Παρατηρητήριο ΝΔ: Αντιπολιτευτικό αφήγημα ότι τα “ΜΑΤ χτύπησαν 5χρονο”

Παρατηρητήριο ΝΔ: Αντιπολιτευτικό αφήγημα ότι τα “ΜΑΤ χτύπησαν 5χρονο”

Διευκρινίσεις αναφορικά με τη διάδοση της είδησης που έκανε λόγο για “χτύπημα των ΜΑΤ σε 5χρονο” κατά τη συγκέντρωση ατόμων στο Γαλάτσι την περασμένη Κυριακή” έδωσε το παρατηρητήριο Fake News της Νέας Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με αυτό “τις τελευταίες ημέρες το σύστημα της Κουμουνδούρου, διαδίδει ότι δήθεν χτυπήθηκε παιδί πέντε ετών από τα ΜΑΤ στο Γαλάτσι. Στην πραγματικότητα, ομάδα 50 ατόμων συγκεντρώθηκε την Κυριακή γύρω στις 5.30 σε πλατεία του Γαλατσίου. Όλοι οι συγκεντρωμένοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και οι περισσότεροι εξ’ αυτών έφεραν ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια”. 

Προσθέτει δε, ότι “αφού δεν αποχώρησαν όπως τους ζητήθηκε, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, επιτέθηκαν κατά των αρχών με αποτέλεσμα να καταστρέψουν αστυνομικό εξοπλισμό, να τραυματίσουν προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, να γίνουν 13 συλλήψεις και χρήση δακρυγόνου”. 

“Σχεδόν δύο ώρες μετά τα συμβάντα, μια γιαγιά με τα δύο εγγόνια και την κόρη της πέρασε από το συγκεκριμένο σημείο και ανέφερε ότι τα εγγόνια της, ηλικίας 4 ετών, ανέφεραν ενόχληση στον λαιμό και την γλώσσα τους” συμπληρώνει το παρατηρητήριο και σημειώνει ότι “μετά την επίσημη διάψευση με στοιχεία και την γελοιοποίηση των δημιουργών της αρχικής ψευδούς είδησης, το τροπάριο άλλαξε. “Δεν χτύπησαν 5χρονο αλλά το έπνιξαν στα χημικά” άρχισαν να διαδίδουν εκ νέου καλύπτοντας το αρχικό τους χυδαίο ψέμα με νέο ψέμα, αφού τη στιγμή που έγινε η χρήση χημικού απείχε σχεδόν δύο ώρες από τη στιγμή που πέρασε από το σημείο η εν λόγω οικογένεια”. 

Και το Παρατηρητήριο καταλήγει τονίζοντας πως “μοναδικός στόχος των δημιουργών της συγκεκριμένης ψευδούς είδησης είναι να υπονομεύσουν τελικά τον κοινό αγώνα κράτους και πολιτών κατά του COVID, ελπίζοντας ότι έτσι θα αποκτήσουν αντιπολιτευτικό αφήγημα μέσω του μπάχαλου και της καταστροφής”. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ