Παναγιωτόπουλος: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την προμήθεια 1.200 θωρακισμένων

Παναγιωτόπουλος: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την προμήθεια 1.200 θωρακισμένων

Εξοπλίζεται ο ελληνικός στρατός με 1.200 τεθωρακισμένα οχήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την προμήθεια μέχρι 1200 Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνώρισης (ΤΤΟΑ) Μ1117 από τα αποθέματα του αμερικανικού Στρατού, με την αρμόδια επιτροπή του ΓΕΣ να προετοιμάζεται να μεταβεί στη Γερμανία στο προσεχές διάστημα για να επιθεωρήσει τα εκεί ευρισκόμενα οχήματα.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης με θέμα «Προμήθεια Μεταχειρισμένων Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνώρισης (ΤΤΟΑ) Μ1117».

Η επίσκεψη της επιτροπής δεν έχει πραγματοποιηθεί εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, διευκρίνισε.

Εν συνεχεία, η υλοποίηση επιθεώρησης (Joint Visual Inspection) από αρμόδια επιτροπή θα πραγματοποιηθεί μετά την υπογραφή της σχετικής LOA (Letter ofOffer and Acceptance), σε χρονικό διάστημα που τα μέτρα περιορισμού κατά της μετάδοσης της Covid-19 το επιτρέψουν. Οι οικονομικές λεπτομέρειες (έξοδα μεταφοράς, αποθήκευσης, λοιπά έξοδα), καθώς και τα επιμέρους θέματα προμήθειας παρελκόμενου οπλισμού, αρχικής υποστήριξης και το χρονικό πλαίσιο ενεργειών, θα καθοριστούν και θα αναλυθούν στο κείμενο της τελικής LΟΑ, η οποία θα εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ, ανέφερε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ