Πατούλης: Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκεται επί ποδός

Πατούλης: Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκεται επί ποδός

Έκκληση να ενισχυθεί με περισσότερα εναέρια μέσα το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς που κατακαίει στην Δροσοπηγή με κατεύθυνση την Ιπποκράτειο Πολιτεία απευθύνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Υπό αυτές τις συνθήκες τα επίγεια μέσα πυρόσβεσης δεν επαρκούν», τονίζει ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη διατεθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και επιχειρούν μαζί της περισσότερες από 40 υδροφόρες και μεγάλα σκαπτικά μηχανήματα από την Περιφέρεια κα τους Δήμους, ενώ σημείωσε ότι ήδη ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι της Δροσοπηγής και της Ιπποκράτειου Πολιτείας να εκκενώσουν τα σπίτια και να απομακρυνθούν.

Αναφορικά με την αναζωπύρωση γύρω στη 1μ.μ. από τα πρώην βασιλικά κτήματα και την ταχύτατη εξέλιξη με πορεία προς το Κρυονέρι και τη Δροσοπηγή, επισημαίνει ότι ο παρατεταμένος καύσωνας και το μικροκλίμα που δημιουργεί η πυρκαγιά «δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό από κανέναν». Υπενθυμίζει ότι η Περιφέρεια δρα επικουρικά στο έργο της Πυροσβεστικής και ότι ολόκληρος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκεται επί ποδός από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς.

Τέλος ο κ. Πατούλης εκφράζει τη λύπη του και αναφέρεται στην αγωνία των κατοίκων και την καταστροφή των περιουσιών τους αλλά και για την εκτεταμένη καταστροφή του δασικού πλούτου της Αττικής.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Δροσοπηγή από την πλευρά της Ιπποκράτειου Πολιτείας στις 6.30 μμ, μιλήσαμε με τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη ο οποίος χαρακτήρισε «ιδιαιτέρα απειλητική» την κατάσταση. «Πέρασε την κορυφογραμμή και κατεβαίνει στην κοιλάδα προς το μέρος μας» σημειώνει ο ίδιος.

Μαζί του και ο δήμαρχος Σαρωνικού και πρώην αντιπεριφερειάρχης Αν. Ατττικής Πέτρος Φιλίππου ο οποίος συνδράμει με οχήματα και υδροφόρες στην κατάσβεση. Η φωτιά «Προχωρά σχετικά αργά λόγω των μη ισχυρών ανέμων, αλλά δυστυχώς το δάσος είναι πάρα πολύ πυκνό και οι επίγειες δυνάμεις αδυνατούν να επέμβουν», επισημαίνει ο ίδιος

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top