Η Θεσσαλονίκη είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου και τις ημέρες του Πάσχα την επιλέγουν τόσο οι Έλληνες όσο και οι Βαλκάνιοι. Τα ξενοδοχεία – μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης διαθέτουν πασχαλινές προσφορές και όπως δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της ΕΞΘ Ανδρέας Μανδρίνος, πρόκειται για τριήμερα με τις πληρότητες για αυτές τις ημέρες να φτάνουν το 70%.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Μπορεί για τις ημέρες του Πάσχα ο κόσμος να φεύγει στο… χωριό, ωστόσο υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που επιλέγει την πόλη, και δη τη Θεσσαλονίκη. Πάσχα στη Θεσσαλονίκη λοιπόν και οι πληρότητες στα ξενοδοχεία – μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) αγγίζουν το 70%.

Όπως πληροφορεί το GRTimes.gr ο πρόεδρος της ΕΞΘ Ανδρέας Μανδρίνος, ήδη από σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή έως τη Δευτέρα 17 Απριλίου (δεύτερη μέρα του Πάσχα) τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης καταγράφουν πληρότητες της τάξεως του 70% με Έλληνες πελάτες αλλά και Βαλκάνιους, κυρίως Βούλγαρους και Ρουμάνους. «Είμαστε λίγο κάτω από τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου και του Απριλίου» δηλώνει ο κ. Μανδρίνος λέγοντας πως οι πληρότητες εκείνες τις ημέρες έφταναν στο 80%.

Συγκρίνοντας την κίνηση με πέρυσι, όπως επισημαίνεται, και φέτος κινείται περίπου με τις ίδιες πληρότητες, ωστόσο, είναι λίγο καλύτερες οι τιμές πώλησης σ’ ότι αφορά τους ξενοδόχους. Ενώ σε σχέση με τις εποχές προ κορωνοΐου, δηλαδή το 2019, είναι λίγο κάτω οι πληρότητες, αλλά κάπως καλύτερα η τιμολογιακή κάρτα.

Στο 60% – 65% τις καθημερινές

Η κίνηση στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης έχει πάρει μια σχετικά κανονική ροή – όπως πριν να ξεσπάσει η πανδημία-, και τις καθημερινές ημέρες (Δευτέρα – Πέμπτη) οι πληρότητες, κατά μέσο όρο, κινούνται στο 60% – 65%.

Μέχρι στιγμής, η κίνηση από τα Βαλκάνια δεν έχει ξεκινήσει με κανονικούς ρυθμούς, «από Μάιο, Ιούνιο θα ανέβει» σχολιάζει ο κ. Μανδρίνος, ενώ σ’ ότι αφορά τους Ισραηλινούς, «από τη συγκεκριμένη αγορά υπάρχει μια σταθερή ροή» υπογραμμίζει.

Αναστάσιμα μενού και πασχαλιάτικα γεύματα

Με παραδοσιακή μαγειρίτσα και αρνάκι στη σούβλα, κοκορέτσι και κοντοσούβλι, τζιγεροσαρμάδες, κρύα και ζεστά ορεκτικά, ποικιλία από σαλάτες, γλυκά και άλλες νοστιμότατες λιχουδιές οι executive chef των ξενοδοχείων έχουν ετοιμάσει δελεαστικά μενού για το Αναστάσιμο δείπνο και για το πασχαλιάτικο γεύμα, τόσο για τους πελάτες τους που θα διαμένουν στα ξενοδοχεία όσο για και εξωτερικούς επισκέπτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάσχα – Ηπειρωτική Ελλάδα: Μερική ικανοποίηση με πληρότητες από 50% έως 90%

Πλοίαρχος Άγγελος Βασιλάκος στο GRTimes.gr: Ο Πλοίαρχος οφείλει να είναι σε συνεχή εγρήγορση

Αποκλειστικό: «Ξεχειλίζει» Ελλάδα η κρουαζιέρα από Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top