Παπαζήσης-ΑΠΘ: Η εξέλιξη της μελέτης για τα αντισώματα έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό

Παπαζήσης-ΑΠΘ: Η εξέλιξη της μελέτης για τα αντισώματα έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό

Σημαντικά ευρήματα της μελέτης για τα αντισώματα, έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό παρουσίασε ο καθηγητής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Γεώργιος Παπαζήσης με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνοπτικά και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, ο κ. Παπαζήσης ανέφερε ότι:

  • Ο τίτλος παρέμεινε περίπου διπλάσιος συγκριτικά με την πρώτη δόση αλλά μειώθηκε κατά 94% συγκριτικά με τη δεύτερη δόση (δηλαδή ο μέσος όρος του τίτλου των αντισωμάτων στο εξάμηνο είναι περίπου: 1000AU/ml)
  • Τα άτομα άνω των 60 είχαν σημαντικά χαμηλότερους τίτλους συγκριτικά με τα άτομα κάτω των 50. Επιπλέον στα άτομα άνω των 60 οι τίτλοι έπεσαν από 10000 στο 1000 σε 4 μήνες ενώ στα άτομα κάτω των 60 η πτώση αυτή έγινε σε 6 μήνες. Άρα μετά από 6 μήνες η πτώση του τίτλου που αντιστοιχεί σε ≤1000AU/ml είναι η ίδια σε όλες τις ηλικίες. Με βάση αυτό διαφαίνεται η αναγκαιότητα μιας booster δοσης (3η) για τα άτομα άνω των 60 στους έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό.

  • Αυτοί με ιστορικό νόσησης που έκαναν και τις 2 δόσεις σίγουρα δε χρειάζονται επιπλέον δόση και με βάση το προγνωστικό μας μοντέλο έχουν αποκτήσει μακροχρόνια ανοσία.
  • Σύμφωνα με τον παρατηρούμενο ρυθμό μείωσης στο προγνωστικό μας μοντέλο (να θυμίσουμε ότι η ομαδα μας των υγειονομικών ήταν η 1η ομάδα που εμβολιάστηκε βάση προτεραιοποίησης) προτείνεται η χορήγηση τρίτης δόσης και στους υγειονομικούς δεδομένου ότι έχουν παρέλθει εννιά μήνες από το αρχικό σχήμα εμβολιασμού.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γεώργιου Παπαζήση έχει ως εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top