Παραλία Οφρύνιο: Viral το ποντιακό βίντεο κλιπ με τις ομορφιές της περιοχής

Παραλία Οφρύνιο: Viral το ποντιακό βίντεο κλιπ με τις ομορφιές της περιοχής

Εκατόν τρεις ποντιακές λέξεις ενωμένες προσεκτικά και γραμμένες για τις γνωστές αλλά και άγνωστες ομορφιές του ευλογημένου τόπου του νομού Καβάλας και της παραλίας Οφρυνίου έχουν γίνει viral και η κορυφαία φωνή του ποντιακού τραγουδιού Στάθης Νικολαΐδης προ(σ)καλεί τους απανταχού Έλληνες να αλλάξουν ολίγον τον αέρα τους στην Τούζλα.

Ένα βίντεο κλιπ γίνεται viral… και αποτελεί τουριστικό προσκλητήριο στους απανταχού Έλληνες προς την Παραλία Οφρυνίου – Costa Ofrynio, την γνωστή σε πολλούς ως Τούζλα, στο δυτικό άκρο του νομού Καβάλας.

Μια πρωτοβουλία που ανήκει στον Όμιλο εταιριών Kourtidis Group, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών και του real estate, με σειρά μεγαλόπνοων επενδυτικών έργων στην Β. Ελλάδα και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεών του για την εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Φυσικό κάλος, υπέροχες παραλίες, εκλεκτό κρασί και γαστρονομία

Το τραγούδι που ερμηνεύει ο Στάθης Νικολαΐδης εξυμνεί την πλούσια ιστορία της περιοχής, το φυσικό της κάλος, τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει, το εκλεκτό κρασί και τη γαστρονομία της, αλλά και τους υπέροχους ανθρώπους της, προσκαλώντας Έλληνες και ξένους να επισκεφτούν την Παραλία Οφρυνίου – Costa Ofrynio, για να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία μιας ζεστής φιλοξενίας.

Μιλάμε με τη γλώσσα της ψυχής μας

Στόχος του βίντεο κλιπ είναι να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο και να ανακαλύψει ακόμη και τον τελευταίο Έλληνα της γης, μέσα από ελληνικά και ομογενειακά ΜΜΕ και αυτοί με τη σειρά τους να ανακαλύψουν μέσα από το βίντεο κλιπ την απαράμιλλης ομορφιάς Τούζλα. Οι στίχοι του τραγουδιού είναι στην ποντιακή διάλεκτο, ωστόσο οι απλές λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν το καθιστούν κατανοητό κι από μη Πόντιους.

«Η Παραλία Οφρυνίου, η γνωστή σε όλους Τούζλα δεν είναι για εμάς απλώς η περιοχή που δραστηριοποιείται ο όμιλος μας. Σε αυτή την περιοχή λατρεύουμε το καθετί που υπάρχει: τη φύση της όλες τις εποχές, τη μεγάλη ιστορία της και τους ανθρώπους της. Αυτά τα “πιστεύω” μας λοιπόν, θα θέλαμε αποτυπωθούν και με δικές μας διακριτικές ενέργειες, για την προβολή ενός τόπου που είναι γεμάτος υπέροχα μυστικά» αναφέρει ο πρόεδρος της Kourtidis Group Νίκος Κουρτίδης και προσθέτει «Επιλέξαμε να μιλήσουμε στους απανταχού Έλληνες για την Τούζλα με την γλώσσα της ψυχής μας. Στέλνουμε το μήνυμα αυτής της περιοχής σε όλους τους Έλληνες μέσα από πραγματικές εικόνες, από στίχους στην ποντιακή διάλεκτο και από φωνές που αποτελούν το χθες, το σήμερα και το αύριο του ποντιακού τραγουδιού».

«Πατάει» σ’ έναν γνωστό ρυθμό, στο τικ

Ένα ξεσηκωτικό βίντεο κλιπ τόσο από τις εικόνες που προβάλλονται από την περιοχή όσο και από τον ρυθμό της μουσικής, τις φωνές και τους στίχους του τραγουδιού που όπως λέει ο τραγουδιστής Στάθης Νικολαΐδης «Εκτιμώ ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα αρχίσει να το ζητά ο κόσμος, θα κάνει δηλαδή “παραγγελιά” για να το ακούσει. Άλλωστε “πατάει” πάνω σε έναν πολύ γνωστό ρυθμό, στο τικ, που είναι ένας χορός ιδιαίτερα αγαπητός σε Πόντιους και φιλοΠόντιους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βίντεο κλιπ είναι «ένα αποτέλεσμα που μας κάνει περήφανους και εκτός από την προβολή της περιοχής, νομίζω ότι είναι ένα τραγούδι που ήρθε για να μείνει. Είμαι βέβαιος ότι θα αγαπηθεί ως ένα τραγούδι που μιλά για τις ομορφιές μιας περιοχής της χώρας μας και σκοπεύω να το εντάξω στο πρόγραμμά μου στις επόμενες εμφανίσεις μου.»

Σημειώνεται ότι τις υπέροχες φωνές τους για την ερμηνεία του τραγουδιού, εκτός από τον καταξιωμένο τραγουδιστή, δίνουν οι δυο του κόρες, Πέλα και Γεύση και τους στίχους που είναι γραμμένοι στην ποντιακή διάλεκτο (σ.σ. οι απλές λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν το καθιστούν κατανοητό κι από μη Πόντιους) υπογράφει ο Βασίλης Μωυσιάδης. Στη λύρα ακούγεται ο Δημήτρης Ξενιτόπουλος και ο Παναγιώτης Μαυρίδης και στο νταούλι ο Κώστας Ζώης και ο Νίκος Τσαλκατίδης.

Ο Όμιλος εταιρειών Kourtidis Group ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στα γυρίσματα του βίντεο κλιπ, καθώς επίσης και τα μέλη του συλλόγου «Εύξεινου Λέσχης Παγγαίου».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ