Κρατούσαν 4 ώρες τον Κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης – Παρέμβαση Κεραμέως

Κρατούσαν 4 ώρες τον Κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης – Παρέμβαση Κεραμέως

Αδιανόητο περιστατικό στο Πολυτεχνείο Κρήτης όπου ομάδα 20-30 ατόμων φέρεται να κράτησε για τέσσερις ολόκληρες ώρες τον Κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Ο κοσμήτορας δέχθηκε ύβρεις και απειλές, δεν του επέτρεπαν να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό του, ενώ πιέστηκε για να υπογράψει δήλωση παρά τη θέλησή του.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας, με την Νίκη Κεραμέως να παρεμβαίνει και να ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα Χανίων. Η υπουργός έστειλε επίσης επιστολή στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης από τον οποίο ζητεί ενημέρωση για τις ενέργειες που έγιναν από τι διοίκηση του ιδρύματος σχετικά με την υπόθεση.

«Η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμιά μας. Είναι αδιανόητο να λαμβάνουν χώρα περιστατικά περιορισμού ελευθερίας, καταναγκασμού, απειλών, ύβρεων ή παρεμπόδισης των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας», δήλωσε η κ. Κεραμέως εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους κίνησε τις νόμιμες διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση του σοβαρού αυτού περιστατικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Την παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προκάλεσε δημόσια καταγγελία που αναφέρεται σε περιστατικό πολύωρου «αναγκαστικού εγκλεισμού» του Κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, από ομάδα 20-30 ατόμων, σημαντικός αριθμός εκ των οποίων δεν έχει σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Συγκεκριμένα:

– Με αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων, ζητά την παρέμβασή του προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα εντός του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά τη διάρκεια του φερόμενου περιστατικού. Ο Κοσμήτορας φέρεται να υπέστη αναγκαστικό εγκλεισμό για περίπου 4 ώρες, να δέχτηκε ύβρεις και απειλές, να παρεμποδίστηκε η εκτέλεση των διοικητικών και διδακτικών του καθηκόντων κατά το διάστημα αυτό, να του απαγορεύτηκε με βία η χρήση τηλεφώνου και να πιέστηκε για υπογραφή δήλωσης παρά τη θέλησή του.

– Με επιστολή στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, ζητά ενημέρωση σχετικά με το ως άνω περιστατικό καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες προέβη η διοίκηση του Ιδρύματος για την αντιμετώπιση του συμβάντος κατά τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία, τόσο με την αναφορά της στις αρμόδιες αρχές της χώρας όσο και με την κίνηση των σχετικών διαδικασιών εντός του Ιδρύματος για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών από τους υπαιτίους.

Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε σχετικά:

«Η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμιά μας. Είναι αδιανόητο να λαμβάνουν χώρα περιστατικά περιορισμού ελευθερίας, καταναγκασμού, απειλών, ύβρεων ή παρεμπόδισης των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και η θωράκιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος στα Πανεπιστήμιά μας, ώστε οι φοιτητές μας, οι καθηγητές μας, τα μέλη του προσωπικού μας να έχουν το περιβάλλον που τους αρμόζει. Ακριβώς γι’ αυτό κίνησα τις νόμιμες διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση του καταγγελθέντος, σοβαρού αυτού περιστατικού».

Πηγή: lawandorder.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τ. Θεοδωρικάκος: «Ξηλώνεται» η ηγεσία της Άμεσης Δράσης μετά την καταδίωξη στο Πέραμα

Κόπτσης: Μόλις το 0,02% των σχολικών τμημάτων της χώρας είναι σε αναστολή (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ορκίστηκε η νέα βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Τόνια Αντωνίου

Χλωρός για αρνητές: Ακόμη και προ των… πυλών του Άδη δεν αλλάζουν γνώμη! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Συγκέντρωση διανομέων στη Wolt για τον θάνατο του 47χρονου (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top