Σε συμβολικές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα, σε πανελλαδική κλίμακα και οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, ζητώντας από την Κυβέρνηση τη μόνιμη εξίσωση των τελών κυκλοφορίας που πληρώνουν με ό,τι ισχύει για τους άλλους συγκοινωνιακούς φορείς. Σε δυο σημεία της Θεσσαλονίκης, ανατολικά και δυτικά, θα συγκεντρωθούν τουλάχιστον 200 τουριστικά λεωφορεία.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Όπως έχει ήδη γράψει το GRTimes.gr, η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού, Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδος (ΟΙΤΛΕ) αποφάσισε να πραγματοποιήσει σήμερα, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου,  κινητοποίηση/διαμαρτυρία με τα τουριστικά λεωφορεία, σε όλη την Ελλάδα.

«Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, είχε δεσμευτεί απέναντι μας, για τη μόνιμη και τελική διευθέτηση του ζητήματος της εξίσωσης των τελών κυκλοφορίας των Τουριστικών λεωφορείων με ό,τι ισχύει για τους άλλους συγκοινωνιακούς φορείς που χρησιμοποιούν τα ίδια λεωφορεία και πληρώνουν τα μισά (!) τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με εμάς. Δυστυχώς για ακόμη μία φορά η μη τήρηση της δέσμευσης της Κυβέρνησης προκαλεί την αγανάκτηση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού, Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδος (ΟΙΤΛΕ).

Θεσσαλονίκη – Σε δυο σημεία η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Από τις 9 το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, τα τουριστικά λεωφορεία θα συγκεντρωθούν σε δυο σημεία, ανατολικά και δυτικά. Συγκεκριμένα, ανατολικά, θα συγκεντρωθούν επί της Λεωφόρου Κων. Καραμανλή, στο ύψος του Γ.Ν. «Ιπποκράτειο» με κατεύθυνση προς Χαλκιδική και δυτικά στο εμπορικό κέντρο «One Salonica» με κατεύθυνση προς την είσοδο της πόλης.

«Ζητάμε να υλοποιήσει η Κυβέρνηση την υπόσχεσή της και να παγιώσει το αίτημά μας σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Α’ αντιπρόεδρος της ΟΙΤΛΕ Μιχάλης Πεζίκογλου εξηγώντας πως πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα.

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις με την ώρα συγκέντρωσης να έχει οριστεί πανελλαδικά στις 9 το πρωί. Μεταξύ άλλων, στη Βέροια, τουλάχιστον 60 λεωφορεία θα συγκεντρωθούν επί της οδού Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού και στον Βόλο περίπου 20 λεωφορεία μπροστά από το Δημαρχείο. Στην Αθήνα, το σημείο συνάντησης των περίπου200 οχημάτων θα είναι επί της Λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος του Athens Marriott Hotel ενώ στο Ναύπλιο η διαμαρτυρία θα γίνει μπροστά από το κτίριο της Νομαρχίας.

Σύμφωνα με πηγές του κλάδου, εφόσον δεν βρεθεί λύση οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων είναι πιθανό να προχωρήσουν και σε αποκλεισμό δρόμων, καθώς και σε καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τους υπόλοιπους συγκοινωνιακούς φορείς.

*Φωτογραφία αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στους δρόμους (και) τα τουριστικά λεωφορεία: Δυο συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Σόφια: Σε τροχιά ανάπτυξης ο τουρισμός με νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις

Διαμαρτυρία κατά του Flyover στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top