Παπαευαγγέλου: Στο “βαθύ κόκκινο” ο Εύοσμος λόγω της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης

Παπαευαγγέλου: Στο “βαθύ κόκκινο” ο Εύοσμος λόγω της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη σημείωσε στην έναρξη της τοποθέτησης της στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας η παιδίατρος, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λένα Παπαευαγγέλου.

Η επιδημιολογική εικόνα της εβδομάδας βασίζεται στις εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά και στις διασωληνώσεις ανέφερε εξηγώντας ότι έγιναν λιγότερα τέστ λόγω της κακοκαιρίας.

Σημείωσε ότι η θετικότητα ανέβηκε στο 3% γιατί όπως είπε πήγαν περισσότεροι ασυμπτωματικοί για να ελεγχθούν.

Η κ. Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για 10500 αδιάγνωστα κρούσματα στη χώρα. Όπως τόνισε, ο κυλιόμενος μέσος 7 ημέρων υπολογίζεται σε 1.040 κρούσματα ανά ημέρα, με μέση ηλικία τα 44 έτη. Το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος εμφανίζει μεγάλη διασπορά σε πολλές περιοχές της χώρας, σχολίασε η λοιμωξιολόγος, τονίζοντας πως αναμένεται να επικρατήσει και στην Ελλάδα.

Τα περισσότερα κρούσματα είναι εγχώρια και υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα ανέφερε και τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού του πληθυσμού. Έκανε λόγο για αγώνα δρόμου καθώς έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα σχεδόν 650. 000 δόσεων εμβολίων στην χώρα.

Σημείωσε ότι το 6% των πολιτών έχουν ήδη εμβολιαστεί και παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων στους ευάλωτους δηλαδή στους άνω των 75 ετών.

Υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική αλλά σταθερό είπε υποστηρίζοντας ότι φαίνεται να αποδίδουν τα κρούσματα. Για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι η εικόνα είναι επίσης σταθερή. Ειδικά για την Αττική μίλησε για 5.500 ενεργά κρούσματα, το rt μειώθηκε κάτω από το 1, αλλά υψηλό παραμένει ακόμη το ιικό φορτίο. Στη Θεσσαλονίκη τα ενεργά κρούσματα είναι 1.200,

Ειδικά για το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου είπε πως ο αριθμός κρουσμάτων της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης οδήγησε σε αυστηρό lockdown και αυστηρότερη ιχνηλάτιση.

Κάλυμνος, Κεφαλονιά, Ηλεία και το Ρέθυμνο

Όσο δεν μειώνεται η διασπορά στους εργασιακούς χώρους δεν σταματά ο φαύλος κύκλος

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς που νόσησαν κόλλησαν από κάποιους που είχαν λίγα ή καθόλου συμπτώματα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ