Παπανάτσιου: Το μοντέλο ανάπτυξης είναι συνταγή από το παρελθόν

Παπανάτσιου: Το μοντέλο ανάπτυξης είναι συνταγή από το παρελθόν

«Η κυβέρνηση φέρνει έναν προϋπολογισμό εικονικής πραγματικότητας, μέσα στην οποία εικονική πραγματικότητα, ζει και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός», ανέφερε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η βουλευτής επισήμανε ότι «είναι η Eurostat που εμφανίζει την Ελλάδα να έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση εισοδημάτων, ότι έχει καταγράψει τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, τόσο μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης όσο και της ΕΕ. Την ίδια ώρα η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει ύφεση στο τρίτο τρίμηνο στο 11,7% και ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα κινηθεί το 2021 στο 0,9%.

Το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ καταγράφει στην ετήσια έκθεση για την απασχόληση ότι το β τρίμηνο του 2020 η ιδιωτική κατανάλωση ήταν μειωμένη κατά 3,8 δισ. ευρώ, ταυτόχρονα περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι έχουν εξέλθει από το εργατικό δυναμικό. Ο μέσος μηνιαίος μισθός μειώθηκε κατά 10%. Το ποσοστό των απασχολουμένων που λάμβανε 0 έως 200 ευρώ 12πλασιάστηκε. Η έρευνα της ΕΕ τοποθετεί τις ΜΜΕ της Ελλάδας στις τελευταίες θέσεις ως προς την πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό και σημειώνει πως παρουσιάζουν μια από τις μεγαλύτερες μειώσεις στον κύκλο εργασιών του εξαμήνου».

Η Κατερίνα Παπανάτσιου επέμεινε στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη παροχής άμεσης ρευστότητας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. «Ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει κανένα νέο μέτρο για στήριξη των εισοδημάτων, δεν έχετε καμία συναίσθηση για το τι συμβαίνει πραγματικά στην οικονομία και την κοινωνία. Δεν σχεδιάζετε κάποια ποιοτική ούτε ποσοτική αναβάθμιση στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν. Αντιθέτως, έχουμε μειωμένες δαπάνες για την υγεία», είπε η κ. Παπανάτσιου και κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει ποιο είναι το σχέδιο της για την ανάπτυξη.

«Δαπανήσατε το μισό και πλέον δημοσιονομικό χώρο που σας αφήσαμε σε μέτρα που ευνόησαν ελάχιστους, το 2,5% του συνόλου των επιχειρήσεων», είπε η κ. Παπανάτσιου και προειδοποίησε ότι το μοντέλο ανάπτυξης της κυβέρνησης είναι συνταγή από το παρελθόν που οδηγεί την κοινωνική συνοχή σε πλήρη αποσύνθεση. «Δεν πείθετε κανένα πια. Όσο αυταρχισμό και αν επιστρατεύσετε η κοινωνική κίνηση θα σας διαψεύσει και θα σας ανατρέψει», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ