Παπαευαγγέλου: Συνήθως κολλάμε από μέλη της οικογένειας μας ή από τους φίλους μας

Παπαευαγγέλου: Συνήθως κολλάμε από μέλη της οικογένειας μας ή από τους φίλους μας

Σταθερή επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου ανέφερε κατά το ξεκίνημα της τοποθέτησης στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα η Παιδίατρος, Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Από 8,5 πλέον είμαστε στα 11 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους ενώ κατά μέσο όρο γίνονται 45.000 τεστ την μέρα. Η κ. Παπαευαγγέλου έκανε γνωστό ότι το ύψος του δείκτη θετικότητας στη χώρα μας υπολογίζεται στο 2,8. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι στα 43 έτη.

Σήμερα το 51% των κλινών ΜΕΘ στην επικράτεια ενώ είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των εισιτηρίων από αυτόν των εξιτηρίων.

Για την Αττική είπε ότι έχει σταθεροποιηθεί το ιικό φορτίο, με εξαίρεση την Δυτική Αθήνα και τον Πειραιά, ενώ τόνισε ότι αυξημένα είναι τα κρούσματα σε Αχαΐα και Εύβοια, κάνοντας ειδική μνεία στη Χαλκίδα.

Εξαιρετικά αυξημένο το ιικό φορτίο στη Χαλκίδα. Εντυπωσιάζει είπε ότι ακόμη και σήμερα, 11 μήνες μετά την κήρυξη της πανδημίας βλέπουμε μεγάλες συρροές σε κλειστές δομές,

Σημείωσε ότι ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος μας και για αυτό ανέφερε ότι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων.

Εφιστά την προσοχή για την ενδοοικογενειακή μετάδοση. Να προσέξετε είπε ποιον βάζετε μέσα στο σπίτι σας γιατί συνήθως κολλάμε από μέλη της οικογένειας και τους φίλους μας.

Αναφέρθηκε στην σωστή χρήση της μάσκας με την ευκαιρία των νέων μεταλλαγμένων. Όταν και οι δύο φοράνε μάσκα η προστασία είναι στο 84% ενώ η χρήση διπλής μάσκας έχει προστασία στο 96%. Γνωστοποίησε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στη χρήση της μάσκας και ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει σχετική εισήγηση από μέλος της επιτροπής.

Για το εμβόλιο της Astrazeneca τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεδομένα έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και προστατεύει από νοσηρότητα λόγω COVID. Πρόκειται για ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο ξεκαθάρισε η κ. Παπαευαγγέλου. Σημείωσε ότι δεν θα αναβληθούν οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί ενόψει της κακοκαιρίας “Μήδεια”.

140.000 ραντεβού μέσα σε μόλις μία μέρα. Είναι σημαντικό είπε ότι θα εμβολιαστούν μαζί με τους άνω των 75 ετών καθώς αυτοί είναι (σ.σ. τα άτομα ηλικίας 60-64 ετών).

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ