Πάτρα: Απειλητικά μηνύματα δέχεται η οικογένεια των τριών παιδιών – Τί λέει ο δικηγόρος της

Πάτρα: Απειλητικά μηνύματα δέχεται η οικογένεια των τριών παιδιών – Τί λέει ο δικηγόρος της

Απειλητικά μηνύματα δέχεται η οικογένεια των τριών παιδιών που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα.

Και ενώ δικαστικός λειτουργός «ξέσπασε» προκειμένου να σταματήσουν κάποιοι να γίνονται «ντετέκτιβ» του CSI, η μητέρα των κοριτσιών εξακολουθεί να δέχεται απειλητικά μηνύματα για την οικογένειά της από χρήστες του Facebook και γενικότερα του διαδικτύου, που νομίζουν ότι… εντόπισαν τον «δολοφόνο»

Όπως δήλωσε, σύμφωνα με το pelop.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Κόττας, εστάλη μήνυμα με παραλήπτες τους γονείς από μία κυρία (το όνομα της οποίας γνωρίζουν οι συνήγοροι) και στο οποίο «καλεί κόσμο να μεταβούν έξω από το σπίτι της οικογένειας να βρουν την μητέρα και να την λιντσάρουν».

Και δεν είναι το μοναδικό. Εκατοντάδες είναι αυτοί που εξακολουθούν και γράφουν ό, τι τους κατέβει, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, ενώ αθηναϊκές εκπομπές «αποκαλύπτουν» ένα ευαίσθητο δεδομένο, για μία γυναίκα και μητέρα, κάτι που της συνέβη ενώ η Τζωρτζίνα βρισκόταν στο νοσοκομείο και μάλιστα οι γιατροί τής είπαν ότι θα έπρεπε να το κάνει, δίνοντάς της τις κατάλληλες συμβουλές.

Την ίδια ώρα, άλλο κανάλι της Αθήνας στην προσπάθειά του να «ερευνήσει» την υπόθεση, είχε πείσει να μιλήσει στην κάμερα ο «τατουατζής» που είχε κάνει το τατουάζ στη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Δεν έχουν αρχίσει καταθέσεις στο Εγκληματολογικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Εγκληματολογικό» της Ασφάλειας Αθηνών δεν έχει ακόμα αρχίσει τη διενέργεια καταθέσεων από γιατρούς.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου «Παίδων» θα κληθούν πρώτοι, καθώς η κατάθεσή τους αναμένεται να φωτίσει πολλές πτυχές της «σκοτεινής» αυτής υπόθεσης. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως εκεί κατέληξε η Τζωρτζίνα.

Τόσο ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης όσο και η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, δήλωσαν στην «Π» πως είναι στη διάθεση των Αρχών, αν τους χρειαστούν, ώστε να καταθέσουν. Και οι δύο μάλιστα είπαν πως δεν είναι δυνατόν σε μία τέτοια υπόθεση να ακούγονται φωνές ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν.

«Εμείς σώσαμε τη Τζωρτζίνα την πρώτη φορά. Τον Απρίλιο. Το θυμάστε αυτό. Την σώσαμε και περιμένουμε θεσμικά να κληθούμε για πιθανή κατάσταση. Κάποιοι γιατροί έκλαψαν όταν σώθηκε αυτό το κορίτσι. Σώσαμε τότε μία ζωή» καταλήγει ο κ. Ηλιάδης.

Παιδίατροι του Καραμανδανείου και ο Α. Ηλιάδης

Και οι γιατροί του Καραμανδανείου όπως και του ΠΓΝΠ αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Άλλωστε είναι αυτοί οι οποίοι πολλάκις ασχολήθηκαν με τα παιδιά και ειδικά με την Τζωρτζίνα. Τόσο ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης όσο και οι εξειδικευμένοι παιδίατροι του Καραμανδανείου θα μιλήσουν για τα περιστατικά που αφορούν στην πορεία της υγείας του παιδιού, το πώς κατέληξε στην ΜΕΘ και ό, τι περίεργο παρατήρησαν στη διάρκεια της νοσηλείας της ώστε να απαντηθούν όσα περισσότερα ερωτηματικά μπορούν.

Περιμένουν τις τοξικολογικές έως αρχές Μαρτίου

Σε επίπεδο ερευνών, αυτό που περιμένουν πλέον είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας που θα δώσουν απαντήσεις για τον θάνατο της, αλλά είναι πιθανό να δώσουν στοιχεία και για τους θανάτους των δύο αδερφών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», τα αποτελέσματα αναμένονται έως το τέλος Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου. Ο ιατροδικαστής και πραγματογνώμονας Σωκράτης Τσαντίρης, που διορίστηκε μετά τον πρώτο θάνατο, ανέφερε σε δηλώσεις του πως τρεις αιφνίδιοι θάνατοι στην ίδια οικογένεια δεν είναι αδύνατο να συμβούν, αλλά παράλληλα είναι δύσκολο.

Ικανοποίηση στην οικογένεια για την παρέμβαση δικαστικού

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη φαίνεται η οικογένεια από την παρέμβαση του πατρινού δικαστικού λειτουργού την Τρίτη. Η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου φάνηκε ανακουφισμένη από το γεγονός ότι παρεμβαίνει σε μία προσπάθεια να σταματήσει όσους λένε ανακρίβειες.

Η μητέρα φάνηκε επίσης ενοχλημένη από το γεγονός πως κάποια ρεπορτάζ καναλιών, κυρίως «κουτσομπολίστικων» εκπομπών, ασχολήθηκαν και με την προσωπική της ζωή.

Όταν ο Μάνος μιλούσε για τη Μαλένα και η Ρούλα για την Ίριδα

Η οικογένεια Δασκαλάκη είχε χτυπηθεί από την τραγωδία για πρώτη φορά το 2019. Όταν έφυγε η μόλις 3,5 ετών Μαλένα.

Εκείνη την εποχή ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης είχε δηλώσει για την περιπέτεια της υγείας της δευτερότοκης κόρη του:

«Ήταν πρησμένοι οι λεμφαδένες της. Το ψάξαμε στην Πάτρα, ήταν όλες οι εξετάσεις της καθαρές. Πήγαμε στο “Αγλαΐα Κυριακού”, μείναμε λίγες μέρες και, μετά από ένα μυελόγραμμα που έγινε, διαγνώστηκε με λευχαιμία. Νοσηλευτήκαμε για έξι μέρες στο “Ελπίς”. Οι γιατροί έκαναν ό, τι μπορούσαν. Το παιδί ήταν μια χαρά. Η λευχαιμία που είχε ήταν 100% ιάσιμη. Και το παιδί έπαθε ανακοπή.

Οι γιατροί ήταν πολύ καλοί όλοι τους. Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κάποιο λάθος. Η διευθύντρια, όταν το έμαθε, έτρεξε, ήρθε πάνω από το παιδί και του είπε “γιατί σ’ εσένα;”. Το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά εκεί μέσα. Το παιδί έτρεχε όλη μέρα. Χοροπήδαγε, τραγουδούσε το προηγούμενο βράδυ. Και έπαθε ανακοπή στον ύπνο του, το μεσημέρι. Δεν μπορούμε να ρίξουμε ευθύνες σε κάποιον. Οι εξετάσεις του παιδιού ήταν πάντα φυσιολογικές. Ένα μυελόγραμμα έδειξε τη λευχαιμία. Έναν βλάστη (λευχαιμικό κύτταρο) είχε πάνω της, που έπρεπε να είχε χίλιους.

Απλώς, ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο και το παιδί έπρεπε να λάβει θεραπεία. Τώρα, δεν ξέρουμε αν έγινε από τη θεραπεία, μπορεί να μην άντεξε η καρδούλα της κάτι. Πάντως ένα πρωτόκολλο ακολουθούν και οι γιατροί, στα περισσότερα παιδιά τα ίδια κάνουν.

Να μην ρίξουμε ευθύνη, ειδικά σε αυτούς τους γιατρούς. Για εμένα αυτοί οι άνθρωποι είναι “Άγιοι”. Είναι “Άγιοι”. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” μπορούμε να τους πούμε. Σε εννιά ώρες πρήστηκαν οι λεμφαδένες της, σε εννιά μέρες πέθανε. Τα παιδί θα έβγαινε 100 τοις εκατό υγιές από το νοσοκομείο. Ήταν ένα τυχαίο, λογικά, γεγονός. Αλλά, το παιδί “έφυγε” και δεν ξαναγυρίζει, ό,τι και να γίνει».

Για την Ίριδα και τον θάνατό της είχε μιλήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η τραγική μάνα:

«Πριν από 7 μήνες σε κράτησα στην αγκαλιά μου… χθες έβλεπα το βίντεο που ανάρτησε η υπέροχη μαμά σου… χαμογέλασα στα σκέρτσα σου… σήμερα στο δρόμο να φέρω στη ζωή μια νέα ζωή μαθαίνω ότι έχασα εσένα…. μικρό μου ουράνιο τόξο… μικρή μου Ίριδα…! Η ψυχή μου μαύρισε όπως εκείνη τη νύχτα…»!

Πηγή: pelop.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θρίλερ στην Πάτρα: Ο βηματοδότης της Τζωρτζίνας “δείχνει” παρέμβαση; (VIDEO)

Πάτρα: Αρχίζουν οι καταθέσεις για τους θανάτους των τριών κοριτσιών

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Το «κλειδί» που θα δώσει τις απαντήσεις – Τι εκτιμά ο ιατροδικαστής

Πάτρα: Γιατί ανέλαβε το τμήμα Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα την υπόθεση με τους θανάτους 3 παιδιών (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top