Διαδικτυακή συζήτηση της ΜΑΚΙ για τον σχολικό εκφοβισμό

Διαδικτυακή συζήτηση της ΜΑΚΙ για τον σχολικό εκφοβισμό

Διαδικτυακή συζήτηση της ΜΑΚΙ με μαθητές από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε παρουσία και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη. Στο πλαίσιό της συζητήθηκαν οι αλλαγές στην Παιδεία, η τηλεκπαίδευση αλλά και το ζήτημα του bullying, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Μέλη και στελέχη της ΜΑΚΙ από ολόκληρη την Ελλάδα συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη και μίλησαν για την αποτελεσματική λειτουργία της τηλεκπαίδευσης, όπως πραγματοποιείται λόγω των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα εξ’ αιτίας της πανδημίας, αλλά και για τις προσεχείς δράσεις της μαθητικής νεολαίας με στόχο τη βελτίωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν το φαινόμενο του bullying στα σχολεία και ο τρόπος αντιμετώπισης της βίας και του εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον, πράγμα που αποτέλεσε και μια από τις προτάσεις της ΜΑΚΙ και της ΟΝΝΕΔ, στην καμπάνια τους με τίτλο «Το σχολείο που θες» και η οποία υιοθετήθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Ο υπεύθυνος της ΜΑΚΙ Δημήτρης Ντόντης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στις πάγιες προτάσεις της ΜΑΚΙ για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή στη συζήτηση.

«Ο σχολικός εκφοβισμός και η βία είναι φαινόμενα που πρέπει να αντιμετωπιστούν δραστικά καθώς μπορεί να έχουν τρομακτικές επιπτώσεις στη ζωή, την ψυχολογική ανάπτυξη ακόμα και την υγεία ενός παιδιού. Είμαστε περήφανοι που η νεολαία μας πρότεινε τη δημιουργία ειδικών σχολικών κανονισμών, την τακτική επαφή των μαθητών με έναν ειδικό ‘Δάσκαλο Εμπιστοσύνης’ και την αξιοποίηση ειδικών ψυχολόγων, προτάσεις που έγιναν αποδεκτές και προχωρούν προς υλοποίηση από το υπουργείο Παιδείας», δήλωσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ