Θεσ/νικη: Πορεία εκπαιδευτικών παρά τις απαγορεύσεις (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσ/νικη: Πορεία εκπαιδευτικών παρά τις απαγορεύσεις (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Ευτέρπη Μουζακίτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης σήμερα το μεσημέρι για να διαμαρτυρηθούν για το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία.  

Πέρα από τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν τα σωματεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στη συνέχεια έκαναν μια μικρή πορεία επί της Αγίου Δημητρίου, τηρώντας, όπως αναφέρουν, τις προβλεπόμενες αποστάσεις.  

“Δηλώσαμε εξ αρχής ότι δεν δεχόμαστε τα μέτρα καταστολής που επιβάλει η αστυνομία, αλλά αντίθετα, διατηρώντας όλες τις οδηγίες για την προστασία της υγείας, φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις κάναμε μια μικρή πορεία στο κέντρο της πόλης. Λέμε πολύ απλά ότι οι αγώνες μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα” δήλωσε μετά το τέλος της πορείας στο GRTimes ο Ηλίας Σμήλιος, γραμματέας του Ζ Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης. 

Στο σημείο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο. 

“Αυτό το νομοσχέδιο έρχεται, όπως οι ίδιοι οι υπουργοί λένε, να κάνει την κρίση ευκαιρία, αλλά ευκαιρία στην πραγματικότητα να δημιουργήσουν ένα σύστημα το οποίο θα αποκλείει μαθητές από το δημόσιο σχολείο, θα κλείνει το δημόσιο σχολείο με τις αυξήσεις μαθητών ανά τμήμα και τα άλλα μέτρα και θα οδηγήσει στην απόλυση εκπαιδευτικών μέσω της αξιολόγησης.  

Οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλο τον λαό δηλώνουμε ότι θα είμαστε και τις υπόλοιπες μέρες στο δρόμο για να σταματήσουμε αυτό το πολυνομοσχέδιο ώστε να μην κατατεθεί στη Βουλή και να μην περάσει αυτή η αντιλαϊκή πολιτική” συμπλήρωσε ο κ. Σμήλιος. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: 

   

 


 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ