Παράθυρο ελπίδας για τους 13 εγκλωβισμένους στην Τουρκία νταλικέρηδες (VIDEO)

Παράθυρο ελπίδας για τους 13 εγκλωβισμένους στην Τουρκία νταλικέρηδες (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Λύση διαφαίνεται στο πρόβλημα με την ομηρία των 13 οδηγών φορτηγών που έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ, εξαιτίας της άρνησης των τουρκικών αρχών να τους επιτρέψουν τη διέλευση.

Με βάση την τελευταία ενημέρωση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΟΕ) Απόστολου Κενανίδη, οι Έλληνες οδηγοί θα ταξιδέψουν αεροπορικώς από το Ιράκ στην Ελλάδα και για τα οχήματα τους υπάρχουν δύο σενάρια τα οποία βρίσκονται στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων.

  • Είτε θα τα οδηγήσουν Τούρκοι οδηγοί, από τα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ, μέχρι τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στους Κήπους, από όπου θα τα παραλάβουν οι ιδιοκτήτες τους,
  • είτε θα τα οδηγήσουν άλλοι Έλληνες οδηγοί, οι οποίοι θα μεταβούν για τον σκοπό αυτό από τη χώρα μας στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ, για να τα παραλάβουν.

Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr o κ. Κενανίδης, σήμερα το απόγευμα επικοινώνησε μαζί του η Ελληνική πρεσβεία στο Ιράκ, ενημερώνοντας τον πως υπήρξε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Υγείας της Τουρκίας που δεν φέρει αντίρρηση να μεταβούν άλλοι Έλληνες οδηγοί για τη μεταφορά των φορτηγών, ωστόσο η τελική απόφαση για τη διαδικασία, αναμένεται να παρθεί αύριο μετά το μεσημέρι, όπου το θέμα θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο στην Άγκυρα.

Νωρίτερα, η διοίκηση της ΟΦΟΕ συναντήθηκε με τις οικογένειες και φίλους των 13ών οδηγών στα γραφεία της, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και όπως είχε ενημερώσει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, η προσπάθεια για εξεύρεση λύσης γίνεται σε συνεννόηση με  το υπουργείο Εξωτερικών, με τις πρεσβείες της Άγκυρας και του προξενείου του Ερμπίλ, με την αντίστοιχη ομοσπονδία οδηγών φορτηγών και το Επιμελητήριο Μεταφορών της Τουρκίας και με το υπουργείο μεταφορών της Ελλάδος.

Δείτε τι δήλωσε χαρακτηριστικά:

Υπενθυμίζεται πως οι 13 Έλληνες οδηγοί, παραμένουν στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ τουλάχιστον 12 μέρες, καθώς οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν το πρόσχημα ότι ενδεχομένως είναι φορείς του κορωνοϊού, τη στιγμή που επιτρέπουν τη διέλευση σε οδηγούς άλλων χωρών.

Διαβάστε επίσης: «Όμηροι» της Τουρκίας 13 Έλληνες νταλικιέρηδες! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Και:                         Έκκληση μάνας νταλικέρη: Φέρτε πίσω τα παιδιά μας!

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ