν μαθητή.

Αντίθετα σε περιπτώσεις νηπιαγωγείων με ακόμη και 4 μαθητές, επειδή είναι απομακρυσμένα και για να μην ταλαιπωρούνται οι μαθητές, ειδικά μέσα στον χειμώνα, τα σχολεία παρέμειναν σε λειτουργία λόγω ειδικών συνθηκών. «Αλλά δεν μπορείς να παρανομείς και να κάνεις κινήσεις που είναι σε βάρος των μαθητών» επισημαίνει, προσθέτοντας ακόμη πως στην περίπτωση των τριών δημοτικών σχολείων της Πιερίας, οι ίδιοι οι γονείς είχαν κάνει ένσταση και είχαν διαμαρτυρηθεί, για το ότι τα σχολεία τους θα λειτουργούσαν με λιγότερους από 10 μαθητές που είναι και ο ελάχιστος προβλεπόμενος αριθμός.

«Φυσικά δεν  κλείνουμε σχολεία. Δεν τα καταργούμε σκόπιμα, γιατί η πολιτική μας είναι να τα αφήνουμε ανοιχτά. Και όσα είναι σε αναστολή από παλαιότερα έτη, τα αφήνουμε στο ίδιο καθεστώς, γιατί λέμε ότι του χρόνου μπορεί να βρεθούν παιδιά, ή να μεταφερθούν κάποια κτλ. Άρα δεν τα κλείνουμε και αντίθετα τα αφήνουμε με την αναστολή. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως, δεν μπορούμε να αφήνουμε έναν εκπαιδευτικό για έναν μαθητή» δηλώνει κατηγορηματικά ο κ. Κόπτσης εκφράζοντας το παράπονο του ταυτόχρονα, για το ότι η είδηση για την αναστολή λειτουργίας των παραπάνω σχολείων, έπαιξε σε πολλά μέσα με τίτλους «κλείνουν σχολεία» και φωτογραφίες με αλυσίδες σε πόρτες σχολείων.

Λίγοι οι μαθητές στην περιφέρεια, υπεράριθμοι στη Θεσσαλονίκη

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι στην Περιφέρεια πολλά σχολεία αναστέλλουν τη λειτουργία τους γιατί δεν έχουν μαθητές, ενώ την ίδια στιγμή στη Θεσσαλονίκη σε πολλές περιοχές υπάρχει έλλειψη νέων σχολείων και πολλά με υπεράριθμούς μαθητές, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, παραδέχεται το γεγονός και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι το πρόβλημα έλλειψης στέγης στην πόλη, θα λυθεί το αργότερο σε πέντε χρόνια.

«Όντως περιφερειακά, σε Πέλλα και Ημαθία, έχουμε σχολεία που είναι και με πολύ λιγότερο από τον προβλεπόμενο αριθμό μαθητών, καθώς τα παιδιά μειώνονται. και στη Θεσσαλονίκη, πχ στο Κέντρο στην Καλαμαριά, σε Εύοσμο και Νεάπολη, έχουμε υπερπλήρη τμήματα» δηλώνει κάνοντας γνωστό ότι δίνεται ένας μεγάλος αγώνας για να εφαρμοστεί σε όλους τους δήμους φέτος η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

«Στον Εύοσμο για παράδειγμα και στην Καλαμαριά που εφαρμόζουμε φέτος τη δίχρονη, ψάχνουμε αίθουσες και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα, ένα μικρό θαύμα αν το επιτύχουμε, γιατί και ο δήμος Καλαμαριάς και ο δήμος Ευόσμου έλεγαν ότι δεν γίνεται. Νομίζω ότι τελικά θα πάμε πάρα πολύ καλά και θα τα καταφέρουμε. Μέχρι τώρα εκεί δεν μπορούσαμε να βρούμε καμία αίθουσα. Τα τμήματα είναι υπερπλήρη και όλα τα σχολεία γεμάτα» λέει χαρακτηριστικά.

Νέα σχολεία από την Περιφέρεια

Αναφέρεται επίσης στην εκπόνηση ενός προγράμματος σχολικής στέγης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ώστε μέσα σε τρία ή το αργότερο σε πέντε χρόνια, να έχουν κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ, 30 νέα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

«Έχουμε ήδη προτείνει τα σχολεία σε συνεργασία με τους δήμους, θέλω να πιστεύω ότι θα ολοκληρωθούν το αργότερο μέσα σε μια πενταετία και νομίζω ότι με την ολοκλήρωση τους θα δώσουν μια πνοή στην πόλη, καλύπτοντας τουλάχιστον σε πολύ μεγάλο βαθμό τις σημερινές μας ανάγκες» λέει ο κ. Κόπτσης.

Όσον αφορά τις ανάγκες στέγασης για την προσχολική εκπαίδευση, επισημαίνει ότι είχε ζητηθεί από την πολιτεία εδώ και τρία χρόνια η παραχώρηση προκάτ αιθουσών, οι οποίες, παρά τις υποσχέσεις δεν έφτασαν ποτέ. «Φέτος οφείλουμε να πούμε ότι το υπουργείο Παιδείας πίστωσε ήδη περίπου 1,9 εκ. ευρώ, στους δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Ευόσμου κ.α, για να προμηθευτούν οι ίδιοι με αναθέσεις τις αίθουσες προκάτ και θέλω να πιστεύω ότι σε λίγους μήνες θα είναι όλα έτοιμα. Εν τω μεταξύ βρήκαμε και εναλλακτικές λύσεις μέχρι να παραγγελθούν και να χτιστούν τα προκάτ, θεωρώντας ότι η δίχρονη εκπαίδευση θα εφαρμοστεί σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, εκτός της Νεάπολης που πήρε εξαίρεση για φέτος» σημειώνει.

Πυρετώδεις ρυθμοί προετοιμασίας για τη νέα σχολική χρονιά

Σε ερώτηση τέλος για το πως εξελίσσεται η προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά και το ενδεχόμενο ο κορωνοϊός να επηρεάσει και πάλι τη λειτουργία των σχολείων, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ήταν καθησυχαστικός, δηλώνοντας ότι οι σχολικές μονάδες θα είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

Σχετικά με το εκπαιδευτικό προσωπικό, τονίζει ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των αποσπάσεων και ήδη περίπου 1700 άτομα είναι αποσπασμένα στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για τους αναπληρωτές, με την ελπίδα να έρθουν όσοι κριθεί αναγκαίο ότι χρειάζονται.

Αναφορικά τέλος για το ενδεχόμενο η πανδημία να επηρεάσει την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο κ. Κόπτσης επισημαίνει ότι τα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία είναι πανέτοιμα, καθώς «οι τηλεδιασκέψεις, οι επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών, οι πλατφόρμες που είχαν δημιουργηθεί, τα email των μαθητών» μπορούν μέσα σε λίγες μέρες να επανακτηθούν και να τεθούν σε πλήρη λειτουργία.

«Δουλέψαμε πολύ καλά σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας πέρυσι και θεωρώ ότι θα χρειαστούν μόλις λίγες για να εφαρμόσουμε τις όποιες αλλαγές αν και εφόσον χρειαστεί. Είμαστε σε αναμονή των οδηγιών του υπουργείου υγείας» καταλήγει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

*

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:5918/09

ΗΠΑ: Τέλος το TikTok και το WeChat με απόφαση Τραμπ Διεθνή

23:5018/09

Βρετανία – Κορωνοϊός: Η κυβέρνηση εξετάζει πιθανό lockdown στην Αγγλία Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:4918/09

Αυτές είναι οι ευπαθείς ομάδες εργαζομένων Κοινωνία

23:4018/09

ΗΠΑ: Άρχισαν οι προεδρικές εκλογές σε τέσσερις Πολιτείες Διεθνή

23:3018/09

Ισπανία – Covid-19: Μερικό lockdown σε περιοχές της Μαδρίτης Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2018/09

Διαδικτυακή συνάντηση: Σωστή χρήση μάσκας από μαθητές Παιδεία ,Υγεία

23:1018/09

Διαδικτυακό φόρουμ δημάρχων για τον κορωνοϊό Δήμοι

23:0818/09

Ιανός: Δύο αγνοούμενοι στην Καρδίτσα Κοινωνία ,Σημαντικά

23:0018/09

Λαγκάρντ: Υπερβολικά λίγες οι γυναίκες σε θέσεις ευθύνης Διεθνή

22:5718/09

Έντονα φαινόμενα του «Ιανού» στα ανατολικά και νότια Κοινωνία ,Σημαντικά

22:5018/09

Το πρόγραμμα του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κόμματα ,Πολιτική

22:4818/09

Κλειστή η ΠΑΘΕ στον Αλμυρό στο ρεύμα προς Αθήνα Χωρίς κατηγορία

22:4018/09

Συζήτηση για τις διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινωνία

22:3018/09

Θανατηφόρο τροχαίο στον Άγιο Νικόλαο με θύμα 44χρονο Ελλάδα ,Κοινωνία

22:2118/09

Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε Αλμυρό λόγω καιρικού Κοινωνία ,Περιβάλλον ,Σημαντικά

22:2018/09

Πάνω από 40 δασικές πυρκαγιές Κοινωνία ,Περιβάλλον

22:1218/09

Ν. Δένδιας: Λίστα κυρώσεων-φόβητρο σε Τουρκία Ελλάδα ,Πολιτική ,Σημαντικά

22:1018/09

Μητέρα ζήτησε καταδίκη του 25χρονου γιου της Ελλάδα ,Κοινωνία

22:0218/09

Έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα προς Λίμνη Πλαστήρα Κοινωνία ,Περιβάλλον

22:0018/09

Τα μαζεύει ο Κουμουτσάκος: Λυπάμαι που δημιούργησα θέμα Κορωνοϊός ,Πολιτική

21:5718/09

Τα είπαν για λίγο Στ. Καλαφάτης-E. Reichel Παραπολιτικά

21:5018/09

Μυτιλήνη: Άλλοι 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες στο Καρά Τεπέ (VIDEO) Ελλάδα ,Κορωνοϊός

21:4018/09

ΓΓΠΠ-Κρήτη: Φύγετε από τις ακτές Κοινωνία

21:3018/09

Εργαστήρια βιβλίου από τον «ΙΑΝΟΣ» Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Πολιτισμός

21:2118/09

Covid-19- Χαρδαλιάς: Αν χρειαστεί, θα επαναφέρουμε τα SMS για τις μετακινήσεις Ελλάδα

21:2018/09

Επίθεση με μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ Κοινωνία

21:1018/09

Β. Κοντοζαμάνης: Σχέδιο αύξησης των κλινών ΜΕΘ Υγεία

21:0018/09

Τουρκία: Νέες NAVTEX για ασκήσεις με πυρά Διεθνή

20:4518/09

Φραγκογιάννης: Να δείξει η ΕΕ ότι είναι ενωμένη απέναντι σε προκλήσεις Χωρίς κατηγορία

20:4518/09

«Ιανός»: Μεγάλες καταστροφές στη Θεσσαλία (ΦΩΤΟ-VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

20:1518/09

Κούβελας-Κορωνοϊός: Για τη διασπορά στην Αττική ευθύνεται ο τουρισμός Ελλάδα ,Κορωνοϊός

20:0218/09

Ελεύθεροι 38 αντιεξουσιαστές -αντιφασίστες για φθορές σε αρχαία Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

20:0018/09

«Ιανός»-Καρδίτσα: Έκκληση να παραμείνουν οι πολίτες σε ασφαλή χώρο (VIDEO) Ελλάδα

20:0018/09

Θεσ/νικη τώρα: Μπλόκα σε διάφορα σημεία της πόλης (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

19:4818/09

Εγνατία Οδός: Σε κυκλοφορία το τμήμα Μέστη – Κομοτηνή Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

19:4518/09

Βέλη Χαρδαλιά σε Κουμουτσάκο: Όλοι είμαστε χριστιανοί αλλά δεν το επιδεικνύουμε Κορωνοϊός ,Πολιτική

19:4418/09

ΟΣΕΘ: Σύσκεψη για τερματικό ΜΜΜ στη Νέα Ελβετία Δήμοι ,Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

19:4218/09

Θεσ/νίκη: Πορεία αντιεξουσιαστών για τον Παύλο Φύσσα (VIDEO) Θέματα GR Times ,Κοινωνία

19:3718/09

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη Κοινωνία ,Περιβάλλον

19:2618/09

«Ιανός»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθος Ελλάδα

19:1618/09

Θεσ/νίκη: Αντιφασιστική πορεία – Επτά χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

19:1518/09

Πύργος: Μικρής έκτασης ζημιές σε Κατάκολο, Ανδραβίδα και Λεχαινά Ελλάδα

19:0318/09

Σε εξέλιξη πορεία μνήμης στο Κερατσίνι για τον Παύλο Φύσσα Κοινωνία

19:0018/09

Αυγενάκης: Όλοι μαζί γράφουμε το επόμενο κεφάλαιο Αθλητισμός ,Πολιτική

18:4518/09

Κορωνοϊός: Κοινώνησε χωρίς καμία προφύλαξη ο Κουμουτσάκος Κορωνοϊός ,Πολιτική

18:4218/09

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Πέραμα Ελλάδα

18:4018/09

«Ιανός» – Ιθάκη: Γέμισε αφρούς η παραλία «Φρίκες» Ελλάδα ,Κοινωνία

18:3018/09

«Ιανός»: Διακοπή δρομολογίων στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα Ελλάδα

18:2518/09

Κορωνοϊός – Αττική: Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα Ελλάδα ,Κορωνοϊός

18:1518/09

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την πορεία Π. Φύσσα Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

18:0918/09

Ο χάρτης των κρουσμάτων – Στο «κόκκινο» η Αττική Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:0318/09

Έγινε back to back MVP και έγραψε ιστορία ο Αντετοκούνμπο! Αθλητισμός

18:0018/09

Live η ενημέρωση για τον κορωνοϊό Κορωνοϊός

17:5018/09

Κορωνοϊός: Προκαλούν «ίλιγγο» τα έσοδα των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων Διεθνή

17:4418/09

Κορωνοϊός: 339 νέα κρούσματα στη χώρα μας Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

17:4418/09

ΟΛΘ: To Δεκέμβριο ο ανάδοχος για τον 6ο προβλήτα Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

17:4018/09

Συζήτηση Φον Ντερ Λάιεν με Μέρκελ – Μητσοτάκη για τη Λέσβο Διεθνή

17:3618/09

«Ιανός»: Κινδυνεύουν άνθρωποι στην Ε.Ο Λαμίας – Καρπενησίου (VIDEO) Ελλάδα

17:3218/09

«Ιανός»: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων Ελλάδα ,Κοινωνία

17:2018/09

Καλαφάτης: Ιταμή πρόκληση η μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί (VIDEO) Πολιτική

17:1818/09

Καραμανλής: Τα νέα μεγάλα έργα θα είναι σιδηροδρομικά Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

17:1018/09

Σχοινάς: Το Αριστοτέλειο αλλάζει θεαματικά Θεσσαλονίκη

17:0018/09

Καραμανλής: Tέρμα στο ράβε- ξήλωνε με το σταθμό Βενιζέλου Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

16:5318/09

«Ιανός»: Εγκλωβισμένοι σε σπίτια και αυτοκίνητα στη Φθιώτιδα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

16:5018/09

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Θα υπάρξουν συνέπειες, εάν η Τουρκία ξεπεράσει τα όρια Διεθνή

16:4418/09

Ληξούρι: Έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους Ελλάδα

16:4018/09

Χανιά: Αμάξι προσγειώθηκε πάνω σε σκεπή (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία

16:4018/09

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Δωρεά μόνιτορ στη ΜΕΘ από την ΤΙΤΑΝ Χωρίς κατηγορία

16:3018/09

Κορωνοϊός: Νέο γρήγορο και αξιόπιστο βρετανικό τεστ Κορωνοϊός

16:2818/09

Καμπανάκι ΕΟΦ για φάρμακο κατά της κώφωσης Ελλάδα

16:2018/09

Δεύτερο γενικό lockdown από σήμερα στο Ισραήλ Διεθνή ,Κορωνοϊός

16:2018/09

Γρεβενά: Καλλιεργούσε 97 δενδρύλλια κάνναβης Β.Ελλάδα

16:1118/09

Η καινοτομία στο επίκεντρο συνάντησης Ζέρβα – Σταϊκούρα Θεσσαλονίκη

16:1018/09

Στη Λήμνο το Σάββατο 25/09 η Λίνα Μενδώνη Πολιτική

16:0618/09

Περί Συνθηκών Άρθρα

16:0018/09

Τσιόδρας: «Στο πορτοκαλί η Αττική – Προχωράμε σε λήψη νέων μέτρων» Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:5018/09

Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Θεοδωρικάκος Κορωνοϊός ,Πολιτική

15:4918/09

Η επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης Πατούλη – Χατζηθεοδοσίου Οικονομία ,Πολιτική

15:4018/09

Ερντογάν: «Ναι» σε διάλογο με την Ελλάδα – Το Oruc Reis θα επιστρέψει Διεθνή

15:3018/09

Τουρκία: Νεκροί δύο στρατιώτες σε επίθεση στο βόρειο Ιράκ Διεθνή

15:2018/09

Κορωνοϊός: 32 νέα κρούσματα στην Κίνα Διεθνή ,Κορωνοϊός

15:1018/09

Συνεχίζει να θερίζει ο κορωνοϊός στη Ρωσία Διεθνή ,Κορωνοϊός

15:0218/09

Δ. Ακριτίδου: Ανακαλούνται οι υπεύθυνες δηλώσεις για το πρωινό στα σχολεία Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

15:0018/09

Κορωνοϊός: Μετανάστες θετικοί στη δομή του Κουτσόχερου Λάρισας Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:5318/09

Θ. Φωτίου: Βολές κατά Ζέρβα για το κολατσιό στα σχολεία (ΗΧΗΤΙΚΟ) Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:5018/09

«Ιανός»: Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ιθάκη Ελλάδα ,Κοινωνία

14:4618/09

Σταϊκούρας: Τον Οκτώβριο το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάκαμψης Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

14:4018/09

Χανιά: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία ενόψει «Ιανού» Ελλάδα

14:3018/09

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ για το προσφυγικό Πολιτική

14:2618/09

Πέθανε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας Ελλάδα ,Κοινωνία

14:2018/09

Δ. Θεσ/νίκης: Μηνυτήρια αναφορά για fake news περί αδέσποτων Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:1518/09

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Πάνος Ρεντούμης Ελλάδα

14:1018/09

Επίσημη επίσκεψη της ΠτΔ στην Κύπρο από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου Πολιτική

14:0318/09

Προγνωστικά στοίχημα: Με το combo του ΠΑΟΚ και Λυών στο 1.90 Αθλητισμός

14:0018/09

Τραγωδία στην Άρτα – Νεκρός 18χρονος σε τροχαίο Ελλάδα ,Κοινωνία

13:5018/09

Συνεχίζεται η επιχείρηση της Αστυνομίας στο Καρά Τεπέ (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία

13:4318/09

Σταϊκούρας: Θα τα καταφέρουμε (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

13:4018/09

Περιορισμένες ζημιές από τον «Ιανό» στον Πύργο (VIDEO) Ελλάδα

13:3918/09

Φλώρινα: Πλήγμα για τις εξαγωγές το κλείσιμο του τελωνείου Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

13:3018/09

Κορωνοϊός: Πάνω από 41.000 έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:3018/09

Η ανακοίνωση της οικογένειας Φύσσα για την επέτειο της δολοφονίας Ελλάδα ,Κοινωνία

13:1518/09

«Ιανός»: Εκκενώθηκε νηπιαγωγείο στη Λαμία Ελλάδα ,Κοινωνία

13:0018/09

Μυστήριο με θάνατο 36χρονου στον ύπνο του – Υποψίες για κορωνοϊό Ελλάδα ,Κοινωνία

12:5018/09

Πυροβόλησε την γειτόνισσά του με καραμπίνα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:4618/09

Χρυσοχοΐδης: Η Μόρια θα ισοπεδωθεί, η ασχήμια της τελείωσε (ΗΧΗΤΙΚΟ) Ελλάδα ,Πολιτική

12:4518/09

Κορωνοϊός: Τα μέτρα «εξαφάνισαν» τη γρίπη Κορωνοϊός

12:3018/09

ΠΚΜ: Επιχορήγηση 160.000€ στο νοσοκομείο Χαλκιδικής Κοινωνία ,Περιφέρειες ,Υγεία

12:2218/09

Ακυβέρνητο σκάφος με μετανάστες στον Κυπαρισσιακό Ελλάδα ,Κοινωνία

12:1918/09

Θεσ/νίκη: Κατάληψη σε σχολείο της Σταυρούπολης (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:1518/09

ΑΑΔΕ: Κλειστές τρεις ΔΟΥ σε Αττική, Ζάκυνθο και Αργοστόλι Ελλάδα ,Κοινωνία

12:0018/09

Μήνυμα Δένδια για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα Ελλάδα ,Κοινωνία

11:5918/09

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

11:4518/09

«Η Ψυχή μου, εσύ!»: Το νέο τραγούδι του Κ. Τσαχουρίδη (VIDEO) Πολιτισμός

11:3618/09

Μητσοτάκης: Είμαστε έτοιμοι για νέα μέτρα στην Αττική Κορωνοϊός ,Πολιτική ,Σημαντικά

11:3018/09

Γεωργιάδης για νέο lockdown: Πολύ μεγάλη η ζημιά στην οικονομία Κορωνοϊός ,Πολιτική

11:2018/09

Σάμος: Σύλληψη υποκινητή του εμπρησμού κοντά στο ΚΥΤ Κοινωνία

11:1518/09

Έκτακτη παρέμβαση Μητσοτάκη για την έξαρση του κορωνοϊού (LIVE) Κορωνοϊός ,Πολιτική

11:0818/09

Στα Δικαστήρια οι αντιεξουσιαστές – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ