Κορωνοϊός: Κρούσμα και προσωρινό λουκέτο σε Ειδικό Επαγγελματικό Σχολείο Γιαννιτσών

Κορωνοϊός: Κρούσμα και προσωρινό λουκέτο σε Ειδικό Επαγγελματικό Σχολείο Γιαννιτσών

Μία εβδομάδα μετά την απόφαση για προσωρινό κλείσιμο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών λόγω του εντοπισμού πέντε κρουσμάτων κορωνοϊού, από χθες “λουκέτο» δέκα ημερών μπήκε και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης το οποίο ουσιαστικά στεγάζεται στο ίδιο κτίριο. 

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενη η οποία ανήκει στο βοηθητικό προσωπικό του σχολείου και συνεπώς έρχεται σε άμεση επαφή με τους μαθητές (τους βοηθά στη σίτιση και σε άλλες ανάγκες) βρέθηκε θετική στη Covid-19. 

Έτσι με απόφαση του διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μπαίνει σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας για τις επόμενες 14 ημέρες, δηλαδή μέχρι και την Τετάρτη 17/3. 

Επίσης οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι προς το παρόν, πλην της γυναίκας εργαζόμενης, που νόσησε άλλος εργαζόμενος εκπαιδευτικός ή μαθητής δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα.

Κλειστό και το ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης ΟΑΕΔ

Στο μεταξύ με απόφαση του διοικητή του ΟΑΕΔ, από χθες ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία του ΕΚΕΚ ΑμέΑ Θεσσαλονίκης, μέχρι και τις 21/3. 

Σκοπός της προσωρινής αναστολής – σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση – είναι η αποφυγή κινδύνου διάδοσης του κορωνοϊού, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος σε μέλος της διεύθυνσης. 

“Οι οριζόμενες από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ως στενές επαφές έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά από τη σχολή. Η τηλεκπαίδευση για το διάστημα αυτό συνεχίζεται κανονικά τις ώρες 10.30 έως 13.00” συμπληρώνει η ανακοίνωση.  

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ