Παρουσίαση της πλατφόρμας #HATE2HATEEU την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο 31o MONEYSHOW

Παρουσίαση της πλατφόρμας #HATE2HATEEU την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο 31o MONEYSHOW

Η επίσημη παρουσίαση της πλατφόρμας #HATE2HATEEU θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο 31o MONEYSHOW στο Hyatt Regency Hotel Thessaloniki.

Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για δημοσιογράφους και χρήστ(ρι)ες των social media. H πλατφόρμα #hate2hateeu, είναι η πρώτη ελληνική ερευνητική κι επιστημονική πλατφόρμα εντοπισμού, υπόδειξης και ενημέρωσης για τα σύμβολα ρητορικής μίσους.

Το έργo αυτοχρηματοδοτείται από τα δύο εθελοντικά portals #echaritygr και #eftalivegr που παλεύουν ενάντια στην διάδοση της ρητορικής του μίσους από ιδρύσεώς τους.

Οι συντακτικές κι επιστημονικές ομάδες, με εποπτεύοντα τον ερευνητή δημοσιογράφο και Εθελοντή Πρεσβευτή Ανθρωπισμού του ΟΗΕ, Αλέξανδρο Τανασκίδη – Λαμπουσνάκη, διαπιστευμένο Ευρωπαίο Εκπαιδευτή Καταπολέμησης Ρητορικής του Μίσους, παρουσιάζουν σταδιακά μία φαρέτρα συμβόλων που κωδικοποίησαν τις μέχρι τώρα γνωστές λέξεις έκφρασης μισαλλοδοξίας των ομάδων επιρροής και άσκησης ή υποκίνησης ριζοσπαστικοποίησης και των πιο ακραίων κοινοτήτων της παγκόσμιας κοινωνίας.

Τα σύμβολα αυτά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν εντοπίζονται από τα αλγοριθμικά φίλτρα ακόμη και των μεγαλύτερων κοινωνικών δικτύων με αποτέλεσμα να διαρρέουν και να διασπείρουν τη ρητορική μίσους με τρόπο άρρητο.

Το έργο προσφέρεται ως κοινωνική ευθύνη και κληροδότημα στον δημοσιογραφικό χώρο και τον δημόσιο λόγο.

500 και πλέον σύμβολα στο διαδίκτυο έχουν πλημμυρίσει τα social media και ενώ στην πρώτη τους όψη φαντάζουν αθώα και ως μια μορφή τέχνης – πολλές φορές – ταυτόχρονα περνούν μηνύματα μίσους απέναντι σε μια πλειάδα στοχοποιημένων κοινοτήτων οι οποίες έχουν χαρτογραφηθεί και κατηγοριοποιηθεί μέσα στην πλατφόρμα.

Ευάλωτες ομάδες δέχονται μια σύγχρονη μορφή #bullying μέσα από σύμβολα, σλόγκανς, αριθμοποιημένους κώδικες, ρούνες, συντομογραφίες, ακόμη και παραποιημένα emojis που εντοπίζονται καθημερινά σε πλήθος δημοσιεύσεων και διαδίδονται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, κάτω από τον μανδύα μιας γενικευμένης “ελευθερίας” του λόγου.

Θεματικές Ενότητες:

-Ανθρώπινα Δικαιώματα
-Κοινωνικό φύλο, σεξουαλικότητα, ΛΟΑΤΚΙ+
-Ελευθερία έκφρασης
-Προσφυγικό – μεταναστευτικό
-Αντι-αφρικανική ρητορική μίσους, αντισημιτισμός
-Ρατσιστικό και φασιστικό ιδεώδες
-Ναζιστικές και ακραίες προσεγγίσεις
-Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος
-Αστεγία, bullying, χοντροφοβία, σωματοφοβία
-Καταβολές Ku-Klux-Klan, Αρία Φυλή, Υπεροχή της λευκής φυλής
-Παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊο, Αντι-Covid θεωρία συνωμοσίας

και τόσες άλλες μορφές που αναγεννά η μισαλλοδοξία από τις στάχτες τους, αποτελούν το αντικείμενο της διαρκούς έρευνας στην πλατφόρμα hate2hate.eu.

Γιατί εδώ “μισούμε να μισούμε” και έτσι επανοικειοποιούμαστε το “μίσος” ως όπλο κατά του ίδιου του μίσους και δημιουργούμε τις βάσεις για υγιή ενημέρωση, πληροφορία και επικοινωνία.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Γ. Τανασκίδης, δημοσιογράφος – ερευνητής, Αρχισυντάκτης #eftalivegr

Συντονίστρια: Μαρία Σαμολαδά, δημοσιογράφος – Διευθύντρια του #Grtimesgr

Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 20:00 στο HYATT REGENCY HOTEL THESSALONIKI (Αίθουσα Επίδαυρος 1-2)

Είσοδος Ελεύθερη | Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

100 θέσεις διαθέσιμες

Κλείστε σήμερα τη θέση σας στο https://bit.ly/3HhvyNI και στα 6947.123.189

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top