Ο τυφλός φοιτητής του ΑΠΘ που αρίστευσε και διάβασε τον όρκο!

Ο τυφλός φοιτητής του ΑΠΘ που αρίστευσε και διάβασε τον όρκο!

Πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι από σήμερα, Πέμπτη, ο Αργύρης Κουμτζής.

Η καθηγήτρια Ψυχολογίας του ΑΠΘ, Δήμητρα Κογκίδου έκανε γνωστή την είδηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ο Αργύρης Κουμτζής όχι μόνο κατάφερε να αποφοιτήσει, αλλά και να πάρει το πτυχίο του με βαθμό 9,39.

Ο πτυχιούχος φοιτητής κατάφερε να πετύχει την καλύτερη βαθμολογία μεταξύ των φοιτητών που ορκίστηκαν την Πέμπτη και διάβασε τον όρκο στην τελετή της ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Η συγκλονιστική περίπτωση του Αργύρη Κουμτζή

Ο Αργύρης Κουμτζής πέρασε από πολλές δυσκολίες προκειμένου να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να πετύχει τον στόχο του και να πάρει το πτυχίο του με άριστα με άριστα από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.

Μερικά χρόνια πίσω, το 2014, ο Αργύρης Κουμτζής απορρίπτεται αρχικά από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ επειδή ήταν τυφλός.

Ο τότε κανονισμός του τμήματος δεν επέτρεπε την εισαγωγή σε υποψήφιους με αναπηρία στα άνω άκρα ή απώλεια όρασης.

Τελικά, με παρέμβαση του τότε υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου άνοιξε ο δρόμος προκειμένου να φοιτήσει στο Φυσικό του ΑΠΘ.

«Ο Αργύρης αποτελεί παράδειγμα», σχολίασε η κα Κογκίδου μιλώντας στο Thestival.gr και τόνισε πως όλα τα χρόνια του ως φοιτητής είχε λαμπρή πορεία.

Πλέον για τον Αργύρη Κουμτζή, του οποίου η ιστορία είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, ο δρόμος για την καταξίωση στον ερευνητικό χάρτη προμηνύεται λαμπρός καθώς ήδη εκπονεί το διδακτορικό του με υποτροφία τεσσάρων ετών στο Max Planc, διεθνές σχολείο ηλιακής και διαστημικής φυσικής του πανεπιστημίου Gottingen στη Γερμανία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top