Πάσχα 2021: Ωράριο μετακίνησης, μέτρα στις εκκλησίες και περιορισμός καλεσμένων στο τραπέζι

Πάσχα 2021: Ωράριο μετακίνησης, μέτρα στις εκκλησίες και περιορισμός καλεσμένων στο τραπέζι

Με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο θα εορταστεί και το φετινό Πάσχα καθώς λόγω των μέττων κατά της διάδοσης της Covid 19 υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις, στις συγκεντρώσεις και στον αριθμό των πιστών στις εκκλησίες.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, όταν και ανοίγει η εστίαση, η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 11 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Ειδικά για την Κυριακή, υπάρχει όριο στον αριθμό των καλεσμένων στο πασχαλινό τραπέζι και συγκεκριμένα δύο οικογένειες έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα σε εξωτερικό χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν απαγορευτεί οι μετακινήσεις εκτός νομού έως τις 10 Μαΐου και η Αστυνομία πραγματοποιεί εκτεταμένους ελέγχους σε όλα τα διόδια της χώρας, επιβάλλοντας πρόστιμα σε όσους χωρίς επαρκή δικαιολογία επιχειρούν να μετακινηθούν και αναγκάζοντάς τους σε αναστροφή.

Από χθες Πέμπτη έχουν απελευθερωθεί οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφερειακής ενότητας, με αποτέλεσμα όσοι διαθέτουν εξοχική κατοικία σε αυτή να έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν.

Όλα όσα ισχύουν για τις Εκκλησίες

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τ.μ..

Για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Όσον αφορά στις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής, υπενθυμίζεται ότι η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ