ΠΑΜΑΚ: Πρεμιέρα εμβολιασμών με 15 φοιτητές – Τι λέει ο Πρύτανης

ΠΑΜΑΚ: Πρεμιέρα εμβολιασμών με 15 φοιτητές – Τι λέει ο Πρύτανης

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου που βρίσκεται στον εσωτερικό χώρο του ΠΑΜΑΚ, με 15 φοιτητές να επιλέγουν να κάνουν σήμερα την πρώτη δόση του εμβολίου τους εντός του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος όπου φοιτούν.

Όπως τόνισε μάλιστα μιλώντας στο GRTimes ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Στυλιανός Κατρανίδης, άλλα 15 άτομα έχουν ήδη κλείσει το ραντεβού τους προκειμένου να εμβολιαστούν αύριο, Πέμπτη (21/10). Ανέφερε επίσης ότι εντός του εμβολιαστικού κέντρου στο ΠΑΜΑΚ λειτουργούν τρεις αίθουσες. «Υπάρχει η αίθουσα αναμονής, ο χώρος όπου πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί, αλλά και μία τρίτη αίθουσα όπου βρίσκονται ο απινιδωτής, ένας καρδιολόγος και τρεις νοσηλευτές, για οποιοδήποτε ενδεχόμενο».

«Τοποθετήσαμε το εμβολιαστικό κέντρο εντός του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια, προκειμένου να αυξήσουμε κι εμείς τον αριθμό των εμβολιασμένων πολιτών και φυσικά των φοιτητών μας, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στα διά ζώσης μαθήματα», υπογράμμισε επιπλέον ο κ. Κατρανίδης ο οποίος αισιοδοξεί ότι «θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση τις επόμενες ημέρες».

Όσο υπάρχει ζήτηση…

Αναφερόμενος στη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου που στεγάζεται στον χώρο, ο Πρύτανης διευκρίνισε πως «θα βρίσκεται εδώ για όσο καιρό υπάρχει ζήτηση από τους φοιτητές».

Μάλιστα ο κ. Κατρανίδης εξέφρασε την ελπίδα πως η συγκεκριμένη κίνηση του Πανεπιστημίου «θα ενθαρρύνει ακόμη περισσότερους φοιτητές» ώστε να εμβολιαστούν.

Οι εμβολιασμένοι

Αυτή τη στιγμή, το ποσοστό εμβολιασμένων και νοσησάντων φοιτητών στο ΠΑΜΑΚ, βρίσκεται  στο 78%. Επιπροσθέτως, ο αντίστοιχος αριθμός του Διδακτικού – Εκπαιδευτικού Προσωπικού βρίσκεται στο 92%, ποσοστό το οποίο ο κ. Κατρανίδης χαρακτηρίζει «πολύ υψηλό», ενώ έχει εμβολιαστεί και το 90% του Διοικητικού Προσωπικού.

Όπως τόνισε ο Πρύτανης, στο εμβολιαστικό κέντρο του ΠΑΜΑΚ μπορούν να εμβολιαστούν -αν το επιθυμούν- και τα μέλη του προσωπικού του Πανεπιστημίου.

Η διαδικασία

Το εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργεί κάθε ημέρα, από τις 08:30 έως και τις 14:30, ενώ θα για τους εμβολιασμούς θα χρησιμοποιείται το σκεύασμα της Pfizer.

Οι ενδιαφερόμενοι, θα μπορούν να συνδέονται με τους προσωπικούς τους κωδικούς στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr, επιλέγοντας το ΠΑΜΑΚ ως εμβολιαστικό κέντρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Άρχισαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ