Παπαευαγγέλου: Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική είναι εμφανής

Παπαευαγγέλου: Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική είναι εμφανής

Το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας σημείωσε ξεκινώντας την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας η παιδίατρος, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ανέφερε ότι την τελευταία εβδομάδα καταγράφησαν 1500 νέα κρούσματα ανά μέρα, ενώ τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 12.000 κρούσματα στην επικράτεια.

Η διασπορά του ιού εμφανίζει αυξητική τάση σε 56 περιφερειακές ενότητες της χώρας. Περισσότεροι από 2500 ασθενείς νοσηλεύονται σήμερα στην επικράτεια και η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας στην Αττική είναι εμφανής.

Παρατηρούμε σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στον Πειραιά όπου σήμερα γνωρίζουμε ότι έχουμε πάνω από 1100 ενεργά κρούσματα και στον ευρύτερο τομέα Αθηνών. Παρατηρείται σταθεροποίηση με μία μικρή αύξηση στα νέα κρούσματα στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής ενώ και ο κεντρικός τομέας Αθηνών είναι μία σημαντικά επιβαρυμένη περιοχή, σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Είχαμε πολλές μικρές πυρκαγιές την προηγούμενη βδομάδα στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας τόνισε και αναφέρθηκε σε συναντήσεις σε σπίτια, σε εργασιακούς χώρους και σε κλειστές δομές. Με τόσες πολλές μικρές ήρωες είναι κατανοητό ότι δεν μπορεί να σβήσει φωτιά σημείωσε με νόημα. Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι δεν είναι αρκετή η μείωση του επιδημιολογικού φορτίου με το νέο lockdown στην Αττική. Περιμένουμε ταχύτερη ανάκαμψη της καμπύλης. Σίγουρα συμβάλλει σημαντικά και η επικράτηση των μεταλλαγμένων στελεχών, 1000 στελέχη  έχουν απομονωθεί στην επικράτεια  και το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των μεταλλάξεων είναι ότι μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα από τον έναν άνθρωπο στον άλλον είναι επίσης σαφές ότι το lockdown δεν μπορεί να αποδώσει όπως την περασμένη άνοιξη. H κόπωση όλων μας επηρεάζει.

Σήμερα σήμερα έχουμε στα χέρια μας είναι πολύ σημαντικό όπλο το εμβόλιο το εμβόλιο είναι σημαντικό και για την προστασία των ατόμων υποκείμενο νοσήματα περίπτωση της αγωγής υπερήλικων Νόσησαν ελαφρά και κανένας απ’ αυτούς δε χρειάστηκε να εισαχθεί στις μεθ ακριβώς επειδή είχαν λάβει το εμβόλιο περισσότερες από 800 τις δόσεις εμβολίων στην χώρα μας όλοι γνωρίζουμε όσοι έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και δεν έχω έρθει ακόμα πρέπει να κάνουμε

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ