Παπαευαγγέλου: Στο 3,5% ο δείκτης θετικότητας – Τι είπε για τους νέους

Παπαευαγγέλου: Στο 3,5% ο δείκτης θετικότητας – Τι είπε για τους νέους

Οι νέοι επιστρέφοντας από τις διακοπές «μεταφέρουν» τον ιό στο οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικός τους περιβάλλον, τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Αναφερόμενη στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας η κα Παπαευαγγέλου τόνισε πως «σήμερα βλέπουμε σημάδια σημαντικής διασποράς της λοίμωξης σε όλη τη χώρα» ενώ η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παραμένει σταθερή στα 26 έτη.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αναφέροντας πως η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε σταθερή στα 26 έτη.

Στο 3,5% ο δείκτης θετικότητας

Η κα Παπαευγγέλου τόνισε πως ο δείκτης θετικότητας έφτασε το 3,5% στην επικράτεια ενώ ανέφερε πολλοί πολίτες που «κολλάνε» τον ιό δεν γνωρίζουν πώς έγινε αυτό ή αν είχαν κάποια «ύποπτη» επαφή πράγμα που αποδεικνύει τη μεγάλη διασπορά του ιού.

«Εφόσον ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας ξανά, θα βρει τον δρόμο του σε άτομα ανεμβολίαστα, που κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά», είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, που προειδοποίησε για σαφή αύξηση κρουσμάτων σε ενήλικους 55 με 64 ετών, όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top