Παραμένει στο “βαθύ κόκκινο” η Θεσ/νίκη – “Θολό” το τοπίο για το Πάσχα

Παραμένει στο “βαθύ κόκκινο” η Θεσ/νίκη – “Θολό” το τοπίο για το Πάσχα

Συνεδριάζει σήμερα στις 10:00 η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας με κεντρικό ζήτημα την εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων αλλά και τον σχεδιασμό των μετακινήσεων τις ημέρες του Πάσχα. Παραμένει στο “βαθύ κόκκινο” η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Η εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων και οι εισηγήσεις των ειδικών πρόκειται να καθορίσουν το πώς και το αν θα μετακινηθούμε τις ημέρες του Πάσχα. Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα στις 10:00, ενώ πληροφορίες του GRTimes αναφέρουν ότι χθες οι επιδημιολόγοι συνεδρίασαν διαμορφώνοντας εκ νέου τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, με τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές να παραμένουν στο “βαθύ κόκκινο”.

Οι ίδιες πληροφορίες από μέλη της επιτροπής, αναφέρουν ότι τα “νούμερα” δεν είναι ενθαρρυντικά, με αποτέλεσμα να υπάρξει μία πολύ μικρή χαλάρωση όσον αφορά στις διαδημοτικές μετακινήσεις, αλλά το σενάριο για “Πάσχα στο χωριό” ολοένα και απομακρύνεται.

Γρίφος για δυνατούς λύτες ωστόσο παραμένει το άνοιγμα του λιανεμπορίου με click in shop για την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη, καθώς παρά το γεγονός ότι αναμενόταν η εφαρμογή του την προηγούμενη εβδομάδα, το σχέδιο “ναυάγησε” καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν το επέτρεψαν, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η λειτουργεία του με Click Away.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, είχε τονίσει στο GRTimes ότι η κατάσταση είναι “βαριά και επικίνδυνη”, με περίπου 850 διασωληνωμένους και 5.000 νοσηλευόμενους. Ταυτόχρονα, είχε ξεκαθαρίσει ότι το άνοιγμα μερικών δραστηριοτήτων, δεν αποτέλεσε την έναρξη για επιπλέον άρση των περιοριστικών μέτρων κάθε εβδομάδα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, διεμήνυσε ότι τις ημέρες του Πάσχα, οι έλεγχοι στα διόδια θα είναι αυξημένοι, προκειμένου να αποφευχθεί το κύμα μετακίνησης από νομό σε νομό, δίνοντας και το επίσημο “όχι” της κυβέρνησης για το… “Πάσχα στο χωριό”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top