Παρουσίαση του Εόρτιου Τόμου των 100 χρόνων Χ.Α.Ν.Θ. το Σάββατο (16/12)

Παρουσίαση του Εόρτιου Τόμου των 100 χρόνων Χ.Α.Ν.Θ. το Σάββατο (16/12)

Η επετειακή έκδοση με αφορμή τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την ίδρυση της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης περιγράφει τη δραστηριότητά της στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στον υπόλοιπο ελληνικό χώρο από τα χρόνια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα.

Η Χριστιανική Αδελφότης Νέων Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1921 και η ζωή της είναι συνυφασμένη με την ιστορία της πόλης, τους ανθρώπους της και κυρίως με τους νέους.

Ως Σωματείο αναδείχθηκε σε έναν από τους σπουδαιότερους φορείς, και έμελλε να πρωταγωνιστήσει στην κοινωνική, αθλητική και πολιτιστική ζωή της Βορείου Ελλάδος, ενώ παράλληλα, το έργο της συνδέεται με τον εθελοντισμό, την ανάγκη για αλληλεγγύη, συνεργασία και συμπόρευση.

Πιστή στις αρχές της και με σεβασμό στην ισότητα και τη διαφορετικότητα, υπηρετεί πάντα το καλό, τροφοδοτώντας διαρκώς την κοινωνία με ενεργούς πολίτες, πολίτες με συνείδηση και αξίες. Στις σελίδες του τόμου ο αναγνώστης θα διατρέξει την πορεία της Χ.Α.Ν.Θ. χωρισμένη σε επτά κεφάλαια.

Αυτά περιγράφουν τις απαρχές, την περίοδο από την ίδρυση μέχρι το 1940, τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, την ανασύστασή της (1945), τα ταραγμένα χρόνια (1967-1974), την περίοδο ανασυγκρότησης (1975-1999), και τέλος την πορεία της στον 21ο αιώνα. Η έκδοση διανθίζεται από πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Οι συγγραφείς του τόμου:
Κωνσταντίνος Διώγος
Κωνσταντίνος Ν. Πλαστήρας
Κίμων Δημητρίου
Μανώλης Ανδρεαδάκης
Παρθενόπη Βέργου
Ελένη Αθανασιάδου

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ιωάννης Σωσσίδης
Πρόεδρος Δ.Σ. Χ.Α.Ν.Θ.
Λέων Α. Ναρ
Δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ. – Συγγραφέας
Κωνσταντίνος Διώγος
Δρ. Νεότερης Ιστορίας Α.Π.Θ.
Κώστας Πλαστήρας
Δρ. Φιλολογίας Α.Π.Θ. – Συγγραφέας
Συντονισμός:
Κώστας Μπλιάτκας
Δημοσιογράφος – Συγγραφέας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top