Το ΑΠΘ χορηγεί υποτροφίες Αριστείας και δωρεάν παραμονή στη κατασκήνωση της Χαλκιδικής στους Ουκρανούς φοιτητές του

Το ΑΠΘ χορηγεί υποτροφίες Αριστείας και δωρεάν παραμονή στη κατασκήνωση της Χαλκιδικής στους Ουκρανούς φοιτητές του

Εκδήλωση για τους Ουκρανούς φοιτητές του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη (29/6), στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ, με την παρουσία του Γενικού Προξένου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Vadym Sabluk.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν το ΑΠΘ να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους πληττόμενους Ουκρανούς φοιτητές, βοηθώντας τους να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους, καλύπτοντας μέρος των αναγκών διαβίωσής τους, με χορήγηση υποτροφιών Αριστείας από δωρεές ιδιωτών. Σήμερα στο ΑΠΘ είναι εγγεγραμμένοι περίπου 100 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές προερχόμενοι από την Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρύτανης ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στη συνεχή αρωγή και υποστήριξη που προσφέρει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με την άμεση καταβολή εφάπαξ έκτακτης επιχορήγησης και δωρεάν πλήρους σίτισης για όλους τους πληττόμενους φοιτητές και τη διευκόλυνση εξασφάλισης στέγασης σε όσους φοιτητές αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα.

Επιπρόσθετα, ο κ Πρύτανης δήλωσε «Το ΑΠΘ με συνέπεια και απόλυτη διαφάνεια συνεχίζει να συγκεντρώνει χρήματα από δωρεές εξωτερικών φορέων και ιδιωτών, καθώς και από τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και να υλοποιεί δράσεις στήριξης προς τους Ουκρανούς φοιτητές του. Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα σας ανακοινώνω ότι, θα δοθούν υποτροφίες Αριστείας στους Ουκρανούς φοιτητές μας αξιοποιώντας δωρεές χρημάτων που πραγματοποίησαν εξωπανεπιστημιακοί φορείς. Επίσης, από χρήματα που συγκεντρώθηκαν από συνεισφορές των μελών του ΑΠΘ, συνεχίζεται η κάλυψη δαπανών για επείγουσες ανάγκες διαβίωσης των Ουκρανών φοιτητών μας, όπως πληρωμή ενοικίου, λογαριασμού φυσικού αερίου κ.ά. Ταυτόχρονα, το ΑΠΘ συνεχίζει να συντονίζει τη διαδικασία εύρεσης απασχόλησης σε εξωτερικούς φορείς και ιδιώτες, για τους Ουκρανούς φοιτητές οι οποίοι δήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον. Τέλος, με χαρά σας αναφέρω ότι εξασφαλίσαμε τη δωρεάν παραμονή και σίτιση των Ουκρανών φοιτητών μας στις κατασκηνώσεις του ΑΠΘ, στην Καλάνδρα Χαλκιδικής, για τον μήνα Ιούλιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Συμμαχία» ΑΠΘ – Δήμων για την προστασία λιμνών σε Ελλάδα και Κύπρο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top