Πασχαλινό τραπέζι-Θεσσαλονίκη: “Καίνε” αρνί και κατσίκι-Το “γυρνάνε” σε χοιρινό και πουλερικά (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πασχαλινό τραπέζι-Θεσσαλονίκη: “Καίνε” αρνί και κατσίκι-Το “γυρνάνε” σε χοιρινό και πουλερικά (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τιμές των προϊόντων που θα συνθέσουν το πασχαλινό τραπέζι, με τους καταναλωτές να πραγματοποιούν διστακτικά τα φετινά τους ψώνια στην Κεντρική Αγορά Καπάνι της Θεσσαλονίκης. Όπως μάλιστα αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Ελλάδος, Σάββας Κεσίδης, «ο κόσμος στρέφεται σε άλλες λύσεις και ψωνίζει πλέον χοιρινό και πουλερικά».

Οι ανατιμήσεις, όπως είναι λογικό, έχουν «χτυπήσει» και το Καπάνι, όπου το αρνί και το κατσίκι κυμαίνονται από 9,49€ έως 9,99€ το κιλό, ενώ άνοδο παρουσιάζει η τιμή ακόμη και στα αυγά, τα οποία μπορεί κανείς να τα βρει έως και 0,22€/αυγό, αλλά και τα βαμμένα αυγά των οποίων η τιμή ανέρχεται πλέον στα 0,35€.

Καπάνι

Καπάνι

Αύξηση παρουσιάζουν οι τιμές και στις ντομάτες, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από 1,89€ έως και 2,80€ το κιλό, ενώ… εκτοξεύτηκε και η τιμή του μαρουλιού, το οποίο στο Καπάνι κοστίζει κατά περιπτώσεις μέχρι και 2,50€ το κιλό.

Καπάνι

Επιπλέον, ένα τσουρέκι σε κατάστημα στο Καπάνι κοστίζει από 2,00€, έως και 5,80€.

Καπάνι

«Όταν το τραπέζι θα κοστίζει μέχρι και 50€ ανά άτομο, πως να έρθει κάποιος να ψωνίσει; Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε χαμηλά τις τιμές, αλλά δεν κατεβαίνουν άλλο», λέει κρεοπώλης στο GRTimes, με άλλον υπάλληλο κρεοπωλείου να σημειώνει πως «η κίνηση είναι τόσο πεσμένη, για πρώτη φορά. Δεν ψωνίζει ο κόσμος, μόνο κοιτάνε και διστάζουν».

Καταναλωτής επιπλέον αναφέρει πως «η φετινή ακρίβεια δεν έχει προηγούμενο, μετράμε μέχρι και το ευρώ. Θα κάνουμε Πάσχα λιτά».

Καπάνι

Ολέθριο για κτηνοτρόφους, κρεοπώλες και καταναλωτές το φετινό Πάσχα

«Δυστυχώς οι παραγγελίες, φέτος, ήταν λιγότερες», σημειώνει μάλιστα από πλευράς του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Ελλάδος, Σάββας Κεσίδης, μιλώντας στο GRTimes.

Όπως ακόμη λέει, «το φετινό Πάσχα δεν έχει καμία σχέση με το περυσινό, καθώς όλα τα είδη παρουσιάζουν αύξηση κατά 25%».

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των κρεάτων, κ. Κεσίδης περιγράφει ότι «τα αρνιά πλέον κοστίζουν 12€ με 14€ το κιλό και τα κατσίκια στα 13,5€ με 15€», ενώ όπως ακόμη σημειώνει, «επειδή ακριβώς έχουν αυξηθεί οι τιμές σε αρνί και κατσίκι, ο κόσμος στρέφεται σε άλλες λύσεις και ψωνίζει πλέον χοιρινό και πουλερικά».

Ο ίδιος επιπλέον χαρακτηρίζει την καταναλωτική τάση «υποτονική», τονίζοντας επιπλέον ότι «είναι ολέθριο αυτό για κάθε κτηνοτρόφο, κρεοπώλη, αλλά και καταναλωτή, που δεν έχει παραπάνω χρήματα για να ψωνίσει».

Όλα τα παραπάνω μάλιστα αποτυπώνονται και σε όσα αναφέρει το Ινστιτούτο Καταναλωτή, το οποίο γνωστοποιεί ότι το φετινό πασχαλινό τραπέζι είναι ακριβότερο κατά 35%.

Καταστηματάρχες και πολίτες στο Καπάνι, ωστόσο, συνεχίζουν διά της βροντερής φωνής τους την προσπάθεια για να προσελκύσουν τους καταναλωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάσχα: «Καίνε» οι λαμπάδες φέτος λόγω πληθωρισμού (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: “Άδεια” τα ξενοδοχεία για την περίοδο του Πάσχα

Ο Χρ. Παπασωτηρίου για την αγοραστική κίνηση και τις τιμές στο πασχαλινό τσουρέκι (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή η αγορά και πάρκινγκ ούτε για δείγμα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Υποτονική η κίνηση στην αγορά Καπάνι (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top